Täysin neutraali sukupuolikolumni eli 8 absoluuttista totuutta miehestä ja hänen kylkiluustaan

virpi.jpg

Epäneutraali sukupuolikirja  on perussuomalaisen Suomen Perustan julkaisema, veronmaksajien rahoilla tehty kokoelma miesten tekstejä siitä, kuinka naiset on päästetty yhteiskunnassa pikkuisen liian pitkälle. Kirjoittajakiintiöön on mahtunut myös yksi nainen, joka kirjoituksessaan vastustaa naiskiintiöitä.
Vastatkaamme kirjan joihinkin väittämiin toisilla väittämillä, sillä ne ovat ihan yhtä arvokkaita. Tai ainakin 80 %:sti yhtä arvokkaita, sillä nämä ovat vain naisen mielipiteitä, anteeksi, anteeksi, menen nyt pois tästä kaakattamasta.
 

1. Rahasta

Keskeisin  naisten  kaksoispalkan  lähde  on  ylöspäin  avioitumisessa, jossa nainen saa jakamisoikeuden miehen omaisuuteen, kuten autoon, kesämökkiin, asuntoon ja muihin materiaalisiin omistuksiin.” (Henry Laasanen)

Mies saa omaisuutensa kiveksissään, naisen munasarjat muistuttavat silmämääräis-biologisestikin ihan pöytärättiä (Salmi 2016). Tälle ei nyt vain voi mitään. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että mies saa ilmaisia omaisuudenhoitopalveluita kaksinkertaisesti, ensin äidiltään ja sitten vaimoltaan. Usein nainen joutuu siivoamaan, laittamaan ruokaa ja ostelemaan joutavanpäiväistä kotitaloustilpehööriä ensin isänsä, sitten miehensä ja myös poikansa kesämökeissä ja asunnoissa. Näiltä osin rahallinen kompensaatio on perusteltavissa.
 

2. Vallasta

”[Psykologi] Hannele  Törrösen  mukaan  naiset  käyttävät  kodissa  valtaa:  Usein  naisen  vallankäyttö on  verhoiltu  kodin sääntöihin.  Vaikka  kodin  pitäisi  olla  perheen  yhteinen  paikka,  nainen katsoo oikeudekseen määrittää yhteiset standardit.” (Henry Laasanen)

Joo, siis nolottaa kaikkien meidän rentojen naisten puolesta ne takakireät pihtarit, jotka skitsoilevat siivouksesta. Onko niillä kukkahatuilla ikuiset menkat vai häh. Mies on aina chilli, olennaisiin asioihin keskittyvä avaruudellinen hahmottaja, joka on paljon kiinnostuneempi suurista linjoista kuten NHL:stä, eikä pikkunäpertelystä kuten lasten talvihaalareista. Näin se vain on, koska tältä tuntuu niiden kolmen tuttavapariskunnan perusteella.
Naiset, ottakaa rennommin ja menkää sohvalle juomaan kaljaa, sillä mies panee mieluiten naista, joka on henkisesti äijä Pamela Andersonin vartalossa.
Eikä kun hetkinen, mitäs tuossa seuraavassa tekstinpätkässä sanotaan:
 

3. Voimaantuneista pissiksistä

”Jokainen tietää myös naistyypin, joka kiroilee, tupakoi, juopottelee ja harrastaa irtosuhteita kuin miehet. Jostakin käsittämättömästä syystä merkittävä  osa  feministeistä  pitää  näitä  pissiksiä  voimaantuneita  vain  siksi,  että  he  eivät  ole  mukautuneet  kiltin  tytön  rooliin.” (Marko Hamilo)

Ai niin, saatana. Varokaa nyt sitä huåran mainetta. KUKAAN mies ei halua kaljaa juovaa paneskelijaa vaimokseen. Haluatko sä, nainen, sen miehen asunnon ja kesämökin? Muista AINA, että suomalaisessa tasa-arvoyhteiskunnassa vuonna 2016 on voimassa kaksoisstandarit, joilla mies sallii itselleen aivan erilaiset toimintatavat kuin naisille. Miehellä on enemmän vapauksia, naisella velvollisuuksia. Ai miksi? No vittu siksi.
 

4. Synnynnäisistä ominaisuuksista

”Perinteiset sukupuoliroolit, jotka arvostavat miestä  kovasta  panoksesta  työelämässä,  hyödyttävät  koko yhteiskuntaa. Naiset ovat vastaavasti keskimäärin miehiä ihmissuuntautuneempia ja  naisen  keskeisimmät  hyveet ovat  samat  jotka  tulevat  ensimmäisenä  mieleen, jos pohtii, millainen on hyvä äiti. Myös naisille luonteenomaiset piirteet voi kanavoida sukupuoliroolien kautta rakentavaan suuntaan. Tunteellisuus on voimavara hoivatyössä mutta riski päätöksenteossa.” (Marko Hamilo)

Tärkeintä yhteiskunnassa on, että kaikki menevät massan mukana sinne, minne ennenkin on menty. Sillä lailla maailma pysyy näin hyvänä paikkana kuin tähänkin asti. Tai kunhan pakitetaan muutama vuosikymmen taaksepäin, maailma pysyy valkoiselle keskiluokkaiselle miehelle ja hänen kunniakylkiluulleen hyvänä paikkana.
Jos nyt yksittäistapauksena joku heikko mies tai pullisteleva nainen jotain vikisee, niin luonto kyllä korjaa. Sitä paitsi jos naisella ei ole hoivaviettiä,  aina voi teeskennellä sitä, ellei sitten vapaaehtoisesti halua olla epänaisellinen hylkiö, jolla kasvaa vartalossa karvoja, yök.
Mies tekee ihan synnynnäisesti oikeita, tosiasioihin perustuvia, tunteettomia päätöksiä, kuten vaikkapa autokaupassa ja Venäjän johdossa. Se, että mies toimii faktojen perusteella, on fakta, koska mies on itse näin järkeillyt.

 

5. Prostituutiosta

”Järjestelmän merkittävänä varaventtiilinä toimi julkinen ja laillinen prostituutio, joka tarjosi sukupuolivietiltään  erityisen  vilkkaille  miehille  mahdollisuuden  kanavoida libidonsa ylijäämän. Tämä sisäänrakennettu kaksinaismoralismi, jonka  takia  porvarillista  avioliittoa  on  usein  parjattu,  todennäköisesti vähensi tarvetta rinnakkaissuhteen aloittamiseen ja näin viime kädessä lujitti monia avioliittoja.” (Timo Hännikäinen)

Todennäköisesti, kyllä! Prostituutio on ratkaisu niin MONIIN ongelmiin, voi kunpa kaikki inhottavat, niuhottavat, miesmäiset, juopottelevat, tunteilevat, ahneet, laskelmoivat, feministiset nykynaiset tajuaisivat tämän!
 

6. Eheistä, moderneista yksilöistä

”Ihminen,  joka  lakkaa  elämästä  sukupuoli-ihanteensa mukaisesti, ei muutukaan eheäksi moderniksi yksilöksi vaan tämän ihanteen negaatioksi. Naisesta tulee riidanhaluinen, ilkeä ja määräilevä, miehestä passiivis-aggressiivinen ja valittava.” (Timo Hännikäinen)

No just tossa edellä noita ominaisuuksia luettelin!
 

7. Humalaisista naisista

”Kenties  miehet  ovat  alkaneet  hiljalleen  huomata,  ettei  naisten  eteen  ponnistelu  enää  ole  vaivan  arvoista. Sen  huomaa  paitsi  vuosikymmeniä  kestäneestä  julkisesta  parjaus-  ja  vähättelykampanjasta  miehiä  kohtaan,  myös  naisten  humalajuomisen  moninkertaistumisesta  ja  naisten  harjoittaman  perheväkivallan  lisääntymisestä.”  (Timo Hännikäinen)

Naiset, lopettakaa dokaaminen ja miesten haukkuminen, t: Timo Hännikäinen, joka siis uhkaa vetää TUKENSA pois meiltä naisilta.

 

8. Työnjaosta

”Sukupuolten  välisen  työnjaon  puuttuminen  on  johtamassa  yhteiskuntaan   ilman   tulevaisuutta. Yhteiskunta lakkaa olemasta, jos uudet  sukupolvet  supistuvat  olemattomiin.  Nähdäkseni  ainoa  kestävä  tapa  pysäyttää  tämä  kehitys  olisi  niin  sanotun  porvarillisen  avioliiton ja  siihen  kuuluvien  sukupuoliroolien  aseman  vahvistaminen.”  (Timo Hännikäinen)

Ilmaiset, nalkutusvapaat kotityöt ja prostituutio, ju-huu! Eikö me nyt sen verran voitaisi pojille sallia?

 

Korpisoturista on tullut nynny, tietää ”järkinainen”.

https://www.youtube.com/embed/pf6f4Rva_tM

Lue myös nämä:

Tiedämme nykyään itse paremmin kuin asiantuntijatNainen, näin autat maaseudun miestäTurvapaikanhakija, opettele Suomen tavat

 

Kommentit (8)
 1. Voisiko jutun kirjoittaja kertoa että oliko tuo video jotain niin hyvää satiiria, että meni itseltäkin ohi? Vai mitä ihmettä? Miten tuo liittyi juttuun? Mitä arvoa sillä on? En päässyt loppuun asti kun lopetin siihen kun kyseinen henkilö totesi että itse ainakin naisena haluaa että asioista on päättämässä suomalaiset miehet eikä muslimimiehet.

  1. videolla kommentoijahan puhuu täyttä asiaa. Haluaisitteko kokeilla millaista olisi naisena elää muslimimaiden ja tiukan islamin säännöillä, esim. ”lännen” ystävämaan Saudi-Arabian. Ja kyllä, hänen antamansa esimerkit käyttäytymisestä ei osoita selkärankaa ja rehellisyyttä, mitä mieheltä (ja naiselta) odottaisi. – Esimerkki uimahallissa käyttäytymisestä ja siihen reagoinnistahan on aivan törkeä.

 2. Tuota noin. Tuo video. Että mitähän helvettiä. Mullaki pelottaa hirveästi sellainen tulevaisuus että kaikista suomalaisista naisista tulee tuollaisia. Että onkohan juomaveteen lipsahtanut jotain?1?!!

  1. ”Normaali ihminen on sellainen suoraselkäinen otus, ja varsinkin miehellä pitäisi olla sellaista jämäkkyyttä..” Ja siihen loppu ton videon katselu, ei tämmöstä skeidaa enää kiitos.

   Sukupuolirooleista ja parisuhteesta:
   Mä oon jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä että avioliitto ja kunnes-kuolema-meidät-erottaa -ihanne on instituutio joka on tulossa tiensä päähän (ainakin normina). Perstuntumalla väitän että suuri osa avioliitoista on aikoinaan pysynyt kasassa koska naiset ovat olleet olemassa ainoastaan suhteessa mieheen, ja nainen on nähty miehen omaisuutena. Nyt kun tuo paskarakenne on vähitellen murtunut ja naisilla on valta päättää itse itsestään ja omaisuudestaan, voipi olla ettei moni enää jaksa katsella saman puolison naamaa vuosikymmeniä kun ei ole pakko -ja se on ihan okei. Toivoisin että avioeroista tulee vielä enemmän hyväksyttyjä ja tietynlainen epäonnistumisen ja häpeän stigma katoaa -ehkä sitä kautta myös ihanne koko elämän kestävästä suhteesta murtuu.

   Koska ihan oikeesti, MIKSI pitäisi jakaa koko elämänsä saman ihmisen kanssa? Miksi pitäisi elää suhteessa, jossa ”nainen katsoo oikeudekseen määrittää yhteiset standardit” tai jossa ”sukupuolivietiltään erityisen vilkkaille miehille” pitää tarjota mahdollisuus kanavoida libidonsa ylijäämän prostituutioon?

   Vai onkohan tämä perinteisen avioliiton ihanteen puolustaminen taas kerran vain yksi patriarkaatin vallankäytön muoto?
   Tuskin tämä maailma tasa-arvoon loppuu, saattaapi olla että asiat lähtee rullaamaan entistä sulavammin 🙂

   1. Sellaiset ihmiset, jotka kokevat etteivät jaksa katella samaa naamaa elämänsä loppuun asti, skipatkoon avioliiton solmimisen.
    Kenenkään ei tietenkään ole pakko avioitua, eikä avioliiton loppumiseen pitäisi liittyä häpeää, epäonnistumisen tunnetta tms., tietenkään. Mutta on myös tyyppejä, jotka todella uskovat tahtovansa elämän loppuun saakka.
    Toki avioliitossa voi aina tapahtua asioita, joiden vuoksi täytyy erota, mutta lähtökohtaisesti tollaiset ’en jaxa katella sen tylsää naamaa’ -tyyliset syyt on ehkä semisti liian pieniä eroon.

    En ole varma mikä kommenttini pointti on – yleistä pohdintaa avioliitosta vain. Sanoithan sinäkin jo toisaalta kommentissasi sen, että nykyään ihmiset todellakin eroaa helposti entisaikaan verrattuna, ja tulevaisuudessa ehkä tällaiset tyypit ymmärtävät olla solmimatta koko liittoa. Minä en tosin ole sitä mieltä, että avioliitto olisi enää tänä päivänä normi.

    1. vuohimuffini
     11.11.2016, 08:46

     mä en kyllä oikeastaan keksi mitään syytä miksi ”en jaksa katella sen naamaa” ei olis erinomainen peruste erolle. miten tasapainoinen, välittävä, rakastava kumppanuus voi onnistua suhteessa missä toinen on alkanut kyllästyttää niin kovin ettei sen naamaakaan jaksa enää katsella?

     tää asenne on just se mihin avioliittoinstituutio on kuolemassa ja miks suhteet ei toimi. koska pidetään kynsin ja hampain kiinni siitä suhteesta mikä on parhaimmillaankin vain kädenlämpöistä tottumusta tsemppaamalla itseä että ”kyllä sen naama on ihan kiva vielä, on on” kun ei kehdata pakata kimpsuja ja etsiä jotain parempaa, molemmille.

     1. Hmm. Minä uskon (naiivisti?) siihen, että rakkaus voi säilyä läpi elämän. Mutta se täytyy säilyttää, sen eteen täytyy tehdä töitä. Uskon, että tollaisessa kyllästymistilanteessa asille voi tehdä jotain muuta, kuin erota: viettää aikaa yhdessä, tai enemmän erikseen, tai tehdä mitä vain sellaista, joka herättää taas sen saman mielenkiinnon kuin alunperin ko. tyyppiä kohtaan. Kiinnostua hänestä uudelleen, panostaa omaan toimintaansa avioliitossa – kas kun silloin saa monesti yllättävän paljon itsekin takaisin. Varmasti aika moni ylipäänsä pitkässä parisuhteessa elävä voi allekirjoittaa sen, että välillä on kausia, jolloin toisen naama vituttaa – ja sitten tulee taas kausi, jolloin sitä voisi katsella loputtomiin rakastunein silmin.

      Ero on totta kai helppo vaihtoehto, mutta itse koen, että jos lupaat toiselle ihmiselle TAHTOA elämäsi loppuun asti, sen eteen täytyy taistella. (Ja huom., taistelu ei ole aina negatiivista tai hampaat irvessä tehtyä toimintaa, eikä aina varsinkaan ’siks ku niin tää yhteiskunta määrittelee’.)

  2. Maija Lapikas
   11.11.2016, 21:18

   Enpä olisi niin varma, että miehien käytöksen arvostelussa olisi kaksoisstandardeja. Blogisti käyttää yleiskäsitettä ”miehet”, vaikka hän itse asiassa kuvailee alaluokkaisen juopottelevan miehen käytöstä. Moderni ylempään keskiluokkaan kuuluva mies ei käyttäydy huonosti eikä sitä hänelle sallita. Hamilo on siten aivan oikeassa, että ei naistenkaan pidä kuvitella juopottelusta voimaantuvansa. Puliakkoja ja sinne liukumassa olevia elämämkoululaisia toki on, mutta epäilen, että blogistilla on huomattavasti vähemmän kosketus sorbusjengin naisiin kuin audi-miehiin.

   Entä miksi otat prostituution noin negatiivisesti? Eikö Anna Kontula osoittanut, ettei prostituutio ole myös (vähintään osaksi) naisen oma valinta? Veikkaukseni on, että sinua häiritsee se fakta, että prostituution laillistaminen olisi win-win -tilanne, ja nyt kun Hännikäinen perustelee seksistiseen tapaansa tämän omalta puoleltaan, se onkin sitten ylipäänsä ongelma.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *