Tästä puhutaan nyt: Miksi Fifty Shades -rooli ei kelpaa kenellekään?

Toimitus

E.L. Jamesin Fifty Shades on viime vuosien suurin kirjallinen menestystarina. Jatko-osineen sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa kappaletta, ja kirja on kaikkien aikojen nopeiten myydyin pokkari.

Faneja siis riittää ja rahaa pyörii. Kirjan filmatisoinnin ohjaa Lontoon taidepiireissä mainetta niittänyt Sam Taylor-Wood, ja käsikirjoituksen elokuvasovituksesta vastaa Oscar-ehdokkuuksiakin kerännyt Patrick Marber. Luulisi siis, että Hollywoodin tähdet suorastaan kisaisivat elokuvan päärooleista? Väärin. Christian Greyn roolia ei halua kukaan.

Elokuvan roolitus oli kestänyt epäilyttävän kauan jo siinä vaiheessa, kun viime kuussa rooliin kiinnitettiin Sons of Anarchy- sarjasta tuttu Charlie Hunnam. Leffan tuotanto sai pahan kolauksen, kun Hunnam viime viikolla ilmoitti jättäytyvänsä pois projektista. Virallisen tiedotteen mukaan kyseessä oli aikataulujen yhteensopimattomuus - tätä tekosyytä ostaisi tuskin edes kirjan naiivi naispäähenkilö Anastasia Steele. Charlien jättäydyttyä pois rooliin huhuttiin Alexander Skarsgårdia, joka ei kuitenkaan vaikuttanut kiinnostuneelta. 

Elokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa reilun viikon päästä, eikä rainalla vieläkään ole miespääosaa! Mikä mättää? 

Sekä Hunnam että Skarsgård ovat tehneet uransa aikana monia rohkeita rooleja, joten leffan vaatima alastomuus tuskin ainakaan on syynä.

Todennäköisesti monet näyttelijät pelkäävät roolin leimaavan heidät loppuiäksi. Todelliseksi syyksi Hunnamin täyskäännökseen on epäilty myös sitä, että aikaisemmin paparazzeihin tottumaton näyttelijä säikähti roolin mukaanaan tuomaa mediapyöritystä

Tärkeimpänä syynä lienee se, ettei Fifty Shadesia yleisesti pidetä erityisen laadukkaana teoksena - kenties edes Patrick Marber ei pystynyt pelastamaan käsikirjoitusta. (Koekuvauksissa käynyt näyttelijä Chloe Bridges ainakin hekotteli Cosmopolitan-lehdelle, että sana "sperma" esiintyy käsikirjoituksessa hämmästyttävän monta kertaa.) 

Tällä hetkellä huhumylly Christian Greyn roolituksen ympärillä on keskittynyt kahteen mieheen: mallista näyttelijäksi ryhtyneeseen Jamie Dornaniin sekä Scott "Clintin poika" Eastwoodiin. 

Toiveet ykkösketjun tähtinäyttelijästä taitavat siis olla haudatut, mutta tällä aikataululla tuotanto lienee tyytyväinen, jos ensi viikolla kuvauspaikalle ilmestyy ylipäätään joku.

Kuvat Splash News / AOP

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Eivät vissiin ole kysyneet esim. Danny de Vitoa. Varppina suostuisi ;)

Luin itse silkasta mielenkiinnosta ensimmäisen osan alkuperäiskielellä. Synonyymien vähyys hymyilytti, tökerö kerronta ärsytti, asiaan pääsemiseen meni niin kauan että v*tutti. Ja kun asia itsessään oli heppoista pikkuläiskimistä muutamalla ruoskaniskulla vahvistettuna, olin niin pettynyt, että en varmasti edes harkitsisi ko. leffan katsomista. 

Fifty shades of "boring". Tuota rainaa ei pelasta enää mikään. 

Kaisa H.

Voih, toivoisin niin Alexanderia tähän rooliin........ Jooko....

MariWLZ
The Good Vibes

joo, Alexander ois ihana, ihan sama miten huono elokuva ois mut hei, puolalaston(okei alaston) Alexander <3

Toimitus
Toimitus

Mekin jaksaisimme katsella Alexia ihan missä roolissa tahansa :)

empuska

En nyt tiedä, kun puhutaan työstä, joka sai alkunsa hyvin kyseenalaisen teoksen fanituotoksena. Siinä ehkä se syy, miksi Hollywoodin jampat ovat innolla hyppäämässä Lars von Trierin teokseen kuin koskevat tähän pitkällä tikulla.

Voih...eikö muka Chase Crawford suostuis Greyksi? Ei ole Gossip Girlin jälkeen tehnyt paljoakaan ja mielestäni Fifty Shades olisi hyvä juttu Chaselle ja Chase erittäin hyvä juttu Fifty Shadesille.

Nata - White Trash Disease

tästä tulee (jos siis tulee) se leffa, jota ei oikein kehtaa katsoa junassa tai lentokoneessa. vähän niinkuin kirjakin.

Kommentoi