Toimituksen matkavinkki: excel pelastaa pakkaamisesi

Toimitus

Mitäköhän Mary-Kate Olsenin pakkaus-excelissä lukisi? Kuva: People.com.

 

Puutalobabyn Krista pohtii, miten hankalaksi pakkaaminen muuttuu lapsen kanssa. Mitä kaikkea uutta reissuun tarvitaan mukaan?

Kristan ja muidenkin reissaajien avuksi ajattelimme jakaa parhaan pakkausvinkin, jonka olemme oppineet:

Tee itsellesi pakkaus-excel.

(Okei, word-tiedostokin käy, mikäli nörttiysasteesi ei riitä exceliin).

Pakkaus-exceliin kirjataan tavallisimmat matkatarvikkeet (omat sarakkeensa voi tehdä vaikkapa rantalomalle ja viikonlopun kaupunkipyrähdykselle) tähän tapaan.

7 paria alkkareita

1 juhlamekko

2 kirjaa

pelikortit

pullonavaaja

jne.

Aina, kun lähdet reissuun, voit avata saman pakkaus-excelin sen sijaan, että kirjoittelisit yhä uusia muistilappuja tai kaivelisit aivoistasi tietoa siitä, mitä hittoa siellä reissussa yleensä tarviikaan.

Comprende?

Kommentit

Siri (Ei varmistettu)

Tykkään!

anni panni
Elämää Hesassa

Ammattilainenhan koodaa exceliin vielä lausekkeen, joka laskee automaattisesti, monetko pikkarit, kengät tai housut tarvitsee vaikka 3, 7 tai 14 päivän lomalla. Esimerkiksi rantalomalla bikinikerroin on luonnollisesti suurempi kuin kaupunkilomalla, jonka lauseke taas sisältää defaulttina enemmän biletoppeja.

Kristaliina
Puutalobaby

Tsihihi apua :D Mä en oo nyt ihan varma, toimisko tuo excel meidän tapauksessa. Hmm mä oon itse ehkä sellaista "jätä rinkka purkamatta edelliseltä reissulta, niin seuraavalle reissulle se on jo valmiina" -koulukuntaa :D

Excel lover (Ei varmistettu)

Siis ilman muuta excel pakkaamista varten, varsinkin jos matkustaa lapsen/lasten kanssa. Ja exceliin eri välilehdet niille tavaroille, jotka tulevat ruumaan meneviin laukkuihin, ja mitkä pitää olla koneessa/autossa sisällä.

Itse käytän myös jouluna excelia ruokien suunnitteluun, ja siitä eri päivien menuista tulee sitten kaavojen ostoslista. Helpottaa suunnattomast suunnittelua, varsinkin kun meillä on yleensä isompi poppoo juhlimassa, ja ollaan jossain mökillä! I <3 Excel :)

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Ja jos excel on liian ... noh, excel, niin tarkoitukseen on noita hienoja appeja älypuhelimiin ja tabletteihin. (Packing list, packing pro...)

Apupyörillä

En voisi koskaan kuvitella tekeväni valmis-listaa exceliin, mutta vain siitä syystä että käsintehdyt listat on yli puoli huvia matkajärjestelyissä :D. Olen jo ala-asteen partioretkistä asti rakastanut listojen tekemistä; siitä että ne ruttuiset ruutupaperit täyttyy sivuilta ja ylhäältä ja on kryptisiä, ja sitten lopuksi vedellään viivat päälle ja hukataan lappu ennen lopputarkastusta. Ja sitten menoksi!

Olen kahden viikon päästä lähdössä matkalle pitkästä aikaa ja luultavasti teen listan jo huomenna (kun olen ensin tuonut kesävaatteet varastosta :) )

Kommentoi