Stella McCartney suunnitteli juhlapukumalliston kierrätysmateriaaleista

10693589_848546295164049_1782277419_n.jpg

Eläinaktivistina tunnettu muotisuunnittelija Stella McCartney harppasi urallaan vihreän askeleen eteenpäin. Vogue kertoo, että mallistoissaan nahkaa ja turkiksia jo pitkään välttänyt McCartney suunnitteli sivuprojektina kokonaan kierrätysmateriaaleista valmistetun juhlapukumalliston.

Lontoon muotiviikoilla lanseerattu Green Carpet Collection -erikoismallisto sai alkunsa Stella McCartneyn ateljeen ylijäämäkankaista. Tavallisesti muotitalot polttavat meinneiden sesonkien hukkakankaansa, mutta McCartney halusi keksiä niille uutta käyttöä. Niin syntyi kolmiosainen sivumallisto, jonka pääosassa ovat ylijäämäkankaista valmistetut iltapuvut. Mallisto sisältää myös McCartneyn itsensä kehittämästä kierrätyskankaasta valmistettuja asuja sekä kierrätysmateriaaleista valmistettuja kenkiä ja asusteita. Suunnittelijan oma kierrätyskangas on mukana myös tulevassa, Pariisin muotiviikolla esiteltävässä mallistossa.

Ja mitäpä olisi juhlapukumallisto ilman hulppeita lanseerausjuhlia. Lontoon muotiviikoilla alkuviikosta juhlittuja kemuja emännöivät McCartneyn kanssa Anna Wintour, Net-a-Porter-pomo Natalie Massenet ja itsekin ekomuodin parissa työskennellyt Livia Firth. Vieraina juhlissa nähtiin muun muassa Paul McCartney, Rita Ora sekä iso joukko Stella McCartneyn Hollywood-ystäviä.

Ennustuksemme: näitä mekkoja bongaillaan pian kilpaa punaisilta matoilta.

Teksti: Laura Paananen, joka toivoo muiden suunnittelijoiden ottavan hukkakankaiden käytössä mallia Stella McCartneylta

Lähde: Vogue UK

Kuva: Stella McCartney Instagram

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *