Suomessa on ongelmia – niihin kaikkiin löytyy ratkaisu metsästä

Toimitus

Kansanedustaja Susanna Koski (kok.) nosti hiljattain esiin, kuinka työttömät voisivat aivan hyvin mennä raivaamaan metsää ja tekemään niitä hommia, joita metsässä on. Siellä nimittäin on hehtaarikaupalla tekemätöntä työtä. Sitä ei ymmärrä luonnosta vieraantunut kaupunkilaisvihreistö, jolla ei ole perintömetsää. Metsä vastaa kaikkiin suomalaisten ongelmiin. On syytä nostaa esiin metsän merkitys Suomelle!
 

SUOMALAISUUS ON SYNTYNYT METSÄSSÄ. On päivänselvää, ettei suomalaisuus syntynyt olosuhteissa, joissa voi ilman raappahousuja ja susiturkkia syödä päähän pudonneita hedelmiä ja viettää päivät alastomana kumppanin kanssa paneskellen. Suomalaisuus syntyi, kun tuhat vuotta yksin metsässä ollut, sukupuoleltaan määrittelemätön turrikka löysi lokakuisesta metsästä jäätyneen, happaman puolukan, johon yritti tarttua toinen samanlainen.
 

METSÄ ON VIHREÄÄ KULTAA. 1980-luvulla Suomessa oli kansakunnan mielialaa kohottavia, metsäteollisuusvaltion sloganeita, kuten Suomi on Pohjolan Japani, On lottovoitto syntyä Suomeen ja Suomi on vihreän kullan maa. Sloganit voisi aivan hyvin päivittää nykyaikaan, sillä mikäpä henkisi enemmän vuotta 2016 kuin positiivinen, kannustava motto. Esimerkiksi: Suomi on maailman pahvilaatikko (metsäteollisuuden tärkeä rooli maailman kartonkipakkausten tuottajana), On tiistain Keno-voitto syntyä Suomeen (nykyään on kaikki hervottomat Eurojackpotit eikä se metsäteollisuuskaan enää entisensä ole) sekä Suomi on harmaan sellun maa (korostetaan puun jalostusastetta).
 

METSÄ PARANTAA. Yksinäisyys, masennus, työttömyys, ulkomaalaisuus, stressi – ne kaikki karisevat ihmisestä, kun hän vain älyää mennä metsään. Metsä ei välitä, oletko hetero tai homo. On olemassa lukuisia ihmisiä, jotka ovat ratkaisseet monenlaisia ongelmiaan häippäisemällä metsään ja jäämällä sinne. Metsään pääsee polkua tai metsäautotietä pitkin. Siellä kuuluu seisahtaa, katsoa mietteliäästi kiveä sekä päivittää Instaan kuva, jossa näkyvät omat Hai-saappaat ja #syvähengitys.
 

METSÄ ON KUIN ILMAINEN ÄMPÄRI. Tämä vertauskuva tarkoittaa tietysti, että metsä on täynnä ilmaista tavaraa. Valitettavasti ilmaista on vain se niin sanotulla kyykkyhyllyllä oleva pikkutilpehööri.
 

METSÄSSÄ ON ELÄIMIÄ. Eläimet, mieletön megatrendi. Aivan saletisti Arman Alizad, Duudsonit ja Mikael Gabriel diggailevat variksista, oravista ja nyhtöhirvestä ja haluavat tunteisiin vedoten ja itkien tehdä niille televisiossa tukikampanjan.
 

NIIN METSÄ VASTAA KUIN SINNE HUUTAA. Ilman metsän tarjoamaa inspiraatiota Suomessa ei olisi tätäkään vähää filosofista syvämietteisyyttä, kuten öö, hmmmm, sano vaikka sää, Laura, tähän nyt jotain.
 

METSÄ ON KAIKKIALLA. Kaikki eivät pääse puusta tehtyyn Löylyyn katsomaan seinälankkua, jossa lukee Jasper, mutta kaikki pääsevät metsään sitä pakoon.
 

SUOMALAINEN SEKAMETSTÄ ON TOIMIVA METAFORA. Minkä värinen on kuusen runko, entä männyn? Siellä ne ovat vuosituhansia eläneet valkokylkisten koivujen kanssa sulassa sovussa.
 

Metsässä on huikeeta!
 

 

 

Kommentoi