Suosikkisuunnittelija Michael Kors on muotimaailman vaikutusvaltaisin henkilö

Toimitus

Jos pelkkä työmäärä toimisi mittarina, olisi muotimaailman vaikutusvaltaisin suunnittelija epäilemättä Karl Lagerfeld. Time-lehden tekemän listauksen mukaan kunnia kuuluu silti tänä vuonna Michael Korsille.

Time on julkistanut jokavuotisen 100 vaikutusvaltaisimman henkilön listauksensa. Viime vuonna maailman vaikutusvaltaisimmaksi muotisuunnittelijaksi valittiin Alexander McQueenin Sarah Burton, mutta tänä vuonna tittelin sai amerikkalaissuunnittelija Michael Kors.

Ennen kaikkea kelloistaan ja laukuistaan tunnettu Kors saavutti kunniamaininnan pitkäjänteisen ja monipuolisen uransa ansiosta. “Michael Korsin tyyli edustaa klassista ja rentoa amerikkalaista pukeutumista. Hän yhdistää suunnittelussaan huippumuodin ja saavutettavuuden”, toteaa Zac Posen Time-lehden perusteluissa.

Michael Kors aloitti uransa jo 1980-luvun alussa perustamalla oman nimikkomerkkinsä. Suureen suosioon nousseen suunnittelijan taidot huomattiin myös Pariisissa ja vuonna 1997 Korsista tuli Célinen naisten mallistojen pääsuunnittelija. Sittemmin Kors on keskittynyt omaan nimikkomerkkiinsä ja toiminut muiden muassa Project Runway-sarjan vakiotuomarina.

Kurkkaa Michael Korsin uran huippuhetket Time-lehden kuvagalleriasta.

Hieno saavutus sympaattiselta huippusuunnittelijalta.

Teksti: Laura Paananen, joka taitaa olla niitä harvoja muodin ystäviä, jolla ei ole vielä yhtään Michael Korsin kelloa

Lähde: Time100/Time.com

Kuva: Splash News

Kommentoi