#Soolona2014

sinkut_copy.jpg

34% sinkuista ei haluaisi olla parisuhteessa nyt mutta tulevaisuudessa kyllä.

Suomessa ei ole koskaan ollut yhtä paljon yksin eläviä ihmisiä kuin nyt. Sen vuoksi sinkkuudella on vaikutusta paitsi ihmisten elämään myös yhteiskuntaan. Me lähetimme keväällä postia tuhannelle suomalaiselle naiselle. He vastasivat kyselyyn, jossa kertoivat, mitä ajattelevat parisuhteessa olemisesta ja parisuhteen etsimisestä. Vastauksista syntyi kesäkuun Trendiin juttu Sinkkujen sukupolvi.
 

Sinkkujen sukupolvi muuttaa tapaa, jolla kaupunkeja suunnitellaan. Lähitulevaisuudessa rakennetaan yhteisöllisiä asuinalueita, joissa on pieniä asuntoja ja kortteliravintoloita sekä muita ihmisten kohtaamiseen tarkoitettuja matalan kynnyksen tiloja.
 

Yksi kyselyn mielenkiintoinen tulos on se, että vaikka lähes kaikki kaipaavat rakkautta, perinteinen ydinperhe ei välttämättä ole se malli, jota tavoitellaan – tai joka on ikuinen. Tämän vahvistavat tilastotkin: kun vielä vuonna 1950 ydinperheiden (eli avioliitossa elävien, keskenään lapsia saaneiden miesten ja naisten) osuus kaikista perheistä oli 64 prosenttia, vuonna 2012 luku oli enää 30 prosenttia.
 

71% sinkuista sanoo olevansa elämäänsä melko tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen.

Mitä sinä ajattelet: kuuluuko parisuhde sinun käsitykseesi onnellisesta elämästä?

Entä kuuluuko hyvään elämään lapsia, nyt tai joskus? Elätkö juuri nyt parisuhdemielessä sellaista elämää, kun haluat?

Jos kirjoitat aihetta sivuavan postauksen omaan blogiisi, käytä avainsanoissa tägiä #soolona2014!

 

Kommentit (8)
  1. Pari sannaa
    11.6.2014, 21:43

    Voisin tägätä koko blogini, mutta se tuntuis jotenkin nololta – blogin nimikin jo kertoo, että oon kauhee lemmenkipee kitinäkalle. 

    Mutta hei: mun elämä on silti enimmäkseen aika hauskaa. 

  2. mä voisin varmaan olla sinkkuna aina jos vaan saisi seksiä riittävästi. pidän siitä että saa elää vapaasti ja kompromissitta. lapsista tulee lähinnä mieleen et kroppa menee pilalle ja vapaus menee. ja suurin osa kavereista varmaan lisääntyy jossain vaiheessa ni eiköhän niitä lapsia tule aina olemaan elämässä, vaik ei itse duunaiskaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *