Sukellus joulutunnelmaan

virpi_uusi.jpg

Virittäydy ihanalle joulutaajuudelle!

Lahjat. Tiedättehän sen kauniin idean, kuinka ajatus on tärkein, ei lahjan rahallinen arvo? No, tästä seuraa tietysti, että ajatuksella annettu lahja on noin 45 kertaa vaivalloisempi toteuttaa kuin kaupasta ostettu viini ja suklaarasia. On keiteltävä sinappeja, metsästettävä lasipurkkeja ja niihin rusetteja, opeteltava kaunis käsiala ja tekstattava sillä herttaiseen etikettiin ”sinappi”. On kohoteltava jotain mallasleipätaikinaa toista vuorokautta, hankittava useita leipävuokia, joita käytetään kerran vuodessa ja käärittävä kakkarat sellofaaniin ja niihin hemmetin rusetteihin. On teeskenneltävä, ettei huomaa seuraavana kesänä kaverin jääkaapissa avaamatonta sinappipurkkia, jossa on ruma tekstaus omalla käsialalla.

Siivous. Hei rakas ystävä, sinun ei tarvitse stressata siivoamisesta. Himennä vain valoja ja sytytä kynttilät, joulutunnelma tulee siitä. Riippuen tietysti vähän, syttyvätkö pöydillä lojuvat lehtikasat, avaamattomat laskut ja tyhjät ruokapakkaukset tuleen.

Lapset. Joulu on lasten juhla, koska jo Jeesus sanoi, että antakaa niiden räkänokkien kiipeillä päälläni, tai jotain vastaavaa. Se, että joulu on lasten juhla, tarkoittaa kahta asiaa: lapsi kirjoittaa ”kirjeen joulupukille” eli listaa tavaroita ranskalaisilla viivoilla. Sen perusteella lapselle ostetaan PS4, iPhone 6, kesämatka Pariisin Disneylandiin sekä uudet lasketteluvälineet. Toisessa tapauksessa kirjoitetaan nimetön yleisönosastokirje, jossa kerrotaan, kuinka itsestä riippumattomista syistä ei ole varaa ostaa lapselle PS4:sta, iPhone 6:sta ja niin edelleen, ja kaikkia koskettaa hetken aikaa tämä osattomaksi jäävä lapsi, jota odottaa tulevaisuus syrjäytyneenä aikuisena.

Perinneruuat. Ei millään pahalla, mutta maksalaatikko ja täytekakku EIVÄT todellakaan ole mitään joulupöydän perinteitä, koska meilläkään ei ole niitä koskaan ollut. Perinteiset jouluruuat on einesaltaissa yleensä merkitty jollakin jouluisella rusettikoristeella.

Rentoutuminen. Jouluvalmistelujen välissä ota aikaa itsellesi. Sytytä se iänikuinen kynttilä, lämmitä mikrossa imelää glögiä ja syö kaupan voitaikinaa muodossa tai toisessa. Ajattele jotain, mitä olet tänään oivaltanut, kuten että jouluvalmistelujen välissäkin on tärkeää hengähtää. Onneksi näin tarvitsee rentoutua vain kuukauden ajan vuodessa.

Koristeet. Nuoret, ette muista ettekä ehkä osaa kuvitellakaan aikaa, noin kymmenen vuotta sitten, kun jouluvalot eivät olleet vielä ledejä. Adventin vietto aloitettiin kaivamalla toisiinsa sotkeutuneita jouluvalokäätyjä pölyisestä, jonkin otuksen jyrsimästä pahvilaatikosta. Jouluvalot kytkettiin jo valmiiksi puoliraivostuneena pistokkeeseen, ja kuten arvattiin: vain kolmasosaan lampuista syttyi valo. Siitä sitten jonottamaan Stockan jouluvalo-osastolle vaihtolamppuja, jotka nekään eivät kaikki aina toimineet, niitä oli liian vähän, ja oikosulku poltti sitten toisen kolmasosan lampuista. Oi pojat, ne vasta olivat jouluja.

Joulukortit. Hei, on ihan okei olla lähettämättä joulukorttia sun vanhalle mummolles, koska korttien lähettely ei kuulu sun stailiin, sitä paitsi mistä sä tiedät, mikä sun mummon osoite on.

Aito joulu. Mikäli joltakin on päässyt unohtumaan, alkuperäinen, perinteinen joulu on keksitty Suomessa, ja esimerkiksi amerikkalaisten kirkuvanvärinen, duurissa kilkutteleva joulunvietto on väärin ja pinnallista. Kuten kaikkia muinakin kunnollisina suomalaisina juhlina, jouluna lukittaudutaan hissuksiin kotiin, kunhan vain päästään yksimielisyyteen siitä, kenen kotiin lukittaudutaan.

Ohi on. Tapaninpäivänä kaikki ovat tunnetusti AIVAN kypsiä tähän ikuisuuden eli toista vuorokautta kestäneeseen joulunviettoon, ja ryntäävät baariin ja pizzalle.
 

 

Aivan ihanaa joulua teille kaikille. Se on ihan kohta.

Kommentit (3)
  1. Mulle kelpaisi kyllä rasiallinen marmeladia ja pullo kokista. Punkkua en juo ja suklaata en himoitse eli sikäli ajatus on tärkein.  😀

     

  2. Tuon videon lapsiin ei varmaan kannata soveltaa sukupuolisensitiivistä kasvatusta, kun Hello Kittystä nousi noin kova poru.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *