Suunnittelija hehkuttaa ketjuliikkeiden kopiointitaitoa

spl752064_030.jpg

Toisin kuin saattaisi kuvitella, kaikki huippusuunnittelija eivät suinkaan pahastu ketjuliikkeiden kopioidessa heidän kokoelmiaan. Yksi näistä suunnittelijoista on Balmain-suunnittelija Olivier Rousteing, joka Voguen mukaan jopa suitsuttaa ketjuliikkeiden nopeaa ja taidokasta kopiointitaitoa.

Kiitosta Olivier Rousteingilta kerää erityisesti Zara. Suunnittelija kertoo arvostavansa liikkeen taitoa poimia muotitalojen mallistoista juuri ne olennaisimmat elementit, jotka sitten sekoittuvat mallistoissa tyylikkäästi keskenään. Hän kehuu myös ketjuliikkeiden harjoittamaa taidokasta stailausta. Kun Rousteing suunnitteli muutaman sesonki sitten Balmainille salmiakkiruutuihin keskittyneen kokoelman, tiesi suunnittelija sen päätyvän myös ketjuliikkeiden hyllyille. Yllättävintä oli kuitenkin se, että ruudut oli stailattu yhteen Célinelta tuttujen siluettien kanssa.

“Rakastan sitä, kun näen Balmain-vaikutteita Zaran ikkunoissa sekoitettuna Célinen ja Proenza Schoulerin kanssa. Se on nerokasta ja jopa taidokkaampaa, kuin mitä minä teen”, avomielinen Rousteing hehkuttaa.

Aikanaan jo itse Coco Chanel sanoi, että kun tekee jotain omaperäistä, pitää olla valmis myös siihen, että sitä kopioidaan.

Teksti: Laura Paananen, joka voi siis jatkossakin surutta ostaa “balmaininsa” Zarasta

Lähde: Vogue UK

Kuva: Splash News

 

 

Kommentit (2)
  1. Muotoiluala
    4.8.2014, 07:20

    Termit ja niiden merkitys menivät tässä sekaisin 🙂 Vaikutteiden ottaminen on täysin sallittua, kopioiminen ei.

  2. Eikös se imitaatio ollut suurin kunnianosoitus?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *