#Soolona2014

Toimitus


34% sinkuista ei haluaisi olla parisuhteessa nyt mutta tulevaisuudessa kyllä.


Suomessa ei ole koskaan ollut yhtä paljon yksin eläviä ihmisiä kuin nyt. Sen vuoksi sinkkuudella on vaikutusta paitsi ihmisten elämään myös yhteiskuntaan. Me lähetimme keväällä postia tuhannelle suomalaiselle naiselle. He vastasivat kyselyyn, jossa kertoivat, mitä ajattelevat parisuhteessa olemisesta ja parisuhteen etsimisestä. Vastauksista syntyi kesäkuun Trendiin juttu Sinkkujen sukupolvi.
 

Sinkkujen sukupolvi muuttaa tapaa, jolla kaupunkeja suunnitellaan. Lähitulevaisuudessa rakennetaan yhteisöllisiä asuinalueita, joissa on pieniä asuntoja ja kortteliravintoloita sekä muita ihmisten kohtaamiseen tarkoitettuja matalan kynnyksen tiloja.
 

Yksi kyselyn mielenkiintoinen tulos on se, että vaikka lähes kaikki kaipaavat rakkautta, perinteinen ydinperhe ei välttämättä ole se malli, jota tavoitellaan - tai joka on ikuinen. Tämän vahvistavat tilastotkin: kun vielä vuonna 1950 ydinperheiden (eli avioliitossa elävien, keskenään lapsia saaneiden miesten ja naisten) osuus kaikista perheistä oli 64 prosenttia, vuonna 2012 luku oli enää 30 prosenttia.
 

71% sinkuista sanoo olevansa elämäänsä melko tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen.


Mitä sinä ajattelet: kuuluuko parisuhde sinun käsitykseesi onnellisesta elämästä?

Entä kuuluuko hyvään elämään lapsia, nyt tai joskus? Elätkö juuri nyt parisuhdemielessä sellaista elämää, kun haluat?


Jos kirjoitat aihetta sivuavan postauksen omaan blogiisi, käytä avainsanoissa tägiä #soolona2014!

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Minä tiedän aikuisia sinkkuja jotka ovat oikein tyytyväisiä elämäänsä ja parisuhteessa / naimisissa olevia jotka eivät ole. Sekä päinvastoin. :)

Hymyileoletupea

Vuosi sitten sinkuksi "jääneenä" on tullut pohdittua aika paljon tuota yksinolemisen onnellisuutta. Kun on elänyt me:inä yli viisitoista vuotta ja sitten yhtäkkiä huomaakin olevansa vain minä, niin kyllä se väkistenkin laittaa pohtimaan olisiko sittenkin vain pitänyt tyytyä ja valita tavallaan se helpompi tie. Näitä ihan käytännön elämän hankaluuksia tuli taannoin pohdittua tässä postauksessa www.lily.fi/blogit/hymyile-olet-upea/miesavun-loppu-naisavun-alku Vuoden jälkeen olen pohdinnoissani päätynyt siihen lopputulokseen, että ei missään tapauksessa pidä tyytyä!

eviela
NOT A Wonderland

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi parisuhde tai perheen perustaminen olisi mitenkään onnellisuuden meriitti. Jos ihminen on onnellinen vain parisuhteessa tai saatuaan tiedon perheenlisäyksestä niin se onni ei ole aitoa vaan pommi myöhemmäksi on taattu. Ihmisen pitäisi osata olla myös itsekeen, oman itsensä kanssa, eikä vain täytettyään tietyt meriitit. Kun osaa olla onnellinen omana itsenään, on aidosti onnellinen. Eli sitten missä elämäntilanteessa tahansa: sinkkuna, perheellisenä ja/tai parisuhteen toisena puoliskona.

Jos yrittäisin tiivistää järkevästi ja selkeästi pointtini, niin sanoisin ettei hyvä elämä tarkoita mitenkään automaatisesti perhettä ja/tai parisuhdetta vaan sitä, että on oikeasti onnellinen. Kaikki muu on plussaa.

Hymyileoletupea

Loistavasti sanottu!

eviela
NOT A Wonderland

Oh, kiitos suuri! :)

mä voisin varmaan olla sinkkuna aina jos vaan saisi seksiä riittävästi. pidän siitä että saa elää vapaasti ja kompromissitta. lapsista tulee lähinnä mieleen et kroppa menee pilalle ja vapaus menee. ja suurin osa kavereista varmaan lisääntyy jossain vaiheessa ni eiköhän niitä lapsia tule aina olemaan elämässä, vaik ei itse duunaiskaan.

Pari sannaa

Voisin tägätä koko blogini, mutta se tuntuis jotenkin nololta - blogin nimikin jo kertoo, että oon kauhee lemmenkipee kitinäkalle. 

Mutta hei: mun elämä on silti enimmäkseen aika hauskaa. 

Kommentoi