Tervetuloa Lilyn Lukupiiriin!

Lily_Lukupiiri.jpg

 

Olemme toimituksessa lukutoukkia ja syksy innostaa lukemaan entistä enemmän. Omalla kirjalistallani roikkuu klassikoita Tove Janssonista Hemingwayhin ja kaikkea siltä väliltä. Silti joka kerta kun luen kirjaa jään kaipaamaan jotain. Nimittäin sitä että kirjasta ja sen synnyttämistä ajatuksista ja reaktioista voisi puhua toisen lukijan kanssa. Vaahdota, nauraa, olla erimieltä, toistella lempirepliikkejä, huutaa kilpaa siitä miten kamalaa jokin oli.

Tämän kaipuun vuoksi päätin perustaa Lilyn Lukupiirin. Liity mukaan! Yhteisessä lukupiirissämme tunteet ja mielipiteet ovat sallittuja – ei, vaan toivottuja! Lukupiiri on avoin jokaiselle, joka siihen haluaa osallistua. Aloitamme äänestämällä luettavan kirjan ja sen laajuudesta riippuen luemme sitä 2-3 viikkoa. Valitsin äänestykseen sellaisia teoksia, joiden pitäisi olla mahdollisimman hyvin saatavilla myös kirjastossa lähellä sinua. Keskustelua löytyy niin täältä toimituksen blogista, kuin somekanavistamme (löydät meidät instasta ja snäpistä käyttäjänimellä trendimag). Vaikka sinulla ei juuri nyt olisi aikaa osallistua lukemiseen, voit seurata keskustelua.

Koska tänään juhlimme Aleksis Kiveä ja suomalaista kirjallisuutta, aloitetaan lukupiirikin kotimaisella kirjallisuudella. Tarjolla on naurua, ajatuksia herätteleviä kohtaloita, uutuutta, klassikkoa ja hersyviä tunteita. Mikä houkuttelee eniten?

Äänestykseen ovat valikoituneet seuraavat teokset:

Selja Ahava – Taivaalta tippuvat asiat

EU:n kirjallisuuspalkinnon voittanut teos kertoo tarinoita asioista, jotka tippuvat taivaalta ja jättävät ihmiset kyselemään elämänsä perään. 

Rosa Liksom – Hytti nro 6

Vuonna 2011 Finlandia-palkinnon voittanut teos kertoo tarinoita Siperian junasta, sen matkustajista ja sen ohiajamasta todellisuudesta.

Riikka Pulkkinen – Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

Jätetty Iiris kokoaa itsensä self-helpin ja suklaan avulla. We can do it sisters!

 

Mikä kirja herätti kiinnostuksen? Äänestä kommentoimalla! 

lukupiiri.jpg

Mitä luemme ensimmäiseksi? Se selviää torstaina!

lily_byline_anne_0.jpg

Kansikuvat: Kustantamot

Kommentit (33)
  1. Täten julistettakoon, että äänestys on päättynyt! 

  2. Mahtava idea, tällaista olenkin kaivannut, ehdottomasti mukana! 🙂 Äänestän Liksomia, sillä kaksi muuta huikeaa kirjaa olen jo lukenut. Toisaalta, eipä haittaa jos ”joutuisin” ottamaan ne uudestaan käsittelyyn! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *