Tervetuloa uudistuneeseen Lilyyn! Lue, mikä muuttui ja miksi

Toimitus

Uudistunut Lily on vihdoin livenä. Jättimäinen kiitos kärsivällisyydestäsi!

Koska uudistustyö oli suuri, sivustolla on vielä joitakin asioita, jotka eivät rullaa niin sujuvasti kuin niiden on tarkoitus. Teemme parannuksia ja muokkauksia koko ajan.

Jos sivusto käyttäytyy oudosti, todennäköisimmin se johtuu siitä, että selaimesi välimuisti muistelee vanhoja. Käy tyhjentämässä välimuisti (googlaamalla saat esiin ohjeet, miten se tapahtuu eri selaimissa). Myös näppäinkomento Control + F5 auttaa. Ongelma usein ratkeaa myös itsestään joissakin tunneissa.

Olemme koonneet tähän juttuun asioita, jotka eivät vielä sivustoa livettäessä toimi tai jotka Lilyssä bloggaavan täytyy omassa blogissaan muokata. Listaa saa täydentää.

Ja siten niihin muutoksiin - Kaikki uudistukset on tehty sen palautteen pohjalta, jota olemme teiltä käyttäjiltä saaneet.

1. Etusivu

Uudistuneen etusivun tarkoitus on auttaa Lilyn käyttäjiä löytämään entistä selkeämmin ja tehokkaammin eteenpäin itseä kiinnostavan sisällön luo.

Kategorioita on yhdistetty. Niitä on nyt kolme. HUOM! Klikkaamalla kategoriaotsikkoa löydät tutunnäköisen juttufeedin, jonne nousee jokainen kategorioihin tägätty, Lilyssä julkaistu juttu. Uudet kategoriat ovat:

  1. Muoti, kauneus, hyvä olo
  2. Suhteet, perhe, puheenaiheet, kulttuuri
  3. Ruoka, sisustus, matkat

Huom! Juttujen tägääminen ei muutu, vaikka kategorianäkymiä on yhdistetty. Kaikki vanhat alakategoriat säilyvät.

Etusivun yläosan tuttuun karuselliin nousee tuoreita Lilyssä julkaistuja juttuja samalla tavalla kuin ennenkin. Karuselli siis poimii niitä uusia juttuja, joita on luettu, tykätty ja kommentoitu paljon.

Kategorioaotsikoiden alta löydät sekä suositeltujen blogien tuoreimmat jutut (tunnistat suositellut blogit sydänleimasta jutussa) että kaikkien Lilyn tekijöiden uusinta sisältöä.

Miksi?

Juttunostot näyttävät etusivulla erilaiselta kuin ennen. Nyt näet kerralla enemmän uusia juttuja kuin aiemmin. Jutut esitetään etusivulla kuvallisina kortteina, ja jos jutussa ei ole kuvaa, etusivulle nousee pätkä jutun alusta.

Löydät etusivulta myös tutut pikalinkit luetuimpiin, viimeksi keskusteltuihin ja uusimpiin blogeihin. Tykätyimpien juttujen pikalinkit löytyvät kategoroiden etusivuilta.

2. Oma blogi

Kaikissa blogeissa on yksi sivupalkki, joka on 300 pikseliä leveä. Oman blogin sisältöaluetta  on mahdollista säätää. Perusasetuksissa sisältöalueen leveys on 640 pikseliä, mutta voit käydä muuttamassa sen jopa 940 pikselin levyiseksi. Muutoksen voit tehdä blogin hallinnan Teemat-osiossa.

Kaikki blogin sivupalkeissa oleva materiaali säilyy. Kapealle, kahden sivupalkin palstalle tehdyt kuvat skaalautuvat uuteen leveyteen, paitsi jos olet erikseen käsitellyt ne tietyn levyisiksi.

Mitä sinun pitää tehdä?  Käy  katsomassa, miltä oma blogisi näyttää ja tuunaa se mieleiseksesi Blogin teemat -linkin takaa.  EDIT: Teemojen eli blogin ulkoasun muokkaus ei vielä toimi kuten pitäisi, sitä korjataan parhaillaan. Toivottavasti saamme asian kuntoon mahdollisimman pian. Tarkista  blogin ulkonäkö erityisesti,  jos olet aiemmin tuunannut taustakuvan tai sivupalkin kuvat tietyn levyisiksi ja jos sinulla on ollut kapea, kahden sivupalkin blogi. Lue ohjeet täällä.

Testaa uusia widgettejä ja katso, että esimerkiksi blogin headerin leveys on sopiva ja sivupalkin palikat toivomassasi järjestyksessä.

Uudet ominaisuudet bloggaamisessa:

Yksittäiseen kommenttiin vastaaminen ja  kommentista tykkääminen on nyt mahdollista.

Postaukseen voi ladata monta kuvaa kerralla. Editorissa voi säätää kuvan kokoa silloin, kun lisäät postaukseen yhden kuvan kerrallaan.

Blogissa on uusi hallintatyökalu, josta pääset helposti muokkaamaan blogin toimintoja. Näet siellä esimerkiksi kaikki juttuihisi tulleet uudet kommentit yhdellä kertaa ja voit muokata blogin ulkoasua Blogin teema -välilehdellä.  Työkalun löydät sivun vasemmasta ylälaidasta, Hallinta-linkin takaa, kun olet kirjautuneena. Testaa ja kokeile.

Voit säätää entistä enemmän sitä, millaisia widgettejä eli palikoita tuot blogisi sivupalkkiin. Widgettien lisääminen ja poistaminen entistä helpompaa.

Juttujen Facebook-suosittelunappi on nyt tykkäysnappi, ja se näkyy jutuissa myös blogin ulkopuolella.

3. Personoitu feedi, Kaikki blogit -listaus ja Lilyn selaaminen eri laitteilla

Saat halutessasi esiin personoidun etusivun, jossa on vain niiden blogien juttuja, joita seuraat Lilyssä. Tämä onnisutu, kun klikkaat Lilyyn kirjautuneena etusivun vasemmassa ylälaidassa Seuratut blogit -linkkiä.

Sivusto on nyt responsiivinen, eli sen ulkoasu skaalautuu päätelaitteen mukaan. Tämä helpottaa sivuston selailua esimerkiksi puhelimella.

Löydät etusivun navigaatiosta Kaikki blogit -linkin, josta pääset katsomaan kaikki Lilyyn perustetut blogit aakkosjärjestyksessä.

4. Blogien ja juttujen osoitteet

Blogien ja juttujen osoitteisiin on tullut muutoksia. Nimitys palsta on URLissa nyt blogi. Tämä siksi, että Lilyn ulkopuolellakin ihmiset tunnistavat tutusta sanasta, mistä on kyse.

Juttujen osoitteet muuttuvat  muotoon lily.fi/blogit/bloginnimi/jutunnimi.

Mitä sinun pitää tehdä? Sinun ei tarvitse tehdä mitään – automaattinen uudelleenohjaus vie käyttäjän oikeaan blogiin ja oikeisiin juttuihin.

HUOM! RSS-feedien päivittyminen on tällaisissa muutoksissa joskus haasteellista. Jos saat lukijoiltasi viestiä, että syötteenlukija ei toimi kuten sen pitäisi, kerrothan asiasta meille.

 

Uudistustyö jatkuu koko ajan, ja toivomme, että  annat edelleen siihen arvokasta apuasi. Kerrothan, mikä toimii erityisen hyvin ja ilmianna bugit, jotta pääsemme niiden kimppuun mahdollisimman nopeasti. Jos haluat kertoa meille asioista jotka eivät toimi, listaa ne tämän jutun kommentteihin niin löydämme ne heti.

Sana on vapaa tämän jutun kommenttiboksissa, jossa toimitus vastaa kysymyksiin. Voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen lily (at) a-lehdet.fi.

Kiitos avustasi, toivottavasti viihdyt uudistuneessa Lilyssä!

Kommentit

tiiti
ite puin

jee, testikommentti!

Toimitus
Toimitus

Jee, testivastaus!

tiiti
ite puin

Nopsana huomiona, tuo jutun "tähän juttuun" linkki muuten osoittaa väärin, poistaa ehkä vähän hämmennyskerrointa, jos fiksaatte, lopussa taitaa olla ylimääräinen 0 :)

Toimitus
Toimitus

Fixed - kiitti Tiiti :)

miz
miz

Miten nykyään voi saada ladattua kuvia oikeen? Image nappulassa ehdottaa vain URL-ositetta, mutta jos kuvani on koneessani eikä missää netissä en saa niitä ladattu image osion kautta ja jos lisää mediana niin kuva tulee ärsyttävästi keskelle postausta eikä mitenkään järkevästi. Vanha kuvan lataus oli parempi.

Tiia, Black + White = Grey (Ei varmistettu)

En pääse kirjautumaan sisään. Sivuhistoria tyhjennetty, ei auta. Tulee vain ilmoitus, että käyttäjätunnus tai salasana on väärin, vaikka kumpikin on kirjoitettu täysin oikein. Missä siis vika?

Mindeka (kirjautumatta) (Ei varmistettu)

Sama juttu. En pääse kirjautumaan sisään :(

.Tiia

Nyt onnistui kirjautuminen! Sähköpostiosoitteen sijaan (jota ennen käytin sisäänkirjautuessa) kokeilin käyttäjätunnuksellani, ja heti toimi :) !

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ulkoasumuokkauksesta sen verran, että sisältöalueen taustakuvaa ei voi muuttaa tai poistaa sen jälkeen kun sen on teemaan ladannut. On pakko tehdä aina uusi teema jos huomaa taustakuvan vaativan korjausta. Nimim. Kolme teemaa myöhemmin.

Toimitus
Toimitus

Kiitos tiedosta, A. Sinivaara, tsekkaamme ja koitamme fiksata asap!

Liv
Päiväuniaika

Haha, näin perusläppärin omistajana on kyllä pakko sanoa, että etusivu on nyt kaikkea muuta kuin näppärä. Saa scrollata ja scrollata ja scrollata, kuvat hyppii silmille ja teksit menee ihan ohi. Sen sijaan vanhempieni koneelta (jossa huomattavasti isompi näyttö tietty) etusivu näytti kyllä tosi tyylikkäältä :)

Palautuukohan profiilikuva/tiedot ja palstan otsikkokuva itsekseen takaisin vai pitääkö aloittaa alusta asti? :/
Ärsyttävästi heittää kanssa koko ajan minut ulos kun vaihdan sivulta toiselle. Argh :D

Liv
Päiväuniaika

haha wau, tarkoitin että palautuukohan ne profiilin tiedot sinne sivupalkkiin vai?

Toimitus
Toimitus

Moikka Liv! Kyllä, profiilin tiedot palautuvat sivupalkkiin, niitä ei tarvitse käydä itse lisäämässä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikö kommentteihin saa enää rich textiä?
Entä toimiiko linkit linkkeinä? Sori, testaan sitä:
http://www.lily.fi/

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, linkki toimii, vaikkei sitä tee linkiksi :) Mutta kommenteissa ei voi olla enää vaikkapa kuvia tai lihavointeja?

Tiina Tyyliholisti (Ei varmistettu)

Hei,

En pääse kirjautumaan tunnuksillani. Blogini ulkoasu on mennyt myräkässä ihan sekaisin, ja olisi kiire korjaamaan... Apua!
Koetin nollata tunnuksia, mutta Lily ei vastaa.
Mitä tehdä?
-Tiina-

Venlakarpalo

Minulla on kaksi palstaa samalla käyttäjänimellä, enkä pääse toiseen mitenkään... Kuten Liv kommentoi, myös minun koneellani etusivu on huikeaa sekamelsakaa, josta ei tunnu erottuvan mikään. Se on kuitenkin huippua, jos kuvien kokoa voi muokata ennen julkaisua!

Venlakarpalo

esimerkiksi haku-sivulla ei tapahdu mitään, kun sitäkin kautta yritin päästä toiselle palstalleni (Hiljainen Mielenosoitus).

Venlakarpalo

esimerkiksi haku-sivulla ei tapahdu mitään, kun sitäkin kautta yritin päästä toiselle palstalleni (Hiljainen Mielenosoitus).

sanumaria

Läppärillä tossa "Nyt nousussa" kohdassa molemmin puolin on tarkotus vissiin näyttää uusimmat jutut ja kommentit. Nyt niistä näkyy ehkä 4 riviä tekstiä, ja sitten on superkätevät (not) scroll barit. Joku kokoasetus pielessä?

Toimitus
Toimitus

Kiitos sanumaria, fiksailussa on.

Toimitus
Toimitus

Ja vastausta: etusivulla alempaa, kohdasta "Blogeissa juuri nyt" löydät lisää viimeisimpiä kommentteja ja luetuimpia juttuja. Yläosassa on tarkoitus näyttää "hätäisimmille" niistä ote. Linkkien lukumäärää sekä sivun yläosassa että noissa alempana olevissa bokseissa säädetään varmasti vielä, joten pistä ihmeessä lisää palautetta kun olet tutustunut niihin vielä enemmän!
Aihealueiden etusivuilta (esim muoti / kauneus / hyvä olo) löytyy samat boksit vanhalta tutulta paikalta, sivun oikeasta laidasta.

Ihme

Ohoh, tuosta linkistä, jossa pitäisi olla koottuna asioita, jotka eivät vielä toimi klikkaamalla pääsee/joutuu ehkä maailman ihanimmille virhesivuille ikinä! :) Olette ihan huippuja! :)

Toimitus
Toimitus

Keräämme sympatiapisteitä sieltä mistä voimme :) Kiitos kun huomasit, tuo linkki oli jäänyt virheelliseksi!

heta margareta
Viinillä

Onko etusivun alalaidan "suosittelemme" -karusellin tosiaan tarkoitus olla niin matala? Siellä meinaan pyörii vaan otsia (pystykuvat on cropattu pöntösti vaakakuviksi)!

Toimitus
Toimitus

Kiitos heta margareta, fiksailemme vielä tuota kuvien näkymistä ja rajautumista!

Toimitus
Toimitus

Heta margareta, ei ole tarkoitus. Fiksaamme teistä näkyviin muutakin kuin päälaen!

Tuulis (Ei varmistettu)

Täytyy sanoa, että iPhone-käyttäjälle sivu on sen verran ankea, että vajaasta kymmenestä seuraamastani blogista on tullut tsekattua tähän mennessä kolme, ja sitten turhautuneena vain pikaisesti poistuttua sivustolta - ensinnäkin siitä syystä, että pelkkä blogien löytäminen on ihan äärimmäisen vaikeaa! Pari pääsi tsekkaamaan suorien fb-linkkien ym kautta, mutta jos täältä Lilystä yrittää blogin löytää, niin on sen verran työläs homma, että yhden blogin etsittyäni ei enempään enää riittänyt mielenkiinto: hakutoiminto ei eilen toiminut lainkaan (nyt sitä ei näy olevan enää ollenkaan; muutenkin oli kyllä epäkätevää, kun se ei ollut tuossa etusivulla, vaan erillisessä paikassa), ja tuo aakkosjärjestyksellinen hakemisto on ihan täysi katastrofi. Osa on ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä, ja luokitteluvalikot (kirjainten mukaan, vaikka esim L-O) ei toimi ollenkaan.

Ulkoasukin on vanhaan verrattuna kännykkäkäyttäjälle tosi ankea, etusivulla osa teksteistäkin menee päällekäin. Olo on kuin olisi vaihtanut mersusta ladaan.

Ymmärrän, että uudistuksia on hyvä tehdä, ja joukossa on paljon älyttömän hyviä juttuja, mutta tässä on taas se perinteinen ongelma, että lähdetään muuttamaan myös toimivia asioita perusteena vain "muutoksen tarve". Muutos pitäisi aina olla kehitystä ja parannusta entiseen, ei vain sitä että muutetaan nyt joku juttu ihan vain muutoksen itsensä takia.

Surettaa, että joutuu antamaan näin negatiivisen palautteen, ei ole ollut tapana kauhean negatiivisia juttuja kirjoitella. Mutta harmittaa myös, jos kymmenkunta hyvää blogia (+ ne satunnaiset) jäävät lukemistosta kökön uudistuksen takia. Tällä hetkellä olo on sellainen, ettei uudistunut Lily pahemmin houkuttele edes näin pahaa addiktia, päinvastoin, sivu sulkeutuu aika nopeasti.

Olen pahoillani.

Toimitus
Toimitus

Hei Tuulis! Fiksaamme vielä iPhone-näkymää ja blogien ja juttujen haettavuutta puhelimella selattaessa. Haku on tällä hetkellä pois käytöstä. Tarkastelemme myös aakkoslistausta, siinä on jokin pielessä :(
Uudistukset ovat vielä kesken, eikä kaikki toimi kuten pitäisi. Pelkän muutoksen takia ei todellakaan ole lähdetty muuttamaan, vaan käyttäjien toiveet ja uudet, paremmat ominaisuudet ovat olleet lähtökohtana.
Kaikki palaute on arvokasta, kiitos siis!

Makeanhimo

Bloglovin widgetti oli kadonnut kokonaan sivupalkista, eikä Lily antanut laittaa sitä takaisin. Ilmestyykö se itsestään ajallaan takaisin vai pitääkö yrittää itse myöhemmin laittaa takaisin?
Ja tuo palstan otsikkokuva/banneri on tosiaan myöskin kadonnut ja näyttää aika karulta juuri nyt, mutta ymmärtääkseni se ainakin palautuu itsestään jossain vaiheessa?
Etusivu ja blogit näyttää tietokoneella tosi hyvältä ja I-padilla myös niin kauan kun sen pitää vaaka-asennossa.. Pystyasentoon käännettäessä blogit näyttää hiukan hassuilta, kun sivupalkki vie melkein puolet sivusta ja palstan kuvat taas on melko pieniä.

Toimitus
Toimitus

Kiitos kommenteista ja palautteesta! Banneri tekee comebackin. Widget-asiaa tutkimme ja palaamme asiaan.

Makeanhimo

Ok, mahtavaa! Muuten sivu näyttää tosi kivalta! :)

Toimitus
Toimitus

Sosiaalisen median widgetit ovat erilaiset kuin vanhassa Lilyssä. Ne täytyy valitettavasti sen vuoksi käydä laittamassa uudestaan näkyviin. Tarjolla on myös uusia widgettejä, joten halutessasi voit tuunailla bloglovinille erinäköisenkin linkin. Tästä teemme enemmän ohjeistuksia ensi viikolla! 

Blogin bannerit eivät jostain syystä näy vieläkään kaikilla. Ne ovat kyllä tallessa ja päivitetään sivustolle myöhemmin. Odottamalla asia siis korjaantuu, mutta jos et malta odottaa ja sinulla on banneri itselläsi olemassa, voit halutessasi lisätä sen myös itse.

Mindeka
Ma-material Girl

Mä pääsin kirjautumaan nyt ensimmäistä kertaa sisään (Klikkasin "Unohditko salasanasi" ja sieltä pääsin, normikirjautuminen ei onnistunut edelleenkään). Uuden jutun julkaiseminen ei meinannut onnistua millään, koska en saanut tunnisteita valittua. Vain "oma elämä" toimi.

Odotellaan toki rauhassa, mutta näyttäähän se oma blogisivu nyt tosi oudolle. Kuvat on jättiläisiä, eikä Bloglovinia tai "Toimitus tykkää" -kuvakkeita ole enää missään.

Tsemppiä sinne toimitukseen!

Mindeka
Ma-material Girl

Skaalautuuko muuten blogin taustakuva vai pitääkö tehdä uusi? Nyt se on mulla ainakin oikeassa reunassa.

Mindeka
Ma-material Girl

Siis bannerin kuva.

Toimitus
Toimitus

Moi Mindeka! Nyt viikonloppuna emme pääse tarkistamaan asiaa varmasti. Mutta jos on niin että blogin bannerikuva on ollut vanhan blogisi levyinen, se ei skaalaudu suuremmaksi (tämä on kohtuuvarma veikkauksemme siis :). Kannattaa siis ehkä suurentaa kuvaa ja asentaa se uudelleen paikalleen, jospa asettuisi nätisti.

Sosiaalisen median linkit ovat erilaiset kuin ennen, käy siis laittamassa Bloglovin uudelleen sivupalkkiisi. Toimitus tykkää -kuvakkeen asentamista tutkimme ensi viikolla. Pohja on uusi ja sivusto on responsiivinen (helppo lukea myös mobiilista ja padilta), joten blogin asettelua kannattaa fiksailla ja tuunailla kuvia niin että näyttää uudelleen siltä miltä haluat. Vanhat kuvat on skaalattu (ellei niitä ole tehty johonkin tiettyyn mittaan) koska muuten näyttäisivät hassuilta uudella pohjalla.

Blogisi jutussa kyselit tägipilvestä - on tallessa ja palaa kyllä!

.Tiia

Ilmoituksissa ei näy kuvaketta, että olisi tullut uusia postauksia.

Toimitus
Toimitus

Terve Tiia!

Ilmoitukset ja uudet postaukset on selkeyden vuoksi erotettu toisistaa. Saat ilmoituksen silloin, kun joku kommentoi sinun juttuasi, vastaa kommenttiisi tai tykkää jutustasi. Lilyssä seuraamiesi blogien uudet postaukset näet klikkaamalla Seuratut-välilehteä. Niistä ei tule erikseen ilmoitusta.

Keräämme muuttuneita asioita tähän toimituksen juttuun.

M-M

Jos yritän mennä seurattuja blogeja lukemaan, tulee vain sivua ei löydy-sivu.

Toimitus
Toimitus

Käytitkö jotain vanhaa osoitetta esimerkiksi selaimesi suosikkilistasta vai painoitko linkkiä saitilla? Kokeile painaa Seuratut-linkkiä sivun ylälaidassa (kirjautuneena tietysti). Raportoi meille jos ei ala toimia!

M-M

Painoin linkkiä saitilla. Menin sieltä hallinnan kautta seuratuihin blogeihin, sitä kautta ilmoittaa, että sivua ei löydy. Mutta tuota toista kautta toimii. Myöskään minulle ei tule ilmoituksiin tietoa.

hur-rur (Ei varmistettu)

Wanha totuus: If it ain't broke, don't fix it...
PS. En minäkään pääse kirjautumaan omaan "blogiini".

EPIC FAIL.

Öööö... (Ei varmistettu)

Missä on haku? Miten ihmeessä löytää lukemaan blogeja jotka EI ole toimituksen suosittelemia tai satu pyörimään etusivulla? "Kaikki blogit" ei ole aakkosjärjestyksessä vaan kamala sillisalaatti. Miten tää on voitu mokata näin pahasti? Kuinka halvalla tämä uudistus on oikein tehty?

Toimitus
Toimitus

Haku ei ole toiminnassa juuri nyt, tulee saitille asap.

Toimitus
Toimitus

Kaikki uudet jutut löytää esimerkiki päänavigaation Aiheet-linkkiä klikkaamalla - pääset selailemaan uusimpia juttuja, jotka on jaoteltu kolmeen kategoriaan. Vanhan etusivun tyylisen juttuvirran, josta löytyvät aivan kaikki saitille lisätyt uudet jutut, näet alalaidan Uusimmat jutut -linkkiä klikkaamalla. 

Etusivulla on muuttunut paljon, joten jos olet tottunut esimerkiksi klikkaamaan tietystä kohtaa tiettyjä blogilinkkejä, uusi ulkoasua vaatii varmasti totuttelua.

Öööö... (Ei varmistettu)

Niin, unohtui sanoa sekin että tabletilla näyttää supertyperältä, kun blogin kuvaus on yhtä leveä kuin itse postaukset.

heta margareta
Viinillä

Ilmoituksissa ei ilmoittele, jos kommenttiin on vastattu :) Etusivulla ilmoitus-linkin drop down - sisältöboksin tausta näkyy läpinäkyvänä (sotkeutuu siis toimituksen juttujen feediin) ainakin Chromella :)

Toimitus
Toimitus

Hmm, kommenttiin vastaamisesta pitäisi kyllä tulla ilmoitus - tutkitaan maanantaina! Tuon Ilmoitus-boksin läpinäkyvyys on korjattu jo pariin otteeseen, tarkastamme maanantaina eri selainversiot vielä - kiitos heta margareta!

Kanelibasilika

Jaa jaa, ei hyvältä näytä.. mutta ehkä tämä tästä tai alustan vaihti edessä :/ 

Pages

Kommentoi