Tällä niksillä huulipuna pysyy huulilla läpi kolmen ruokalajin illallisen

Toimitus

Rakastat huulipunaa myös illalliskutsuilla, mutta et jatkuvaa ravaamista vessassa varmistaaksesi, ettei puna ole kadonnut jo alkuruoan jälkeen? Sama täällä. Siksi innostuimme, kun kuulimme vinkistä, jonka avulla huulipunan saa pysymään paikoillaan vaikka läpi kolmen ruokalajin illallisen.
 

Näin se toimii:

1. Pohjatyö on kaiken A ja O. Kuori huulesi, sillä huulipuna ei levity tasaisesti kuiville ja rohtuneille huulille. Kotitekoinen kuorintavoide syntyy näppärästi sekoittamalla sokeria ja kookosöljyä.

2. Levitä peitevoidetta suun ympärille ja huulten rajojen yli. Tarkoitus ei ole peittää koko huulia peitevoiteella, eli pyyhi huulten keskiosa puhtaaksi paperilla tai pyyhkeellä.

3. Rajaa huulet terävällä rajauskynällä ja väritä sen jälkeen hieman myös itse huulia kynällä – näin saat kestävän pohjan huulipunalle.

4. Nyt on huulipunan aika. Väriä ei tarvitse levittää huulille kuin viimeistä päivää: ohut kerros riittää hyvin ja pysyy paremmin. Poista ylimääräinen väri asettamalla vessapaperinpala huulten väliin ja painamalla huulet yhteen. Jos haluat voimakkaamman värin, voit toistaa tämän vaiheen: levitä uusi kerros huulipunaa ja poista ylimääräinen pigmentti paperilla.

5. Lopuksi on aika ottaa käyttöön salainen ase, eli puuteri. Tuputtele pienellä siveltimellä ohut kerros läpinäkyvää irtopuuteria huulille. Anna puuterin imeytyä noin kymmenen minuutin ajan ja poista sen jälkeen varovasti mahdollinen näkyvä puuteri harjalla. Nyt huulesi ovat valmiit, eli tänne sitä ruokaa ja viiniä!
 

Ja näin se toimii käytännössä! Veimme huulimeikit illalliselle:

”Söin kahden ruokalajin illallisen ja alkuun leipää. Join myös lasin viiniä ja lopuksi kupin kahvia konvehdin kera. Illallisen jälkeen huulipuna oli hieman hävinnyt huulten keskiosasta, mutta hieromalla huuliani yhteen sain palautettua värin koko huulille. Huulipuna valuu itselläni yleensä aina alaspäin ja illan päätteeksi alahuuleni näyttää tuplasti leveämmältä. Näillä nikseillä rajaukset pysyivät paikoillaan!” Mia, muotiassistentti

”Söin illan aikana palan leipää, pääruuan, join lasin viiniä ja monta lasia vettä. Jälkkäriksi söin yhden jätskipallon. Huulten keskiosasta väriä irtosi minultakin, mutta koska minulla on superkuivat huulet, pelkkä hierominen ei riittänyt vaan punaa oli pakko jälkkärin jälkeen lisätä. Mutta rajaukset pysyivät paremmin kuin koskaan, enkä muista, milloin olisin viimeksi joutunut käyttämään yhtä paljon aikaa huulimeikin poistamiseen.” Laura, toimitussihteeri

 

 

KATSO MYÖS NÄMÄ NEROKKAAT MEIKKIVINKIT:
 
paras tapa peittää tummat silmänaluset: vaihda valokynä peitevoiteeseen. 
 
Unohda kaikki, mitä luulit tietäväsi contouringista. Näin varjostat kasvosi tavalla, joka ei saa sinua näyttämään Kim Kardashianilta.

 

Kuva: All Over Press

 

Kommentit

Aisha J
Aisha

Täytyypä testata! Joskus aikoinaan tapasin puuteroida huuliani, mutta koska ne ovat varsinkin talvisin tosi kuivat, jätin sikseen. Aion kokeilla kuitenkin uudestaan, hyvä kosteutus vaan kuorinnan jälkeen, ehkä se auttaa. :)

Toimitus
Toimitus

Toivottavasti toimii paremmin kuorinnan ja tehokosteutuksen jälkeen :) Puuteri kuivattaa tosiaankin huulia jonkin verran, joten tämä niksi on vähän haastava Suomen talviolosuhteissa. Eli jos on superkuivat huulet, tätä ei ehkä kannata harrastaa ihan joka päivä vaan säästää puuterointi erityisen tärkeitä tilanteita varten. 

Ummikko (Ei varmistettu)

Auttaisiko niksi tämä ylipäätään (ainakin tiettyjen merkkien) huulipunan käytön seurauksena tuleviin tahmaisiin huuliin?

"Tuputtele pienellä siveltimellä ohut kerros läpinäkyvää irtopuuteria huulille." Läpinäkyvää irtopuuteria? Mitä se on ja mihin muuhun sitä käytetään huulipunan kiinnittämisen ohella?

Toimitus
Toimitus

Moikka! Puuteri tekee huulista tosi matat, joten saattaa auttaakin tuohon mainitsemaasi tahmaisuuteen. Läpinäkyvää irtopuuteria käytetään meikin kiinnitykseen ja kiillon poistamiseen, tässä esimerkkinä Lumenen versio: https://www.sokos.fi/fi/sokos/lumene-sheer-finish-irtopuuteri-8-g. Irtopuuteri on ainakin jokapäiväisessä käytössä meikäläisellä - sudin sitä hieman namaan meikkauksen jälkeen. Terkuin, Mia 

annepa (Ei varmistettu)

Ei toiminut. Kokeilin heti luettuani tämän eilen. Kolmen tunnin päästä huulilla oli rajauksen rippeet, enkä edes syönyt muuta kuin pari leivänpalaa.

Nella
Nellancholia

Allekirjoitan vinkit! Olen käyttänyt räikeitä huulipunia päivittäin jo vuosia. Lisäisin kuitenkin, että mitä voidemaisempi ja kosteuttavampi huulipuna, sitä helpommin se leviää ja häviää, teki sen kanssa minkälaisia temppuja hyvänsä. Kannattaa siis valita mattaisempi ja koostumukseltaan kuivempi huulipuna iltoihin, joina kaipaa kestoa ja siisteyttä läpi aterian.

jazz (Ei varmistettu)

Kiitos tästä!
Testasin ja todellakin toimii!!! Huulipunana minulla oli ihan vaan Rimmel ja edes juomalaseihin ei jäänyt jälkiä. Söin lounaan (en tosin leipää) ja kaksi omenaa siihen päälle ja puna ei lähtenyt edes huulten keskiosasta :)

jazz (Ei varmistettu)

Kiitos tästä!
Testasin ja todellakin toimii!!! Huulipunana minulla oli ihan vaan Rimmel ja edes juomalaseihin ei jäänyt jälkiä. Söin lounaan (en tosin leipää) ja kaksi omenaa siihen päälle ja puna ei lähtenyt edes huulten keskiosasta :)

huulipunat hampaissa (Ei varmistettu)

Tai sitten voi vain ostaa kunnollisen pohjustustuotteen, ja huulipuna kestää mukavasti leviämättä ja katoamatta useita tunteja. Itse vannon Smashboxin luomien pohjustustuotteeseen (Photo finish 24 hours shadow primer), jota vetelen tarvittaessa sujuvasti huuliinkiin.

Kommentoi