Tästä puhutaan nyt: Miksi Fifty Shades -rooli ei kelpaa kenellekään?

E.L. Jamesin Fifty Shades on viime vuosien suurin kirjallinen menestystarina. Jatko-osineen sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 70 miljoonaa kappaletta, ja kirja on kaikkien aikojen nopeiten myydyin pokkari.

Faneja siis riittää ja rahaa pyörii. Kirjan filmatisoinnin ohjaa Lontoon taidepiireissä mainetta niittänyt Sam Taylor-Wood, ja käsikirjoituksen elokuvasovituksesta vastaa Oscar-ehdokkuuksiakin kerännyt Patrick Marber. Luulisi siis, että Hollywoodin tähdet suorastaan kisaisivat elokuvan päärooleista? Väärin. Christian Greyn roolia ei halua kukaan.

fifty2.jpg

Elokuvan roolitus oli kestänyt epäilyttävän kauan jo siinä vaiheessa, kun viime kuussa rooliin kiinnitettiin Sons of Anarchy– sarjasta tuttu Charlie Hunnam. Leffan tuotanto sai pahan kolauksen, kun Hunnam viime viikolla ilmoitti jättäytyvänsä pois projektista. Virallisen tiedotteen mukaan kyseessä oli aikataulujen yhteensopimattomuus – tätä tekosyytä ostaisi tuskin edes kirjan naiivi naispäähenkilö Anastasia Steele. Charlien jättäydyttyä pois rooliin huhuttiin Alexander Skarsgårdia, joka ei kuitenkaan vaikuttanut kiinnostuneelta. 

Elokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa reilun viikon päästä, eikä rainalla vieläkään ole miespääosaa! Mikä mättää? 

Sekä Hunnam että Skarsgård ovat tehneet uransa aikana monia rohkeita rooleja, joten leffan vaatima alastomuus tuskin ainakaan on syynä.

Todennäköisesti monet näyttelijät pelkäävät roolin leimaavan heidät loppuiäksi. Todelliseksi syyksi Hunnamin täyskäännökseen on epäilty myös sitä, että aikaisemmin paparazzeihin tottumaton näyttelijä säikähti roolin mukaanaan tuomaa mediapyöritystä

Tärkeimpänä syynä lienee se, ettei Fifty Shadesia yleisesti pidetä erityisen laadukkaana teoksena – kenties edes Patrick Marber ei pystynyt pelastamaan käsikirjoitusta. (Koekuvauksissa käynyt näyttelijä Chloe Bridges ainakin hekotteli Cosmopolitan-lehdelle, että sana ”sperma” esiintyy käsikirjoituksessa hämmästyttävän monta kertaa.) 

fifty.jpg

Tällä hetkellä huhumylly Christian Greyn roolituksen ympärillä on keskittynyt kahteen mieheen: mallista näyttelijäksi ryhtyneeseen Jamie Dornaniin sekä Scott ”Clintin poika” Eastwoodiin. 

Toiveet ykkösketjun tähtinäyttelijästä taitavat siis olla haudatut, mutta tällä aikataululla tuotanto lienee tyytyväinen, jos ensi viikolla kuvauspaikalle ilmestyy ylipäätään joku.

Kuvat Splash News / AOP

Kommentit (7)
  1. Nata - White Trash Disease
    22.10.2013, 11:44

    tästä tulee (jos siis tulee) se leffa, jota ei oikein kehtaa katsoa junassa tai lentokoneessa. vähän niinkuin kirjakin.

  2. Entrepreneur's wife
    22.10.2013, 08:38

    Voih…eikö muka Chase Crawford suostuis Greyksi? Ei ole Gossip Girlin jälkeen tehnyt paljoakaan ja mielestäni Fifty Shades olisi hyvä juttu Chaselle ja Chase erittäin hyvä juttu Fifty Shadesille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *