Sydän olisi tärkeä

Header_Jenni.jpg

Meitä oli pöydän ympärillä kuusi, ja äänet jakautuivat tasan: kolmen mielestä Lilyn juttujen yläpuolella olevan sydämen pitäisi muuttua pinkiksi kun sitä painaa, ja kolmen mielestä värin vaihtuminen oli turha idea.

Valitettavasti arvasit oikein: äänet jakautuivat sukupuolen mukaan. Kyse ei kuitenkaan ollut siitä, että kehitystiimimme naiset olisivat halunneet saitille söpöjä värejä. Kyse oli siitä, että idean keksinyt tuottajamme Anna Karhunen tiesi jo viisi vuotta sitten sen, mistä koko teknologiamaailma nyt kohisee: käyttöliittymän on tärkeää olla ystävällinen.

Kyse ei ole suloisista sovelluksista, vaan siitä, miltä palveluiden käyttäminen tuntuu. Ja koska olemme mobiilipalveluiden, käyttöliittymien ja push-viestien keskellä vuorokauden ympäri, niiden tuottamalla fiiliksellä on väliä. Fiilis ei ole vain kiva lisäominaisuus, vaan asia, jolla on liiketaloudellista merkitystä. Mieti asiaa tätä kautta: ympäröitkö itsesi mieluummin tylyillä vai kivoilla ihmisillä?

Ihan pian teknologia-alalla on varmasti nykyistä enemmän tyyppejä, joilla on vaikkapa psykologian ja käyttäytymistieteiden osaamista. Tai ylipäänsä vielä runsaammin ihmisiä, joilla on monipuolista elämänkokemusta ja sivistystä. Se on tärkeää, sillä nämä ihmiset luovat todellisuuttamme. Arvasit taas oikein: toivon, että moni heistä on nainen.

Me halusimme, että Lily on ystävällinen paikka. Siksi niin pikkuruinen asia kuin sydämen väri oli meistä tärkeää. Mutta sen saattoi keksiä vain ihminen, jolle ystävällisyys on tärkeää – työkaverini Anna.

Tämä teksti on julkaistu joulukuun 2015 Trendissä.

 

Lue toimituksen väen kolumneja Lilyssä:

Saako miehelle tehdä voileivän?

Tykkääminen on tekopyhää

Kiilaaja, opettele jonottamaan

Rasisti, ole hiljaa

Trendikkäintä juuri nyt: ruoka, jota voi syödä

Lapsetonkin vanhenee

Parisuhde ei ole sairaus

Rakkaan pitää muuttua

 

Kommentit (9)
  1. kun eksyin ensimmäistä kertaa Lilyn sivuille, musta oli tosi kiva huomata että sydän muuttui pinkiksi kun sitä klikkaa 🙂 kiitos ihanalle Annalle <3 maailmamme kaipaa enemmän ystävällisyyttä, rakkautta ja pinkkejä sydämiä!!!

    1. Aivan samaa mieltä! Kiitos kivasta palautteestasi 🙂

  2. Koko Lilyn tiimille punainen ♡ ja pinkki ♡! 

    1. Suoraan takaisin sydämiä siihenkin suuntaan! Välitämme sydämet koko toimitukselle ja tekniselle tiimille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *