Tervetuloa uudistuneeseen Lilyyn! Lue, mikä muuttui ja miksi

Uudistunut Lily on vihdoin livenä. Jättimäinen kiitos kärsivällisyydestäsi!

Koska uudistustyö oli suuri, sivustolla on vielä joitakin asioita, jotka eivät rullaa niin sujuvasti kuin niiden on tarkoitus. Teemme parannuksia ja muokkauksia koko ajan.

Jos sivusto käyttäytyy oudosti, todennäköisimmin se johtuu siitä, että selaimesi välimuisti muistelee vanhoja. Käy tyhjentämässä välimuisti (googlaamalla saat esiin ohjeet, miten se tapahtuu eri selaimissa). Myös näppäinkomento Control + F5 auttaa. Ongelma usein ratkeaa myös itsestään joissakin tunneissa.

Olemme koonneet tähän juttuun asioita, jotka eivät vielä sivustoa livettäessä toimi tai jotka Lilyssä bloggaavan täytyy omassa blogissaan muokata. Listaa saa täydentää.

Ja siten niihin muutoksiin – Kaikki uudistukset on tehty sen palautteen pohjalta, jota olemme teiltä käyttäjiltä saaneet.

1. Etusivu

Uudistuneen etusivun tarkoitus on auttaa Lilyn käyttäjiä löytämään entistä selkeämmin ja tehokkaammin eteenpäin itseä kiinnostavan sisällön luo.

Kategorioita on yhdistetty. Niitä on nyt kolme. HUOM! Klikkaamalla kategoriaotsikkoa löydät tutunnäköisen juttufeedin, jonne nousee jokainen kategorioihin tägätty, Lilyssä julkaistu juttu. Uudet kategoriat ovat:

  1. Muoti, kauneus, hyvä olo
  2. Suhteet, perhe, puheenaiheet, kulttuuri
  3. Ruoka, sisustus, matkat

Huom! Juttujen tägääminen ei muutu, vaikka kategorianäkymiä on yhdistetty. Kaikki vanhat alakategoriat säilyvät.

Etusivun yläosan tuttuun karuselliin nousee tuoreita Lilyssä julkaistuja juttuja samalla tavalla kuin ennenkin. Karuselli siis poimii niitä uusia juttuja, joita on luettu, tykätty ja kommentoitu paljon.

Kategorioaotsikoiden alta löydät sekä suositeltujen blogien tuoreimmat jutut (tunnistat suositellut blogit sydänleimasta jutussa) että kaikkien Lilyn tekijöiden uusinta sisältöä.

Miksi?

Juttunostot näyttävät etusivulla erilaiselta kuin ennen. Nyt näet kerralla enemmän uusia juttuja kuin aiemmin. Jutut esitetään etusivulla kuvallisina kortteina, ja jos jutussa ei ole kuvaa, etusivulle nousee pätkä jutun alusta.

Löydät etusivulta myös tutut pikalinkit luetuimpiin, viimeksi keskusteltuihin ja uusimpiin blogeihin. Tykätyimpien juttujen pikalinkit löytyvät kategoroiden etusivuilta.

2. Oma blogi

Kaikissa blogeissa on yksi sivupalkki, joka on 300 pikseliä leveä. Oman blogin sisältöaluetta  on mahdollista säätää. Perusasetuksissa sisältöalueen leveys on 640 pikseliä, mutta voit käydä muuttamassa sen jopa 940 pikselin levyiseksi. Muutoksen voit tehdä blogin hallinnan Teemat-osiossa.

Kaikki blogin sivupalkeissa oleva materiaali säilyy. Kapealle, kahden sivupalkin palstalle tehdyt kuvat skaalautuvat uuteen leveyteen, paitsi jos olet erikseen käsitellyt ne tietyn levyisiksi.

Mitä sinun pitää tehdä?  Käy  katsomassa, miltä oma blogisi näyttää ja tuunaa se mieleiseksesi Blogin teemat -linkin takaa.  EDIT: Teemojen eli blogin ulkoasun muokkaus ei vielä toimi kuten pitäisi, sitä korjataan parhaillaan. Toivottavasti saamme asian kuntoon mahdollisimman pian. Tarkista  blogin ulkonäkö erityisesti,  jos olet aiemmin tuunannut taustakuvan tai sivupalkin kuvat tietyn levyisiksi ja jos sinulla on ollut kapea, kahden sivupalkin blogi. Lue ohjeet täällä.

Testaa uusia widgettejä ja katso, että esimerkiksi blogin headerin leveys on sopiva ja sivupalkin palikat toivomassasi järjestyksessä.

Uudet ominaisuudet bloggaamisessa:

Yksittäiseen kommenttiin vastaaminen ja  kommentista tykkääminen on nyt mahdollista.

Postaukseen voi ladata monta kuvaa kerralla. Editorissa voi säätää kuvan kokoa silloin, kun lisäät postaukseen yhden kuvan kerrallaan.

Blogissa on uusi hallintatyökalu, josta pääset helposti muokkaamaan blogin toimintoja. Näet siellä esimerkiksi kaikki juttuihisi tulleet uudet kommentit yhdellä kertaa ja voit muokata blogin ulkoasua Blogin teema -välilehdellä.  Työkalun löydät sivun vasemmasta ylälaidasta, Hallinta-linkin takaa, kun olet kirjautuneena. Testaa ja kokeile.

Voit säätää entistä enemmän sitä, millaisia widgettejä eli palikoita tuot blogisi sivupalkkiin. Widgettien lisääminen ja poistaminen entistä helpompaa.

Juttujen Facebook-suosittelunappi on nyt tykkäysnappi, ja se näkyy jutuissa myös blogin ulkopuolella.

3. Personoitu feedi, Kaikki blogit -listaus ja Lilyn selaaminen eri laitteilla

Saat halutessasi esiin personoidun etusivun, jossa on vain niiden blogien juttuja, joita seuraat Lilyssä. Tämä onnisutu, kun klikkaat Lilyyn kirjautuneena etusivun vasemmassa ylälaidassa Seuratut blogit -linkkiä.

Sivusto on nyt responsiivinen, eli sen ulkoasu skaalautuu päätelaitteen mukaan. Tämä helpottaa sivuston selailua esimerkiksi puhelimella.

Löydät etusivun navigaatiosta Kaikki blogit -linkin, josta pääset katsomaan kaikki Lilyyn perustetut blogit aakkosjärjestyksessä.

4. Blogien ja juttujen osoitteet

Blogien ja juttujen osoitteisiin on tullut muutoksia. Nimitys palsta on URLissa nyt blogi. Tämä siksi, että Lilyn ulkopuolellakin ihmiset tunnistavat tutusta sanasta, mistä on kyse.

Juttujen osoitteet muuttuvat  muotoon lily.fi/blogit/bloginnimi/jutunnimi.

Mitä sinun pitää tehdä? Sinun ei tarvitse tehdä mitään – automaattinen uudelleenohjaus vie käyttäjän oikeaan blogiin ja oikeisiin juttuihin.

HUOM! RSS-feedien päivittyminen on tällaisissa muutoksissa joskus haasteellista. Jos saat lukijoiltasi viestiä, että syötteenlukija ei toimi kuten sen pitäisi, kerrothan asiasta meille.

 

Uudistustyö jatkuu koko ajan, ja toivomme, että  annat edelleen siihen arvokasta apuasi. Kerrothan, mikä toimii erityisen hyvin ja ilmianna bugit, jotta pääsemme niiden kimppuun mahdollisimman nopeasti. Jos haluat kertoa meille asioista jotka eivät toimi, listaa ne tämän jutun kommentteihin niin löydämme ne heti.

Sana on vapaa tämän jutun kommenttiboksissa, jossa toimitus vastaa kysymyksiin. Voit laittaa meille myös sähköpostia osoitteeseen lily (at) a-lehdet.fi.

Kiitos avustasi, toivottavasti viihdyt uudistuneessa Lilyssä!

Kommentit (52)
  1. Suoraansanottuna aika huono uudistus, kun ainoastaan toimituksen tykkäämät blogit tulevat esiin etusivulla ja minkään linkin takaa ei saa kaikkia päivityksiä kerralla luettua kronologisesti. Onhan se tietenkin oma linjauksensa, mitä haluatte tuoda etusivulle, mutta se nyt vaan tappaa aika komiasti yhteisöä, jos uusien blogien löytymistä hankaloitetaan linkkien taakse. 

    1. Moi empuska! Etusivun selkeytys oli erittäin toivottu uudistus kun kartoitimme käyttäjien toiveita. Uudellekin etusivulle nousee myös kenen tahansa tekemiä uusia juttuja, sekä aihealueiden alta löytyviin kuvakortteihin että ylälaidan karuselliin. Kaikkia uusimpia juttuja löytyy nyt päänavigaation Aiheet-linkkiä klikkaamalla. Sitä kautta uusimpia juttuja voi selailla kolmeen kategoriaan jaettuna. Jos haluaa skrollailla kaikkia uusimpia juttuja kronologisesti, linkki http://www.lily.fi/uusimmat (löytyy joka sivun alalaidasta otsikolla Uusimmat jutut) vie vanhan etusivun tapaan toimivalle sivulle.

      Seuraamme tietysti palautetta ja toiveita ja kehitämme uuttakin sivustoa niiden mukaisesti! Yhteisö on Lily.

  2. Jaa jaa, ei hyvältä näytä.. mutta ehkä tämä tästä tai alustan vaihti edessä :/ 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *