Tämä ei toimi vielä (mutta toimii toivottavasti pian)

Toimitus

Tähän juttuun on listattu asioita, jotka eivät toimi Lilyssä niin kuin on tarkoitus ja joita korjataan parhaillaan.

EDIT: Tämä on tilanne perjantaina 31.5. kello 15.00. Juttua päivitetään. Kaikki toimituksen jutuissa tähän mennessä annetut kommentit on luettu, kerätty ja toimitettu eteenpäin, ja asioita ollaan korjaamassa. Tässä listassa on asioita, jotka vaikuttavat bloggaamiseen ja blogien seuraamiseen, eikä listassa ole mukana kaikkia raportoituja asioita (joita ollaan korjaamassa myös).

Jos sinulla on uusia huomioita, kirjoitathan ne tämän jutun kommenttiboksiin - näin ne löytyvät nopeasti yhdestä paikasta. Kiitos avustasi!


Etusivu ja blogien seuraaminen

 • Haku on toistaiseksi poissa käytöstä.
 • Kaikki blogit -sivua ei pääse selaamaan niin kuin on tarkoitus.
 • Seuratut blogit -feedi eli Lilyssä seuraamiesi blogien uusimmat jutut ei päivity kaikilla. Korjattu 31.5.
 • Omaan kommenttiin tulleesta kommentista ei tällä hetkellä tule ilmoitusta. Korjattu 30.5.
 • Sähköpostiosoitteella kirjautuminen ei toimi. Kirjautumaan pääsee käyttäjätunnuksella ja salasanalla.
   

Oma blogi

 • Vieraskirjoittaminen ei ole toiminnassa.
 • Jutun julkaisemisessa ja kommenttien esiin tulemisessa on viivettä.
 • Videoiden julkaisu ei onnistu. EDIT: YouTube-videon saa julkaistua kopioimalla videon URLin teksikenttään. Vimeo-videoilla sama ei toistaiseksi toimi. Tutkimme myös, miksi kaikki eivät saa YouTube-videoita näkyviin.
 • Kategorioiden valinnassa on ongelmia.
 • Omat tägit eivät vielä näy sivupalkissa.
 • Kaikkien vanhat bannerit eivät ole vielä siirtyneet uuteen alustaan.
 • Kaikki eivät pääse muokkaamaan bloginsa sivupalkkia niin kuin pitäisi. Osa blogin widgeteistä puuttuu, esimerkiksi shoutbox ja Suosittelemme-leima niillä blogeilla, joilla sellainen on.
 • Blogin seuraajien määrä ei ole näkyvissä.

Lue blogin ulkoasun muokkaamiseen liittyvä juttu täällä.

 

 

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Kiitos kommentista! Me otetaan tämä asia eritystarkkailuun ja uudelleenharkintaan, koska se herättää paljon keskustelua.

Jeba
Tuuliajolla

Samaa mieltä Cadin kanssa siitä, että toi on huono juttu kun seuratuista blogeista ei tule ilmoituksia! Joutuu joka kerta käydä erikseen katsomassa, mikä on tyhmää!

Mulla kestää ikuisuus kirjautua omalle palstalleni ja postauksien kirjoittaminen vie ihan rutosti aikaa, koska kuvien lataaminen kestää useita minuutteja samoin kirjoitetun jutun julkaiseminen. Oma sivu ei siis käytännössä toimi kunnolla ollenkaan - ja sivu on raivostuttavan hidas!

Mun mielestä vanha Lily oli niin paljon parempi. Aiheuttaa harmaita hiuksia tämä uusi, missä ei ole muuta kuin vikoja! :D

Anteeksi vuodatus, mutta kun ottaa kupoliin. :)

Toimitus
Toimitus

Jeba, tämä on just oikea paikka vuodattaa, antaa tulla vaan!

Tuota seurattujen ilmoitusasiaa mietitään vielä, kiitos teidän kaikkien, jotka olette kertoneet mielipiteenne asiasta.

On iso harmi, että uudistunut saitti ei ole toiminut heti just niin kuin pitää. Hitaus ei toki ole tarkoitettu ominaisuus eivätkä muutkaan mutkat matkassa. Toivottavasti kuitenkin löydät uudistuneesta Lilystä myös hyviä uusia juttuja, totut käyttämään sitä - ja ehkä ihan tykkäätkin.

Ella F.
Siperian Ella

Ok, oletan että tämä hävisin bittiavaruuteen, ja jos ei, niin saattepa sitten tuplana, mutta siis:

 

Tämä on nyt pientä noiden yllämainittujen ohella, mutta omaa blogitekstiä kirjoittaessa tekstin keskittäminen (tapaan keskittää kuvien alle) ei toimi. Luonnoksessa näyttää hyvältä, julkaistessa teksti ei enää olekaan keskitetty.

Tuleeko kirjoittajan kuva takasin sivupalkkiin, jos asetukset ovat sillä mallilla(ainakin omasta mielestäni)?

Muuten kyllä kaikki listaamanne ongelmat pätee, ja olen yhtä mieltä edeltävien kommentoijien kanssa, että noista seurattujen uusista olis kyllä kiva saada ilmotus. 

Onnea remontointiin!

Toimitus
Toimitus

Kiitos keskityskommentista, asia on listoillamme. Kuvan lisäämiseen on ohjeet tässä jutussa.

jennilina
auringon noustessa

Heipä hei, minäkin täällä huutelisin tuon omien seurattujen blogien ilmoitusten perään.  Se oli kerrassaan mainio ominaisuus. 

Sitten minua kiinnostaisi se seikka, että näkyvätkö etusivulla kaikki uudet blogitekstit vai vain valikoitujen blogien uudet jutut? Tällä hetkellä tuntuu myös, että samat blogit ovat joka kategoriassa ja toistoa on vähän turhan paljon. 

Tsemppiä tpimitukseen ja koodaajille!

sanumaria

Se missä etusivun kategorioissa juttu näkyy, riippuu siitä mihin kirjoittaja sen läimii. Varmaankin sen takia näkyy useammassa kun yhdessä. Mua jotenkin huvittaa kun kategoriassa Muoti&Kauneus näkyy "kävin lenkillä" ja "perheneuvola" juttuja :) Ei ihan kohtaa kategoriat ja sisältö tällä hetkellä.

Toimitus
Toimitus

Kiitos tsempistä! Etusivun nostopaikolla on ihan kaikkien lilyläisten tuoreimpia juttuja, määrällisesti siellä eniten Lilyn suosittelemien blogien postauksia. Juttukierto on etusivulla linkkipaikoilla aika nopea sen vuoksi, että Lilyssä julkaistaan paljon juttuja. Vanhat, tutunnäköiset kuvan ja pidemmän tekstin juttunostot löytyvät kolmelta kategoriasivulta, jota alaspäin skrollaamalla löytää kaikki ko. kategoriaan tägätyt jutut.

Totta, nyt eri kategorioissa on ollut päällekkäisyyttä. Katsotaan, mitä asialle voisi tehdä.

Ja noista seurattujen ilmoituksista kommentoinkin jo, että otetaan tämä vielä erityismietintään.

Sensei
Puuhevonen

Oletan, että etusivun seuratut-kohdasta pitäisi näkyä ne seuratuiksi klikattujen blogien uusimmat jutut? Tällä hetkellä näkyy lataa-painike, jota painamalla ei tapahdu mitään...

Toimitus
Toimitus

Oikein oletat, tätä fiksataan.

Piret
lainahöyhenissä

Moi !!

Multa on ainakin kuva hukassa profiilistani enkä lisäksi saa lisättyä "päivän tyyli" - kategoriaa juttuihini. Se boksi ei vaan ruksitu :) Blogin banneri myös kadoksissa.

Voiko blogin ulkoasua muuttaa itse niin, että sivubanneri (sivupalkki) olisikin vasemmalla oikean sijasta :)

 

Piret xx

 

sanumaria

Voi, se pitää tehä sieltä teemoista vaan.

Toimitus
Toimitus

Moikka Tiiu! Luehan toimituksen juttu blogin ulkoasusta!

Kategoriavalinnoissa on jotain häikkää, niitä tutkitaan yhä.

katja.t

Tällä hetkellä ei näköjään myöskään pysty ottaamaan käyttöön omaa banneria ja muokkaamaan sivupalkin/teeman asetuksia. :/ Tai ainakaan mikään muutos ei päivity.

Toimitus
Toimitus

Hei katja, päivittyykö nyt? Justiinsa testasimme itse ja toimi, päivittymisessä vain oli pieni viive.

katja.t

Nyt päivittyikin, jee! :) Yksi mikä vielä bugittaa on tekstin tasaus, sitä ei saa keskelle (en ole huomannut onko tästä ollut mainintaa missään?) Olisi muuten tosi kiva jos esikatselutilasta saisi suoraan julkaistua tekstin, eikä tarvitsisi mennä muokkauksen kautta.

Toimitus
Toimitus

Jees, tekstin keskittämisestä onkin ollut jo aiemmin puhetta.

Mindeka
Ma-material Girl

Ei toimi ainakaan minulla.

Toimitus
Toimitus

Moi Emmi, kiitos kysymyksistä.

Ilmoitus tulee oman blogisi juttuihin tulleista kommenteista ja sinun kommentteihisi tulleista kommenteista. Jälkimmäinen ei vielä toimi. Seurattujen blogien ilmoituksista luovuttiin kokeeksi. Jotkut ovat kokeneet rasittavaksi sen, että ilmoituksia tulee monista asioista, esim. siitä, että joku muukin kommentoi juttua, jota on itse kommentoinut. Koska olemme saaneet tästä asiasta käyttäjiltä paljon palautetta, otamme tämän ilmoitushomman ilman muuta uuteen pohdintaan.

Kiitos hyvästä sivupalkki- ja mobiilikommentista! Etusivun kategorianostoja viilataan vielä, päällekkäisyys ei tosiaan palvele parhaalla tavalla käyttäjiä, joille on tarkoitus näyttää etusivulla mahdollisimman paljon tuoreita Lilyn juttuja. Suositelluista blogeista osa on juurikin entisiä Toimitus tykkää -blogeja. Selkiytämme listauksia.

Pädillä käyttämisestä ei ole tarkoitus tehdä vaikeampaa, päinvastoin. Kuvia pitäisi siis tulevaisuudessa pystyä lisäämään. Homma ei vielä rullaa niin kuin sen pitäisi.

Mahdoton Nainen

Tarkentaisin vielä tätä ilmoitusasiaa, eli ilmoitus tulee kun joku vastaa johonkin palstalle kirjoittamaani kommenttiin (kuten minä nyt tässä vastaan toimituksen kommenttiin) mutta ei silloin kun joku kirjoittaa muuten vain kommentin samaan keskusteluun johon olen itse kommentoinut? Mikäli näin on niin en tykkää...

Toimitus
Toimitus

Juuri nyt saat ilmoituksen kun juttuasi on kommentoitu. Jatkossa myös silloin kun joku kommentoi sinun kommenttiasi jonkun muun jutussa.

Mahdoton Nainen

Ei muuten tullut ilmoitusta.

Toimitus
Toimitus

Ok, tutkimme! Eli et saa ilmoitusta kun joku kommentoi juttuasi? Kerrotko vielä millä selaimella käytät Lilyä (siltä varalta että ongelma liittyy selaimeen, niin kuin joskus tuppaavat liittyä)?

Mahdoton Nainen

Eiku joo nyt tajusin mitä tarkoitit. Mutta olis kiva jos ilmoitukset tulis kuten ennenkin, eli aina kun joku kommentoi keskustelua johon olen osallistunut, tuli kommentti joko suoraan vastauksena minulle tai omana uutena kommenttinaan. Capiche?

Toimitus
Toimitus

Kyl, capiche.

Liv
Päiväuniaika

Pakko kompata tätä ilmoitusjuttua. Joku jossain tiivisti asian kivasti: jos ilmoituksia keskusteluista, joihin on osallistunut, ei enää tule, se vie Lilystä sen jutun, joka on niin oleellisesti pitäny porukan täällä: keskustelu ja vuorovaikutus. 

Tarvii saada ilmoitukset myös oman kommentin jälkeen tulleista kommenteista, eikä pelkistä vastauksista juuri mun kommenttiin. Tälläkin hetkellä on muutama hyvä keskustelu jossain blogissa jossain päin Lilyä, mutta hitsi kun muistais missä. :( 

Mahdoton Nainen

Semmoinen huomio vielä tähän "liialliset ilmoitukset"-asiaan, että ennen ainakin pystyi lopettamaan jonkun tietyn jutun seuraamisen (= jos oli kommentoinut jotain keskustelua, omista asetuksista pystyi lopettamaan ko. jutun seuraamisen), jolloin ilmoituksia ei enää tullut. Olisi hyvä jos tällainen mahdollisuus olisi jatkossakin niille, jotka eivät välitä seurata kaikkia keskusteluja joihin ovat osallistuneet. Kuvittelisin kuitenkin että isolle osalle on tärkeää pysyä kärryillä keskusteluissa, jolloin ilmoitukset ovat aika välttämättömiä jos osallistuu useisiin keskusteluihin.

Moi,

mikä on (iPhonen) Lily-appsin kohtalo, se ei ole pystynyt päivittämään sisältöä sitten uudistuksen? Toivoisin kovasti sen palaavan toimintakuntoon (ja siihenkin voisi tehdä vähän parannuksia..?), maksullinen sovellus kun on ja muutenkin ollut kovassa käytössä.

Toimitus
Toimitus

Moi, appsiin ei ole ainakaan ihan lähiakoina tulossa päivitystä - uusi alusta on responsiivinen esimerkiksi siitä syystä, että yhä useampi käyttää Lilyä (ja kaikkia muitakin saitteja) kännykällä, ja haluamme, että sivuston käyttäminen onnistuu entistä helpommin selaimella.

entinen Lilyn suurkuluttaja (Ei varmistettu)

A I V A N K A M A L A

Ramu (Ei varmistettu)

Ainakin näin ulkomailta käytettynä etusivulla on väliotsikko "Competitions and campaigns" (englanniksi!), jota klikattuaan saa 404-sivun. Sivun osoite on http://www.lily.fi/campaigns

Edelleen etusivulla tuon saman otsikon alla on pieni Dylon-värien mainos. Sitä klikattuaan pääsee sivulle http://www.lily.fi/kisat/dylon , jonka sisältö näyttää keskeneräiseltä.

Tsemppiä buginlistintätalkoisiin!

Toimitus
Toimitus

Korjattu jo! Reippaat talkoot on joo, kiitos tsempistä!

nansk

Toi kategorioiden päällekkäisyys on kyllä tosi hölmö homma, hankaloittaa uusien juttujen selaamista ihan valtavasti. Ja toivottavasti seuratut alkaa toimia pian, on tosi raskasta yrittää kaivaa noiden kolmen kategorian alajutuista jotain tiettyä, kun useat tulevat kaikkiin kolmeen.

Ai joo ja hei, olette varmaan huomanneet, että noiden alakategorioiden karuselleissa pyörii sama juttu aina noin kolmeen kertaan?

Tsemppiä, kyllä tähän uudistukseen varmaan vielä joskus totutaan! Odotan innolla, että pääsee kokeilemaan uutta Lilyä kokonaisessa toimivuudessaan (:

Toimitus
Toimitus

Nansk ja Eerika (alla), kategorioissa on vielä virhettä - jostain syystä Muoti-kategoriaan menee paljon juttuja joita sinne ei ole kategorisoitu. Tämän vuoksi päällekkäisyyttä on nyt erityisen paljon, ei siis ole tarkoituksella! Tarkkaillaan tietysti muutenkin miten kategoriat alkavat toimia.

Jep, kategorioiden karuselleissa on tupla-triplaa - eipähän mene jutut hevillä ohi... Vitsi siis, korjataan kyllä.

Kaikkia uusia hyviä ominaisuuksia päästään varmasti pian vielä tarkemmin esittelemään. Kiitos kärsivällisyydestä ja positiivisuudesta!

Eerika
Bättre liv

Ainiin, kategorioita valitessa ylimpiä rasteja ei pysty klikkaamaan ollenkaan, ainoastaan toiselta riviltä lähtien. Ei siis pysty laittamaan ihan siihen kategoriaan kuin haluaisi..

Toimitus
Toimitus

Tästä vielä: on bugi jokaon meillä tiedossa ja korjauksessa.

whitelily
White Lily

Miksi sivupalkkiin kohtaan bloggaajan esittely, eteen ilmestyy jostakin käyttäjänimeni? Siis pötkössä se ja esittely minusta, näyttää hassulta. Miten saa pois?

Toimitus
Toimitus

Käyttäjänimi kuuluu tuohon samaan kenttään, on ennenkin ollut siellä näkyvissä. Mutta ei kuulu olla pötkössä, asia on fiksilistallamme.

Kritiikki (Ei varmistettu)

Miksi korjata jos se ei ole rikki (näin kökösti suomennettuna). Mitä uudistuksia tai parannuksia uudella Lilyllä lähdettiin hakemaan vanhaan verrattuna? Nyt tämä sivusto on ollut niin kauan korjauksen alla, että herää kysymys oliko uudistusta suunniteltu ja testattu kunnolla ja tarpeeksi ennen sen toimeenpanoa vai onko tekninen osasto vain niin hukassa ammattiosaamisensa kanssa vai onko matkaan tullut jotain mutkia, joita kukaan ei osannut aavistaa (tämä olisi mielestäni testauksella voitu ennaltaehkäistä aika hyvin...).

Tämä ikävä takapakki varmasti verottaa blogien lukijoita sekä pitäjiä. Kun Lilyn blogit eivät toimi, lähdetään sisältöä hakemaan muualta. Tämän kaiken varmasti kyllä tiesittekin. Tästä yrityksestä antaa rakentavaa palautetta tuli hieman tuskastunutta kitinää. Minkä takia, helpottaakseni ymmärrystä, toistan kysymyksen: Mitä uudistuksia tai parannuksia uudella Lilyllä lähdettiin hakemaan vanhaan verrattuna? Mitä hyvää voimme odottaa?

Toimitus
Toimitus

Hei kriitikko! Uudistuksen taustoista ja tehdyistä parannuksista pääset lukemaan tästä toimituksen jutusta.

Lilyä on reilun kahden olemassaolovuotensa varrella kehitetty useammankin kerran. Kuten aiemmin, olivat käyttäjien toiveet ja palautteet nytkin lähtökohtanamme - seurasimme palautetta ja kysyimme toiveita myös erikseen.

Mutkia matkaan sattuu aina, ja niitä korjataan nyt mahdollisimman ripeässä tahdissa.

Mahdoton Nainen

Ja sitten vielä sellainen kysymys että miksi näyn sivupalkissa palstani seuraajien listassa itsekin..? Onks vähän noloo jos joku nyt luulee, että oon niin omahyväinen että seuraan omaa pals... blogiani :D

Toimitus
Toimitus

Tätä tutkimme!

Vau mikä vauva!

Blogikävijä mainitsi, että vierailijana ei enää saa enää laitettua omaa blogia/kotisivua tms niin että nimi on linkkinä. Eikö jatkossakaan?

Toimitus
Toimitus

Hei LauraEm! Tutkimme kyllä josko saisimme vierailijoillekin taas mahdollisuuden saada linkkinsä näkyviin.

Mahdoton Nainen

Ja kun kerta vauhtiin pääsin: onko siis tarkoitus että tuolla Seuratut sivulla näkyy seurattujen palstojen uusimmat jutut julkaisujärjestyksessä? Koska mulla siellä näkyy edelleen tämä kyseinen juttu mutta toimituksen uusin juttu blogien ulkoasusta ei näy... Myöskään Sanumarian viimeisin juttu (ja herraties mitä ja keiden muita juttuja) ei näy Seuratut-sivulla.

Toimitus
Toimitus

Olisivatkohan jo päivittyneet? Seuratut-listaa korjattiin tänään ja sen päivittymisessä voi kestää siksi hetki. Jos jatkossakin tuntuu siltä että kaikki jutut eivät sinne tule, raportoithan asiasta uudestaan esimerkiksi tässä jutussa!

jjonaa

The file used in the Kuva field may not be referenced

Miulla tulee tuollainen teksti kun koitan muokata sivupalkkia, liittyykö tämä siihen että päivittyy hitaasti. Koitin teidän neuvojen mukaan siis laitella sitä profiili kuvaa tuonne mutta joka kerta ihan sama mitä yrittää sivupalkille tehdä tulee tuollainen teksti. 

Toimitus
Toimitus

Hei jjonaa! Katsoitko tämän jutun aiheesta? Neuvona on siis ottaa profiilikuva pois, tehdä muokkaukset sivupalkkiin ja laittaa kuva sen jälkeen takaisin. Monimutkaista, tiedetään, mutta toiminut monella nyt tähän hätään!

jjonaa

Ahaa joo! Käsitin vähän väärin! Kiitos neuvosta, kokeillaanpa uusiksi:)

Mindeka
Ma-material Girl

Tylsää. Ei toimi edelleenkään. mm. Sosiaalisen median linkit -kohta: jos sen ruksittaa valinnaksi ja avaa kohdan, niin se lävähtää heti kiinni. EI siis anna lisätä sinne linkkejä. Profiilikuvan otin pois, mutta muutkaan sivupalkin asetukset (järjestyksen vaihtaminen, tägien piilotus tms.) ei toimi.

Pages

Kommentoi