Syksyn tv-sarjat – HBO tuo odotetut sarjat Suomeen

HBO-kanava aloittaa Suomessa lokakuun puolivälissä. Valitsimme sen tarjonnasta laatusarjat, joihin koukutut. Löysimme muidenkin kanavien ohjelmistosta kiinnostavia ja hämmentäviä tärppejä, uutuushittisarjoja sekä yhden ohjelmakarttaan piilotetun helmen.

tulevatuusi.jpg

HBO on tunnettu Sinkkuelämän, Sopranosin ja Game of Thronesin kaltaisista laatusarjoista. Kanavan tuotantoa voi seurata lokakuun puolivälistä lähtien HBO Nordic -kanavalta. Kanavan tilaajien on mahdollista katsoa sarjojen uusia jaksoja nopeaan tahtiin nettisaitilta, jonne ne ilmestyvät tekstitettyinä vuorokauden sisään Yhdysvaltojen ensiesityksestä. Tapittaminen ei ole ilmaista: pakettina myytävät tv-kanava ja online-palvelu maksavat noin kymmenen euroa kuussa. Ainakin nämä sarjat ovat vakuuttaneet Lilyn koekatsomon:

1. Hit & Miss: Dexter potenssiin kymmenen

Draamasarja Hit & Miss kertoo transsukupuolisesta palkkatappajasta, joka saa yllätyksekseen tietää olevansa ala-asteikäisen lapsen isä. Chloe Sevignyn esittämän Mian pitää sumplia perhe-elämän ja kyseenalaisen ammattinsa välillä ja samalla totutella uuteen sukupuoleen. Varaudu yllätykseen ensimmäisessä suihkukohtauksessa.

2. Girls: Vaihtoehto-Sinkkuelämää

Girls on 26-vuotiaan Lena Dunhamin luoma sarja, jota on tituleerattu parikymppisten Sinkkuelämäksi: myös Girlsissä on neljä naispuolista päähenkilöä ja New York, mutta Manhattanin sijaan rähjäinen Brooklyn ja PR-uran sijaan opintolaina. Odotettavissa katu-uskottava soundtrack sekä kosolti lierihattuja ja vintage-mekkoja.

3. Veep: Poliittista satiiria älyköille

Veep on nopeatempoinen poliittinen satiiri, jossa Seinfeldin Elainena tunnettu Julia Louis-Dreyfuss esittää Yhdysvaltain varapresidenttiä. Älä odota yhteiskunnallista draamaa – Veep on puhtaasti komediasarja, joka irvailee niin poliitikoille, medialle kuin jähmeästi toimivalle päätöksentekojärjestelmällekin. (Jes, sarja alkaa Suomen Canal+:lla syyskuussa!)

***

Muilla kanavilla syksyllä: Vanhoja tuttuja ja uusia hahmoja

ashton.jpg

1. Kovapalkkaisin komistus: Miehen puolikkaat

Nyt se hetki koittaa, kun Ashton Kutcher korvaa potkut saaneen Charlie Sheenin Miehen puolikkaissa. Ashton esittää nettibisnesten avulla rikastunutta miestä, jonka tunne-elämä on jämähtänyt teinin tasolle. Kutcherin liittyminen kaartiin nosti sarjan suosiota USAssa, ja Kutcher onkin tämän hetken parhaiten palkattu tv-näyttelijä. Hän saa 700 000 dollaria jaksolta. Jos se tuntuu tajuttomalta summalta, kerrottakoon, että Sheen tienasi miljoonan per jakso.

Sohvalta kuuluu todennäköisesti: ”Onko toi Ashton oikeasti dille vai esittääkö se vain jokaisessa roolissaan sellaista?”

Miehen puolikkaat, Sub tiistaina 4. syyskuuta alkaen
dallas.jpg

2. Klassikon paluu: Dallas

Kaikkien sukudraamojen isä ja äiti Dallas palaa ruutuu uusin jaksoin ja perhekähinöin. Suosikkisarja on herätetty henkiin, ja mukana ovat harmaantunut Bobby, fossiililta näyttävä JR ja freesi Sue Ellen. Uutta sukupolvea edustavat muun muassa Täykkäreistä tuttu viettelijä Jesse Metcalfe. Kesällä jenkeissä näytetty ensimmäinen kausi oli hitti, joten jatkoa on luvassa.

Sohvalta kuuluu todennäköisesti: ”Miten Sue Ellen ei ole vanhentunut päivääkään?”

Dallas, MTV3 marraskuussa

twinp.jpg

3. Piilotettu herkkupala: Twin Peaks

Hyytävä tunnari herättää yhä tunteita. Monen pahin pelko on, että peilistä katsoo Killer Bob. Twin Peaks uusitaan uudella Kutonen-kanavalla,  ja tämä ilouutinen meinasi mennä meiltä ohi! Aika on ehkä hiukan syönyt Twin Peaksin tehoa, mutta ainakin Audrey Hornen tyylistä tekee edelleen mieli ottaa inspiraatiota syyslookiin.

Sohvalta kuuluu todennäköisesti: ”Voitko laittaa äänet pois telkkarista, äkkiä!”

Twin Peaks, Kutonen (ent. The Voice) lauantaina 1. syyskuuta klo 22 alkaen

11tapaa.jpg

4. Hämmentävin konsepti: 11 tapaa jättää nainen

Kun haluat ruotia kahvitunnilla toisten parisuhdeasioita vähän eri vinkkelistä kuin Neljien häiden tai Satuhäiden jälkeen, kannattaa katsoa 11 tapaa jättää nainen. Sarjassa julkkikset keskustelevat Jenni Pääskysaaren johdolla tavisten oikeista erokokemuksista. Luvassa tilitystä, analysointia ja kiusallista tirkistelyä muiden sydänsuruihin.

Sohvalta kuuluu todennäköisesti: ”Siis miten tuo nainen ei muka mistään aavistanut, että mies haluaa erota? Eivätkö ihmiset keskustele?”

11 tapaa jättää nainen, AVA tiistaisin

jyrki.jpg

5. Suomen uusi koviskokki: Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula!

Leppoisa kokkivekkuli astuu Gordon Ramsayn kuuluisiksi tekemiin saappaisiin ohjelmassa Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! Kokenut ravintoloitsija auttaa konkurssin partaalla olevia ravintoloita  menestykseen. Parhaimmillaan tarjolla on mainioita kompostitilasta kulinaristisiksi ihmeiksi -tarinoita.

Sohvalta kuuluu todennäköisesti: ”Eihän tuo Sukula ole yhtä suorapuheinen kuin Ramsay!/Tuo Sukulahan on yhtä kovasanainen kuin Ramsay!”

Kuppilat kuntoon, Jyrki Sukula! Nelonen, keskiviikkoisin 24. lokakuuta alkaen

rikos.jpg

6. Laatudraamaa Tanskasta: Rikos

Palkittu tanskalainen jännityssarja Rikos tutkii nuoren tytön brutaalia murhaa ja sitä seuraavaa poliisitutkintaa. Jos tarina tuntuu katsoessa tutulta, se johtuu ehkä siitä, että jenkkiversio Jälkiä jättämättä on nähty MTV3:lla.

Sohvalta kuuluu todennäköisesti: ”Pitäisikö varata syysviikonloppuloma Kööpenhaminaan? Se kun näyttää synkeänäkin aika viehättävältä.”

Rikos, AVA lauantaisin 1. syyskuuta alkaen

Teksti: Lilyn tv-velhot Anna Karhunen, Eeva Kolu ja Siina Leppä
Kuvat: TV-kanavat

Mihin sarjaan sinä olet koukussa? Myönnä pois!

 

Kommentit (7)
  1. Voi Rikos! En tiedä siitä mittään muuta kuin, että olen törmännyt tuohon naishahmoon yhdessä toisessa mainiossa sarjassa: Todella upeeta! Täytyy varmaan kyllä ottaa telkkalistalle tanskalaista deduktiokykyä, jos se vaikka tulis minunki uniin 🙂

  2. Rebekka, muuten hyvä mutta cherry pie!! sori oli pakko!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *