Tiistai-gallup: kuinka paljon maksaisit hääpuvusta?

Toimitus

 

”Omani ostin taannoin takavuosina muistaakseni KappAhlin alesta. Pitkä juhlamekko maksoi 30 euroa.”

- No toki!

H&M lanseerasi hääpuvun ja tästä inspiroituneena Morsio kysyi, ostaisivatko hänen lukijansa hääpuvun ketjuliikkeestä. Ja yllättävän moni oli jo ostanutkin. Tai ainakin hankkinut mekon perushääpukua edullisemmin.  

”Ostin pukuni sovittamatta ja tosi huonon kuvan perustella Huuto.netistä, maksoin 25 euroa.”

- Fitness Führer

Kuinka paljon sinä maksaisit (tai maksoit) hääpuvustasi? Kannattaako puku ostaa omaksi vai riittääkö pelkkä vuokraus? Sana on vapaa.

 

Kuva: All Over Press. Kate Mossin hääpuku oli John Gallianon suunnittelema. Ja varmasti tosi edullinen – Katelle.

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Voisin ostaa hääpuvun käytettynä, uutena tai teetettynä. Ei oikeastaan ole mitään väliä, mitä näistä se on, kunhan se on oma. 

Hintaa on tietenkin nyt hyvä arpoa/sanoa, että tonnin saa maksaa, kun ei ole vielä tuskanhikeä koko budjetin kanssa (2016 häät), eikä pienintäkään hajua, että paljonko kaikkeen muuhun menee. Jos joutuu pihistelemään hinnoissa, niin puku todennäköisesti on se ensimmäinen budjetinleikkauskohde, koska pääasia on se, että saadaan huippuhyvät bileet läheisillemme -Ja hyvät bileet eivät ole mielestäni mekosta kiinni ;)

 

Juudit
Ihmisen kokoinen

Tällä hetkellä tosi vahva ajatus siitä, että se olisi kierrätetty. Joko kankaat kirppikseltä, tai muokata tai suoraan joku vanha. Vanhasta, hyvin säilyneestä ja erittäin kovasti kolahtavasta olisin valmis maksamaan ehkä 500.

Not another GIF Blog

Maksoin omasta käytetystä puvusta muistaakseni 300 euroa ja myin sen eteenpäin 76 euron pesetyksen jälkeen 300 eurolla. Olen pukuun 3,5 vuoden jälkeenkin todella tyytyväinen ja sain jo häiden aikaan siitä kovasti kehuja.

Kanelibasilika

HM:n hääpuku on muuten kaunis! Olisi kelvannut vallan mainiosti :) ..oma kipurajani pyöri jossain 400 euron paikkeilla ja koko ajan ajatuksena, että saan puvun myytyä häiden jälkeen (ja sainkin). Mahdollisimman halvalla siis, mutta toki puvun piti olla kaunis ja oman näköinen :)

MarjaS (Ei varmistettu)

Maksoin hääpuvustani noin 270 € ja siihen on tulossa muokkauksia varmaan suunnilleen saman summan edestä, joten kipuraja keikkuu jossain viidensadan huitteilla. Puku on uusi lähinnä mukavuus(=laiskuus-)syistä, en jaksanut kahlata montaakaan paikkaa läpi. Toisaalta, toiveeni puvun suhteen olivat ehkä sen verran valtavirrasta poikkeavia, että sopivaa käytettyä olisi saanut metsästää kissojen ja koirien kanssa.

Alunperin budjetiksi olin kaavaillut samaa kuin Hertta ensimmäisessä kommentissa eli sitä tonnia. Olisin sen varmaan ollut valmis maksaamaankin, mutta toki olen hyvin tyytyväinen, että halvemmalla selvitään. Upotetaan ne säästyneet rahat sitten hyvään ruokaan.

MarjaS (Ei varmistettu)

äyh, siis Mindeka ekassa kommentissa, anteeksi:/ Teillä on Hertan kanssa samannäköiset kuvat ja vilkaisin vaan sen, enkä lukenut lainkaan nimeä:)

Mindeka
Ma-material Girl

Jos minut sekoitetaan Herttaan, niin en lainkaan pistä siitä pahakseni ;) Suuri kohteliaisuushan se on!

paulahelena
ALUAP

mulla kipuraja olis ollu ehkä 500e mut täydellinen mekko maksoi lopulta ehkä pari sataa. kattelin kyllä ihan peruskauppojen mekkojakin ja oisin hyvin voinut ostaa sellaisenkin jos olis sattunu joku ihana löytymään. mekoks halusin semmosen jota vois käyttää häiden jälkeen muutenkin, vielä ei tosin oo tullu käytettyä mut varmasti vielä joskus, varsinkin kun suunnitelmissa on toteuttaa joku ihana liukuväri siihen :)

resres (Ei varmistettu)

Aihe on omalta osaltani sen verran ajankohtainen, että kesä 2015 häiden osalta budjetissa on vielä avoin kohta nimeltä hääpuku. Nettisurffailun myötä turhauduin jo yhdessä vaiheessa niin paljon, että olin valmis lykkäämään häät hamaan tulevaisuuteen. Kuvittelin, että minun täytyy pukeutua siihen valkoiseen pitsi, tylli, satiiniunelmaan, jota yksin ei saa päälle ja jonka hinnassa sana hää tuo siihen nelinumeroisen hintalapun. Itsellä kuitenkin jo kaksi lasta, talolaina ja takana yhteistä taivalta useampi vuosi, tuntuu tuo ajatus jotenkin turhan kliseiseltä, varsinkin kun en kuuluu siihen kategoriaan, joka on haaveillut tulevista häistään koko pienen ikänsä. Vaihtoehtona ei kuitenkaan missään nimessä ole ollut mennä naimisiin ruokatunnilla maistraatissa, sillä kyllähän niitä meidän häitä juhlitaan, ei vaan ehkä siinä perinteisimmässä mielessä. Inspiroidun Emmin häistä sen verran, että ensimmäisenä karsintalistalle joutuivat vieraat. Tulemme juhlimaan vain perheen ja ystävien kesken, mutta sen sijaan panostamme hyvään ruokaan, kohtuulliseen juomaan ja saunaan, paikasta puhumattakaan, täten saamme omannäköiset häät ilman että budjetti ratkeaa liitoksistaan ja ilman että minun tarvitsee stressata hääaskarteluista. Morsiamen hääpuku, tulee todeennäköisesti maksamaan alta 300 €, sillä en aio ahtautua siihen jokaisen pienen tytön unelmaan nimeltä prinsessamekko, vaan pukeudun kesäisen hulmuavaan maksimekkoon säväyttävineen yksityiskohtineen, joka väritykseltään tulee olemaan hillitty, muttei valkoinen. Toinen asia sitten on löytyykö tällaista unelmamekkoa.

tiia_

Mä maksoin omasta vintagehääpuvustani n. 250 dollaria. Se tuntui tosi kalliilta silloin, ja tärkeää oli, ettei se ollut liian "hääpukumainen" eli sitä voisi käyttää jossain juhlavassa tilaisuudessa jälkikäteenkin. Eipä ole semmoista tilaisuutta sittemmin tullut eteen (ja tuskin tuleekaan - mun elämä ei ole kovinkaan glamourintäyteistä...) joten voipi olla että mekko menee jossain vaiheessa myyntiin. :)

Maksoin omasta teetetystä puvustani 1500€ :) Halusin puvun ehdottomasti omakseni, enkä aio myydä sitä nyt häiden jälkeen, sillä se on minun rakas hääpukuni :)

 

Emilia S.
Kuplia by Emilia S.

Maksoin tonnin. Vaatimuksilla: vintage, pitsinen suht simppeli malli omalla koolla ei yksinkertaisesti löytynyt käytettyä tai vuokrattavaa. Pukua vähän kavennettiin, josta tuli satasen lisälasku päälle. Ei harmita, sillä  hääkuvia joutuu katselemaan keskimäärin enemmän kuin muita itsestä otettuja pönötyksiä.  

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mä maksoin muistaakseni 150 puntaa. Olisin voinut maksaa vähän enemmänkin (haaveissa oli Vivienne Westwoodin cocktailmekko, joka olisi maksanut kai tuplasti tuon, mutta siinä ei ollutkaan kokoja eikä oikein väriäkään), mutta olin tuohon oikein tyytyväinen. Kolttu ei ollut varsinainen hääpuku, vaan lyhyt 50-luvun henkinen cocktailmekko (pieniin häihin, me käytiin maistraatissa ja biletettiin sitten kolmesti eri kaveriporukoiden kanssa). Tarkoituksena oli käyttää sitä myöhemmin juhlamekkona... jos vain vielä mahtuisi päälle! 

radianni
mun omani

Löysin pari vuotta sitten jo edesmenneeltä Valtterin kirpputorilta sanalla sanoen täydellisen hääpuvun. Mekko oli noin polvipituinen, silloin tosi kuumaa huutoa oleva The Great Gatsbyn Daisy -henkinen helmikirjailtu upeus. Hinta 20€ eikä häitä näkyvissä lähimainkaan. Pidin hintaa kalliina ja jotenkin se vaalea kermanväri ei olisi perusbiletykseen sopinut. Tai häävieraallekaan. Kaduttaa edelleen. Jos joskus astun avioon, haluan tehdä sen juuri tuossa mekossa! Voisin maksaa siitä tänä päivänä vaikka 50€. Totta puhuen, en usko, että voisin ostaa yli sadan euron häämekkoa. Eli siis mielestäni on todella ok ostaa mekko vaikka henkkamaukalta, niin teki myös rakas kälyni. 

A. Arokivi

En aio pukeutua varsinaiseen hääpukuun, jos naimisiin koskaan päädytään vaan hieman lyhyempään coctail mekko tyypiseen ratkaisuun. Budjettina luultavasti muutama sata euroa. Ajattelin satsata vähän enemmän häälaukkuun...

hanne_tasteofhoney

Löysin 900e arvoisen hääpuvun tarjouksessa 350e liikkeestä, joka oli juuri avattu ja täynnä hillittömän hyviä tarjouksia. Tai siis, liikkeessä kokeilin mallipukua, jonka perusteella minulle teetettiin Englannissa täysin omien mittojeni mukainen puku, joka istui kuin se kuuluisa hanska. Myin sen eteenpäin 380eurolla, joten 80e pesetyksen mukaanottaen "hävisin" 50 euroa, ei siis ollenkaan paha. 

En näin jälkikäteen edes ymmärrä, miksi halusin oman puvun. Mitä sillä tekee vuosien päästä vaatekaapin perukoilla, josta sitä ei todennäköisesti ikinä kaiveta esille? Mieluummin panostaisin puvun sijaan vaikka unelmien sormukseen, sitä kun kantaa päivittäin mukanaan. Puku taas on yllä sen yhden päivän - olkoonkin, että se on jokaisen pikkutytöstä asti unelmoima prinsessapäivä ;)

Suomessa tosin vuokrahinnat ovat aivan järjettömät: minä siis sain oman puvun 350 eurolla (ja osa näköjään tässä ketjussa halvemmallakin), kun taas hyvä ystäväni vuokrasi puvun 650 eurolla. Logiikka?

Morsio
Mennään vaan!

Haaveilin ensin löytäväni puvun käytettynä tai vuokralla, mutta pian selvisi ettei sellaista pukua vaan ole saatavilla em. tavoilla kuin halusin. Löysin sattumalta unelmien mekon Tallinnasta, jossa hintalappu oli noin puolet pienempi kuin vastaavilla mekoilla Helsingissä. Happy!

Mindeka
Ma-material Girl

Jee! Löytyikö se sieltä Annabellasta? Onko tullut jo juttu blogiin tästä? ;)

Morsio
Mennään vaan!

Joo löytyi Annabellasta!:) Blogissa oli juttu Tallinnan matkasta ja puvun ostosta täällä:

http://www.lily.fi/blogit/mennaan-vaan/matkalla-tallinnassa

Voisin toki vielä kirjoitella tarkemminkin puvun ostosta ja kertoilla kokemuksia :)

Maksoin hiljattain ostetusta hääpuvustani noin 400 euroa. Tämä pitää sisällään tarvittavat korjaukset. Puku tosin oli alerekistä: -50 %, koska jonkun toisen sovittaman siihen on aikoinaan tullut muutamia lankapakoja, joita voi tietenkin silittämällä siloitella.

Alkuperäinen budjettini oli siis 300-400 euroa. Ostettu puku on tyystin erilainen kuin kuvittelin koskaan haluavani laittaa edes päälleni. Se ei täyttänyt unelmapukuni vaatimuksia, mutta sen yllättävät yksityiskohdat nostivatkin kokonaisuuden esteettisen arvon tuntemattomiin ulottuvuuksiin. Lisäksi puku on niin hyvä ja istuva päällä, että tuntuu kuin tulisi toiseen kotiin kun sen saa päälleen. Näin ennen häitä puolivakavissani mietin, että jos olisi jotenkin sosiaalisesti hyväksyttävää, pukeutuisin siihen tästä lähtien aina. 

Haaveilin alunperin pukeutuvani valkoiseen pitsitunikaan ja kevyisiin haaremihousuihin. Miehelleni ajatus morsiamesta housupuvussa oli kauhistus. Suunnittelin sitten pukeutuvani pitkään pitsipukuun. Jossain vaiheessa ihastuin häälehdessä nähtyyn hippihenkiseen, maalaisromanttiseen mekkoon. Pukuliikkeessä pitsipuvut eivät sopineet enää budjettiini, koska hinta pyörii tonnin kieppeillä. Hippimekkoa lähimpänä oli tarjolla simppeli kreikkalaistyylinen kolttu. Lopulta olin laittamassa jo sovituskopissa mammuttimaista tyllihelmaista pukua päälle. Tulin järkiini ja ostatin ensimmäisen kokeilemani puvun, minun pukuni toisesta liikkeestä. Tosin nyt on alkanut epäilyttää, että kangas on sittenkin liian hohtavaa...

 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Maksoin 120 euroa saksalaisesta pornokaupasta ostetusta hääpuvusta. Ajoi asiansa, pääsin naimisiin ja olen naimisissa vieläkin.

harhaanjohtava

Löysin unelmieni häämekon suomalaisesta verkkokaupasta hintaan 400 euroa. Olisi tehty mittatilaustyönä. Pidin sitä aika tyyriinä, mutta aloin siihen innolla rahaa säästämään. Selailin myös kaikkia muita liikkeitä löytääkseni jotain vastaavaa halvemmalla. Löysinkin. Kiinasta! Tilasin mekon lopulta hintaan 37 euroa ja olen todella onnellinen! Kuva löytyy tästä postauksestani: http://www.lily.fi/blogit/kohti-alttaria-ja-sen-yli/haamekko-kotiutunut

Ainut, että tuota ei nyt sitten saanut mittatilauksella. Luotan itseeni kuitenkin ompelijana sen verran, että voin tarvittaessa sitä itse muokata. Hyvä hinta, kun jää rahaa vähän muuhunkin! Ja tuossa tuo mekko vieressä odottaa sovitusta.

Kommentoi