Suosikki-inhokkiasiat, nyt niitä saa vihata hyvällä syyllä!

Toimitus


Se, kun joku hyräilee avokonttorissa ärsyttävästi; se, kun tyhjää maitopurkkia ei heitä roskakoriin vaan jätetään pöydälle; se, kun joku alkaa kävellä kadulla samassa tahdissa kuin sinä... Alkoiko raivo jo nousta? Ymmärrämme hyvin. Tällä viikolla Yhdysvalloissa vietetään National Pet Peeve -viikkoa eli juhlistetaan (tai vihataan) yhdessä kaikkia niitä pieniä ja arkisia mutta megaärsyttäviä asioita.

Kerro siis oma kieroutunut inhokkiasiasi, sillä jakaminen helpottaa!

Me aloitamme:
 


Yök, älä maiskauta!

”En keksi juuri mitään ärsyttävämpää kuin maiskutteleva ihmiset – ja ei, kyse ei ole syödessä kuuluvasta maiskuttelusta vaan siitä suun maiskauttamisesta, joka edeltää sitä, että ihminen alkaa puhua. Eli se ääni, joka kuuluu, kun kieli osuu kitalakeen. Se on tarpeeton ja ärsyttävä.” Laura, toimitussihteeri
 


Aargh, vauhtia ihminen!

”Minua ärsyttävät kulkuväylillä tupeksivat ihmiset. Erityisesti aamumetroon mateleminen saa minut kiehumaan. Ihmiset rynnivät ensin reippaasti laiturilta sisään junaan – ja jäävät sitten metron eteiseen tupeksimaan ja arpomaan. ’Jaa, mihis sitä menisi istumaan tuotanoinniin, tuonne vai tuonne tai ehkä jään vaan tähän seisomaan kun menen vain kaksi pysäkkiä...’ Kulkeminen töksöhtää laiturille muodostuvaan tungokseen, enkä pääse jouhevasti sisään. Olen taannoin kulkenut jalkavammojen takia kuukausikaupalla hitaasti ja keppien kanssa, eli luulisi minun ymmärtävän, mutta ei. Ymmärrystä ei heru varsinkaan ennen aamun ensimmästä kahvikuppia!” Anna, tuottaja
 


Hyi, räkänokat!

”Minua ärsyttävät ihmiset, jotka eivät kanna mukanaan nenäliinoja, vaikka ovat flunssaisia. Ei ole mitään ällöttävämpää, kun aikuinen ihminen, joka kovaäänisesti ja toistuvasti vetää henkeen räkää. Varsinkaan silloin, kun kuulostaa siltä, että tyypin elimistössä liikkuu litroittain limaista kamaa!” Mia, muotiassistentti
 


Voi p**se, ruokarohmu!

”Erityisesti ärsyttää, jos löytää jääkaapista sellasia miniruokajämiä. Puoli desiä riisiä, kolme haarukallista salaattia. Eli jos meille tulee maahinen kylään, niin se voi syödä itsensä kylläseksi?” Anne, toimitusharjoittelija
 

Mikä on sinun suosikki-inhokkiasiasi?

 

Tämän lukeminen helpottaa (ja naurattaa) eli: Mikä vois olla sen vittumaisempaa?

 

Kommentit

Mua ärsyttää bussissa ikkunapaikalla istujat jotka ei osaa sanoa että on jäämässä vaan laitetaan sormikkaita käteen, aletaan liikahtelemaan paikallaa ja sitten kurotellaan stop-nappiin! Kuinka vaikeaa on sanoa hei mä jäisin tässä ja kun se vierustoveri on siirtynyt niin kiitos hymyn kera vielä perään :) Tai edes se pelkkä hymy!

paulahelena
ALUAP

Mua taas ärsyttää jos käytävän puolella istuva pomppaa ylös siinä vaiheessa ku ite vasta painan nappia ja keräilen tavaroitani, haluun yleensä tehä nää toimenpiteet aiemmin kuin nostaa persiini penkistä ja sanon kyllä sit ku ois nousemisen aika ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suu-äänet, eli maiskutus, rouskutus, louskutus ja ryystäminen ynnä muut. Okei, jos syöt, mutta silloinkin syö pliis hiljempaa. Tai syö edes suu kiinni.

Ihmiset jotka eivät ilmeisesti sulje vessanpytyn kantta kun vetävät. Tai ehkä he nostavat sen uudelleen ylös, tsekatakseen että lähtikö posti matkaan? En tiedä, mutta aina kun menen yleiseen vessaan ja siellä on kansi ylhäällä, puistattaa ajatus että jengi vetäisi vessan läppä auki. Yök! Selittäkää joku!

Ihmiset, jotka pureksivat kynsiään tai sormiaan julkisella paikalla. Etenkin metrossa tms kulkuvälineessä. Ensinnäkin, ne suuäänet, ja toisekseen... sun kädet on niin likaiset, älä pistä niitä suuhusi!

paulahelena
ALUAP

Häh mä ainaki vedän aina julkises vessas kansi auki just että nään kaiken varmasti poistuneen, ja lisäks meen ite miljoona kertaa mieluummin vessaan, jossa kansi on auki, niin ettei tartte ite sitä nostella eikä oota kannen alla mitään ylläreitä.

Onpa jännää et joku toinen karsastaa avonaisia kansia! :D

A-a (Ei varmistettu)

Mitä ihmettä, jengi vetää wc:n kansi kiinni??? En ole ikinä ennen kuullut moisesta. Mikä logiikka tässä toimenpiteessä on?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kansi kiinni vessa kannattaa vetää, koska silloin paskaa nousee vähemmän ilmaan siis mikroskooppista

Vierailija (Ei varmistettu)

Pönttö kannattaa vetää kansi kiinni, jotta bakteerit eivät leviä ympäri vessaa. Tässä muutama linkki aiheesta, kannattaa tutustua:
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1305938156266
http://www.iltalehti.fi/terveys/2012010315036749_tr.shtml
http://www.ksml.fi/tanaan/Harjaatko-hampaasi-ulosteilla/237205

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei eiks se oo sen pytyn kannen funktio kuitenkin! ;D

Suvi K.
Sisunainen

Äänekkäästi hengittäminen. En osaa selittää.

Käsiin aivastelevat ihmiset. Eikö teillä ole alkeellisintakaan tietoa hygieniasta??

Lehtipuhaltimet. Miksi, oi miksi?

Alle 22-asteinen huoneilma. Ulkona on tarpeeksi kylmä, en halua palella enää sisällä.

Windowsin automaattiset päivitykset. Toisaalta, yllättävät vapaatunnit kesken gradun kirjoittamisen voivat olla joskus tervetulleitakin... tai sitten eivät.

Putkirullaaminen. Pakko vaan tehdä, vaikka kuinka v****taisi.

saarah
visual diary

Ruokakaupassa käsi kädessä kävelevät pariskunnat! Voi AAARGH! Ensinnäkin ne tukkii käytävät ja toiseksi: voisko ne ostokset nyt tehdä ensin kätevämmin neljällä kädellä ja sitten kaupan ulkopuolella vasta kävellä taas käsi kädessä. 

jennajohannasi
Pirtti

Hajuvesissä/hiuslakassa/muussa hajustepommissa ennen aamubussiin saapumista kylpijät. Myös bussin ovella röökistä viimeiset henkoset kiskaiseva väki, joka puhaltelee sitten viimeiset savut somasti sisälle autoon.

Juttutuulella olevat taksikuskit sunnuntai-aamuisin. En pääse pyhinä yövuorosta kotiin bussilla, joten pari kertaa kuussa pitää tilata taksi. Minulla on todennäköisesti kuudes yö alla ja haluaisin vain keskittyä koomaamiseen ennen nukkumaan pääsyä, mutta asiakaspalveluintoinen taksikuski on juuri aloittanut vuoronsa ja haluaa piristää aneemisen näköistä tyttöä höpisemällä koko vartin pituisen matkan tauotta. Jumalauta vaikka säästä, mutta hiljaa ei voi olla.

Jos joku ei ravistele märkää lakanapyykkiä mahdollisimman suoraksi ennen kuivumaan ripustamista.

Sinappi- ja ketsuppipurkeista tuleva alkuliru. Kun en vaan ikinä ravista niitä tarpeeksi, ja sitten ruoka menee pilalle kun purkista lirahtaa siihen päälle semmonen ällö vetinen alkulima. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah, exäni polttaa, ja kerran bussikuski piti ovea niin kauan kiinni, että exä oli hönkäissyt muutaman kerran ulos röökin tumppaamisen jälkeen. Oltiin siis pääte-/lähtöpysäkillä, muutamaa minuuttia ennen lähtöä, eli ei mikään kiirekään päästä ihan juuri sillä sekunnilla matkaan. Pointsit bussikuskille toiminnastaan; en minäkään haluaisi, että joku puhaltelee röökiä puolen metrin päässä työpisteeltäni.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmiset, joka änkee silittään koiraa kysymättä. Ja se pitää tietenkin tehdä sellasella nopealla, ylhäältä tulevalla liikkeellä, jotta koira varmasti aina jännittää vieraita. Perheenpäät, jotka ei katso kaupassa tai muussa julkisessa tilassa yhtään, mitä se jälkikasvu touhuaa. Ihmiset, aikuisetkin siis, jotka kadulla kävellessä on niin naama kiinni puhelimessa, että päin tulevat jos et itse väistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihmiset jotka soittaa musiikkia liian kovalla huonoilla kuulokkeilla joista kuuluu kaikki läpi. Vaikka sä tykkäät kuunnella piriteknoa klo 7 aamulla, koko muu junavaunu ei välttämättä halua.

Ihmiset, jotka kuvittelee että juna (tai mikä tahansa julkinen kulkuneuvo) on niiden kylpyhuone. Jos haluaa laittaa meikkiä tms junassa niin OK, mutta siinä vaiheessa kun joku alkaa harjata vieressä tukkaa niin antaumuksella että hilseet lentää vieressä istuvan päälle, mennään liian pitkälle. Toinen mitä en ihan oikeasti käsitä on se, miten jotkut tosissaan kuvittelee että on OK leikata kynsiä siellä junassa. En tosiaan halua kenenkään ällöjä kynnensirpaleita päälleni. Tai kynsilakka, jonka haju leviää aika tehokkaasti koko junavaunuun.

Kaikista jäätävin juttu sattui silti viime viikonloppuna. Olin junassa mieheni kanssa, istuimme vastakkain neljän hengen paikalla, juna oli ihan täynnä ja meidän vieressä istui kaksi noin parikymppistä naista. Jossain vaiheessa matkaa toinen otti esiin sellaisen suihkutettavan deodorantin ja laittoi dödöä kainaloihin. Mutta ei siinä vielä kaikki, tämän jälkeen tyyppi levitti jalat, nosti hameenhelmaa ja laittoi kunnon suihkauksen sinne :D Tää oli jo niin outoa ja ällöä että ei voinut muuta kuin nauraa :D Kaikkea ne ihmiset keksii :DD

Nelliennellie (Ei varmistettu)

Mä asun Lontoossa joten metroilla tulee kuljettua päivittäin. Metrot on aina tosi täynnä varsinkin aamuisin joten pitää olla kuin sillit purkissa. Usein vaunujen välissä on ikkuna, joka on auki, jotta ilma kulkee. Mut voi helvetti niitä naisia joilla on superpitkä tukka ja se vispaa ilmavirrassa niin paljon, että niitä hiuksia menee MUN SUUHUN! Ällöttävää!!! Yritän aina sanoa et hei voitko pitää tukastas kiinni mutta ei ne tajua. Tai ei pidä kunnolla. Sitten syljeskelen puolet työmatkasta jonkun hiuksia.

Toimitus
Toimitus

Hahaha ja AAARGH! Nämä on niin hyviä (tai pahoja). Lisää vaan!

Juliaihminen
Juliaihminen

EHDOTTOMASTI suun maiskutteluäänet.

Mun oli pakko kirjoittaa tästä ihan oma postauksensa, koska oli avauduttava hieman eräästä seminaarista, jossa taannoin kävin.

Räyhälä
Räyhälä

Oon taas ihan myöhässä, mutta... ihmiset, jotka eivät tervehdi asiakaspalvelijoita! Miten helvetin vaikeaa on sanoa lyhyesti "hei" tai edes nyökätä tervehdyksen merkiksi asioinnin alkuun, saati vastata asiakaspalvelijan esittämään tervehdykseen? Sisälläni kuolee joka kerran jokin solu kun edessäni tai perässäni asioi ihminen, joka huutaa tilauksensa tai tervehtii sanomalla kovaan ääneen "KAHVI!!" tai jotain vastaavaa.

Nimim. Entinen asiakaspalvelija ja syystäkin

TaikaKoo
Magique

Pyörätiellä kävelevät ihmiset, ihmiset jotka laittaa puhelimeen puhuessaan kaiuttimen päälle JULKISELLA PAIKALLA niin että kummankin keskustelijan älämölö kuuluu, ihmiset jotka kävelee kauppakeskuksissa ja kaupunkien vilkkaissa keskustoissa niin ku ne olis lepposalla sunnuntaikävelyllä: lampsitaan hitaasti, mahdollisimman keskellä kulkuväylää, tähyillään johonki sivuille niin ettei nähdä mitä edessä on ja pysähdytään aina välillä kuin seinään niin että takana tulevat varmasti meinaa törmätä :) inhoan myös sitä, kun ihminen seisoo paikoillaan, kattelee toiseen suuntaan ja sitte lähtee kävelemään ENNEN ku kääntää katseen menosuuntaan. Aina tekis mieli sanoa et jospa vaikka kattosit mihin oot menossa kun meinaa tulla törmäys.

Sitten on vielä yksi tietty juttu töissä joka ärsyttää. Meillä on kirjastossa pitkä asiakaspalvelutiski jossa on kolme palvelupaikkaa. Joskus jos oon yksin tiskissä ja istun sillä yhdellä paikalla, niin asiakas tulee ja parkkeeraa TYHJÄN palvelupaikan eteen ja alkaa selittää asiaansa. Voisitko esim tulla tähän mun paikan eteen ku mä oon nyt ainoa työntekijä tässä tällä hetkellä?? Mutta ei, mun pitää nousta ja vaihtaa paikkaa. En ymmärrä. :)

Kommentoi