Slush tulee – ja siksi hekin ovat Helsingissä tällä viikolla

haakon.jpg

1. Norjan kruununprinssi Haakon

Jotkut meistä muistavat Norjan kruununprinssi Haakonin ennen kaikkea liikuttuneesta puheesta, jonka hän piti kihlautuessaan Mette-Marit Tjessem Høibyn kanssa vuonna 2000. Haakonin puhe – kuten tiedämme – jää kakkoseksi ainoastaan maailman parhaalle rakkautta ylistäneelle kuninkaalliselle puheelle: prinssi Danielin hääpuheelle vaimolleen Victorialle.

Kaikki kuninkaallishaukat eivät ehkä tiedä, että Haakon on myös teknologia-alan vaikuttaja. Kruununprinssin voi bongata Slushin aikana parissakin eri tilaisuudessa: Keskiviikkona 30.11. hän avaa Nordic Showcase -esityksen, joka esittelee Pohjoismaiden lupaavia teknologiayrityksiä. Hän myös keskustelee Messukeskuksen lavalla filosofi Pekka Himasen kanssa arvokkuudesta. Haakonin ja Himasen Global Dignity -järjestö viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhlia. ”What do you want your life to be about?” keskustelussa kysytään. Mitä vastaa kruununprinssi?
 

2. Arielle Zuckerberg – kyllä, niitä Zuckerbergejä

Mark ei suinkaan ole Zuckerbergin perheen ainoa bisnesnenä. 27-vuotias Arielle Zuckerberg, nuorin neljästä sisaruksista, työskentelee KPCB:ssä, joka on Piilaakson suurimpia pääomasijoitusyrityksiä. Zuckerberg, joka kertoo Twitter-profiilissaan olevansa muun muassa beer enthusiast” (aina hyvä merkki), kertoo keskiviikon keynote-puheenvuorossaan Messukeskuksessa kokemuksistaan sijoittajana.

 

3. Matt Helders: Arctic Monkeysin rumpali on myös sijoittaja

Kun neljä honteloa sheffieldiläisjäbää julkaisi vuonna 2006 esikoisalbuminsa, Matt Heldersillä saattoi olla mielessä muutakin kuin rumpujen soittaminen. Hän suunnitteli vuonna 2007 oman vaatemalliston brittifirma Supremebeingille ja suunnitteli seuraavana vuonna oman pubin perustamista. Vuonna 2015 Heldersin omaisuus oli brittilehden mukaan 10 miljoonaa puntaa. Hän on mukana Kaapelitehtaalla keskiviikkona järjestettävän Slush Music -tapahtuman paneelikeskustelussa, jonka aiheena on artistit ja sijoittaminen.

Rumpali-sijoittajan suurin rakkaus vaikuttaisi silti yhä olevan rock. Iggy Popin tuoreimmalla Post Pop Depression -levyllä ja kiertueella soittanut Helders twiittasi toukokuussa: Today I turned 30 and I played drums for Iggy Pop in BERLIN and then he sung happy birthday to me. So Ill probably just retire. Bye.” Varaa on.

 

Lily_Byline_Kati.jpg

 

Lue myös:
minkä nimen antaisit kuninkaalliselle vauvalle?
haluatko rikastua? aloita panemalla syrjään pari kymppiä kuussa

 

Kuva: Kari KaipainenA-lehtien kuvatoimitus

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *