Täydellinen kenkien huolto-opas: 5 + 1 parasta vinkkiä

Toimitus

Näillä vinkeillä löydät juuri ne oikeat kengät kaupasta ja hoidat vanhat parit kuntoon kotona.

1.

Nahkakengän pitäisi olla sopiva jo ostohetkellä. Muista sovittaessa, että jalat ovat pienimmillään aamulla ja turpeimmillaan iltapäivällä. Nahkakengät kasvavat käytössä aavistuksen leveyttä, eivät pituutta. Vaikka äitisi ei ole enää puristamassa kenkien kärkiä, varmista, että varpaiden eteen jää tilaa puolesta sentistä senttiin.

Psst! Tarkista, onko kenkä nahkaa myös sisältä. Mukavuuden ja hengittävyyden kannalta sisävuorin materiaali on yhtä tärkeä kuin se, mistä ulkovuori on tehty.

2.

Suojaa uudet nahka- ja mokkakengät suojasuihkeella tai pyydä suutaria tekemään se puolestasi. Nahkakengät kannattaa käsitellä myös nahkavoiteella. Tekonahkaa ei tarvitse suojata, mutta teko- ja kiiltonahalle on oma hoitoaine, jolla kengän pintaa voi puhdistaa ja kiillottaa. Vaihdata myös korkolaput. Uusissa kengissä ne ovat usein liukkaat.

3.

Mokkakengät kannattaa harjata mokkaharjalla jokaisen käytön jälkeen. Silloin lika ei pinty arkaan pintaan ja kenkä säilyy kauniina pidempään. Suojasuihkekäsittely kannattaa uusia silloin tällöin. Jos kengät ovat aktiivikäytössä, ne voi suihkuttaa vaikka viikoittain. Pintanahkakengät kaipaavat suojasuihketta vain uusina, ja ylläpitoon riittää nahkavoide – se hoitaa pintanahkaa paremmin kuin suihke.

4.

Kengätkin tarvitsevat vapaapäiviä. Jos ei ole pakko, älä käytä samoja kenkiä kahta päivää peräkkäin. Asian hyvä puoli? Voit hankkia useammat hyvät arkikengät. Nahan imemän kosteuden pitää haihtua välillä pois, jotta nahka pysyy hyvännäköisenä ja kenkä säilyttää muotonsa.

5.

Käytä ohuita nahkapohjallisia aina kun mahdollista. Pohjallinen estää jalan kosteuden (suomeksi: jalkahien) imeytymisen kengänpohjaan, ja pohjallisten uusiminen on edullisempaa kuin uusien kenkien hankkiminen. Ota pohjalliset pois käytön jälkeen, jotta kenkä ja pohjallinen pääsevät kuivahtamaan.

+ 1.

Yllättikö rankkasade?
 Nappaa pohjalliset pois, laita kenkien sisään sanomalehden sivuja ja anna niiden kuivua ilmavassa paikassa. Älä erehdy kuivattamaan nahkakenkiä patteria vasten. Siinä ne kutistuvat koppuraan.

Teksti: Noora Nuotio
Juttua varten on haastateltu kenkäsuunnittelija Terhi Pölkkiä ja Kinaporin Suutarin Oskari Peltolaa.

Kuva: Johanna Laitanen
Tyyli: Emilia Laitanen
Meikki ja hiukset: Piia Hiltunen
Juttu on julkaistu Trendissä 7/2017

LUE MYÖS: Täydellinen vaatekaappi ilman yhtään uutta ostosta!
 

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Ostaessani uudet syyskengät sain kenkäkauppiaalta kullanarvoisen vinkin: nahkakenkiin ei kannata missään tapauksessa käyttää suihketta, joka sisältää silikonia tai teflonia. Se estää nahkaa hengittämästä ja pilaa kengän. Hän suositteli ennen kaikkea hyvää kenkärasvaa tai -öljyä. Bisneksensä puolesta hänen olisi toki kannattanut suositella silikonisuihketta, jotta ihmiset ostaisivat uusia kenkiä useammin pilattuaan entiset.

Toimitus
Toimitus

Superhyvä vinkki, kiitos!

slowfashion (Ei varmistettu) http://www.slowfashion.fi

Tosi hyviä ja tarpeellisia ohjeita!

despacito lyrics (Ei varmistettu) https://despacito-lyrics.com

I regularly visit your site and find a lot of interesting information.
Not only good posts but also great comments.
Thank you and look forward to your page growing stronger.

Nämä vinkit ovat niin hyviä kenkiä varten! Kiitos!!

rwan (Ei varmistettu) https://www.electronic-eg.com

توكيل ايديال زانوسي اهلا ومرحبا بالسادة عملاء شركة ايديال زانوسي بمصر صيانة ايديال زانوسي شركة
زانوسي الايطالية يسرها ان تقوم بخدمات الصيانة المنزليه للاجهزة الالكترونية الخاصة بشركة زانوسي من
صيانة غسالة زانوسي بجميع انواعها و صيانة ثلاجات زانوسي و سخانات زانوسي و صيانة مكانس زانوسي
وايضا تكييفات زانوسي العبد ولا ننسي صيانة غسالات اطباق ايديال زانوسي , للمزيد الرجاء الدخول علي
https://www.electronic-eg.com

Kommentoi