Skam loppuu – ja tämän takia se on hyvä asia

Toimitus

Olet varmasti jo kuullut suru-uutiset? Skamin lauantaina 15.4. Yle Areenassa alkava neljäs tuotantokausi jää sarjan viimeiseksi. Jep, olin itsekin ensin ihan hajalla siitä, ettemme saa ikinä kuulla Vilden ja Chrisin koko tarinaa. Tai tietää, mitä kaikkea russebuss-penkkareissa oikein tapahtuu? Mutta ei auta itku markkinoilla, sarja loppuu ja sillä sipuli. Surun lievittämiseksi kokosin neljä syytä, miksi saattaa olla ihan hyvä, että Skam loppuu:
 

1. On aina hyvä lopettaa huipulla

Maailmassa on liian monta sarjaa, joiden olisi pitänyt loppua jo aikoja sitten: Kauniit ja rohkeat, Salatut elämät, True Blood. Myös Frendien ja Sinkkuelämää-sarjan viimeiset tuotantokaudet aiheuttivat ajoittain myötähäpeää (Carrien tyyli oli kuudennella kaudella kamala). Skamista on myös tekeillä jenkkiversio, mikä on merkki siitä, että sarjan kulta-aika on jo ohi. Muistelen kauhulla tanskalaisen Rikos-sarjan ja brittiläisten Skins- ja Konttori-sarjojen jenkkiversioita.
 

2. Terveyteni on kärsinyt Skamin takia 

Ystäväpiirissäni on viime aikoina esiintynyt bilehysteriaa. Kolmekymppiset kaverini tajusivat Skamia katsottuaan, kuinka aikuisia ja tylsiä heistä oli tullut. Yhtäkkiä kaikki halusivat kreisibailata ja vetää shotteja yökerhossa. Seuraavana aamuna tajusimme, miksi on kivaa olla aikuinen ja tylsä. Kunnes taas katsoimme Skamia ja bilehammasta alkoi kolottaa. Ainakin tämä kierre loppuu nyt. On aika kaivaa pölyä keränneet aktiivirannekkeet esiin ja käydä sauvakävelyllä.
 

3. Minun on aika himoita omanikäisiäni miehiä

On ehkä aika katsoa peiliin ja myöntää, ettei ole ok kuolata nipin napin 18 vuotta täyttäneiden poikien perään. Vaikka heillä olisi maailman söpöin hymy ja ylipitkä Westlife-tukka, joka on koko ajan hurmaavasti silmillä. Miltä näyttäisi, jos asetelma käännettäisiin toisinpäin? Jos olisin lähes kolmekymppinen mies ja puhelimeni taustakuvana olisi seksikkäästi hymyilevä 18-vuotias typy? Eeeiiih. *Vaihtaa heti puhelimen taustakuvaksi George Clooneyn kuvan*
 

4. Teinien mielestä Skam-fanitukseni on kohta jo noloa

Skamissa on ollut erityisen hienoa se, että se on saanut teinit ja aikuiset fanittamaan samaa asiaa. Mutta kuinka kauan tämä utopia olisi kestänyt? Yleensä se menee niin, että kun aikuiset innostuvat jostain teinien jutusta, teinit siirtyvät eteenpäin. Todiste: Facebook.

Tein kyselyn, jossa tiedustelin Demi-lehden lukijoilta, onko noloa, että aikuisetkin fanittavat Skamia. Suurin osa teineistä suhtautui kaltaisteni ”mummojen” Skam-fanitukseen ihanan avoimesti ja ennakkoluulottomasti:

”Ymmärrän täysin, miksi aikuisetkin fanittavat. Ei aikuisten tarvitse olla kiinnostuneita vain vakavista ohjelmista, vaan on mukava katsoa myös kevyempää sarjaa teinidraamailulla.”

”Jokainen voi ihan rauhassa fanittaa iästä ja sukupuolesta riippumatta, mitä vain itse tahtoo.” Amen tälle!

Esitetty kritiikki kuitenkin osui ja upposi: ”Kyl mua ällöttää kuulla keski-ikäisiltä et miten kuumia Skamin pojat on ja oudoksun aika kovasti sitä, miten moni aikuinen ihminen tuntuu kaipailevan nuoruuden ryyppyreissujen perään.” Touché
 

Skamin neljäs ja viimeinen tuotantokausi alkaa Yle Areenalla launataina 15.4. Jaksot tulevat Areenaan yksi kerrallaan aina lauantaisin.
Kuva: Yle
 

LUE MYÖS:

5 syytä, miksi rakastamme Skamia!

Muistatko myös nämä ihanat teinisarjat? Klaani ja Gossip girl mainittu! 

 

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Toi kohta 2. - aivan loistava!! :-D Kiitos tästä postauksesta, päiväni parantui naurun kautta jotenkin kummasti!

​Kyllä silti tulee vähän ikävä SKAMia, no mutta, seuraavaa yhtä koukuttavaa tv-sarjaa odotellessa...

Niinaamanda (Ei varmistettu)

5. Toimituksen blogin Skam -aiheiset postaukset loppuvat viimein (toivottavasti!) :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Pitäisikö minunkin katsoa pari jaksoa Skamia nyt pääsiäisenä niin tietäisin mitä hehkutetaan?

Kolmoskohtaa en ihan tajunnut, koska eiköhän monilla alle ja yli kolmekymppisillä ole jossakin esillä 18- vuotiaiden naisten kuvia eikä sitä kai niin ihmetellä (riippuu toki missä ne ovat esillä ja missä määrin). Miksi naiset aina haukkuvat itseään jos ihailevat nuorten miesten ulkonäköä? Se on minusta ihan tavallista, eri asia jos lähtee metsästämään K18- mestoihin. :)
Muutenkaan en oikein jaksa tätä, että olisi ikärajat milloin saa fanittaa mitäkin. Teineistä nyt on noloa milloin mikäkin ja niin saa ollakin, koska se kuuluu teini-ikään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä! Yksi kohta vain pisti silmään. Olen valtava Konttori-fani (juurikin sen amerikkalaisversion) enkä ymmärrä miksi muistelet sitä kauhulla! :D

Unicornii (Ei varmistettu)

Mua ärsyttää se ku skam loppuu ku ei oo saanu tietää yhtään mitään vildestä ja chrisistä

Kommentoi