Toimitus pyytää anteeksi ongelmia

Toimitus

Lilyn toimitus pyytää anteeksi kaikille bloggaajille ja blogien lukijoille sivuston päivittämisen suurista ongelmista aiheutunutta haittaa.

Saitin uudistus oli suuri. Se ei koskenut ainoastaan ulkoasua, vaan kaikki Lilyssä julkaistu materiaali siirrettiin uudelle alustalle ja uudelle palvelimelle.

Päivityksessä kävi monen pienen ongelman ketjureaktio. Ongelmat ovat liittyneet esimerkiksi ip-osoitteen siirtoon, nimipalvelimeen ja bugiin blogien teemojen muokkaamisessa. Teemojen muokkaus ei onnistunut siksi, että – jos sallitte vertauksen –  taikina oli muuten kunnossa, mutta koska siitä puuttui puolet leivinjauheesta, joka kyllä näytti olevan mukana, maku oli ihan muuta kuin piti.

Lily on 5000 blogin yhteisö, ja niinpä uudelle alustalle siirrettävää eli Lilyssä julkaistuja postauksia, kommentteja, tykkäyksiä, videoita jne. oli hyvin paljon. Sen vuoksi myös ongelmat kertautuivat ja bugi yhdessä asiassa vaikutti toiseen ja kolmanteen asiaan. Livetyksen yhteydessä paljastui sellaista, mikä ei näkynyt sivustoa testatessa. Tämä ei ole puolustus, vaan selitys.

Sivustolla on vielä paljon asioita, joita muokataan ensi viikon aikana. Toivomme, että kestät vielä tovin sitä, että kaikki ei toimi täydellisesti. Toivomme myös, että pidät sivuston uusista ominaisuuksista (niitä bugeja ei lasketa uusiksi ominaisuuksiksi!). Olemme tuoneet Lilyyn mahdollisimman paljon sellaista, mitä te käyttäjät olette toivoneet.

Lilyä tekee ja kehittää pieni, asiaan intohimoisesti suhtautuva joukko. Olemme tämänviikkoisista ongelmista harmissamme ja hyvin pahoillamme. Toivomme, että pysyt Lilyn kyyydissä ja pidät esimerkiksi bloggaamisen uusista mahdollisuuksista,uudennäköisestä etusivusta, mahdollisuudesta tehdä räätälöity feedi ja siitä, että sivustoa on nyt entistä helpompi lukea kännykällä.

Kerromme toimituksen blogissa asioiden etenemisestä.

Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Voit lukea täältä, mikä sivustolla on muuttunut ja miksi. Tänne  kokoamme tietoa siitä, missä mennään muokkausten kanssa.

 

Kommentit

Mahdoton Nainen

Saatte anteeksi :)

Toimitus
Toimitus

Kiitos, Mahdoton nainen.

J

Oli jännää seurata vinetystä Lilyn fb-ryhmässä. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, etten oikein päässyt jyvälle siitä miksi se että blogialusta on pois käytöstä pari päivää on noin perin vakava asia. Tokihan se lienee hyvä merkki toimituksen kannalta - käyttäjäkunta on fanaattista!

Ensivaikutelma mulle itse sivustosta on jokseenkin sekava ja layout miellyttää silmääni toistaiseksi vähemmän kuin edellinen, josta pidin hirveän paljon. Etenkin nuo harmaalla pohjalla olevat skrollauslaatikot näytävät jotenkin ysäriltä. En tiedä muuttuuko ilme vielä kun kaikki saadaan korjattua. Mutta niinhän se on, että uuteen totuttelu vie aikaa!

Tsemppiä toimitukselle tekniikan kanssa telmimiseen.

Toimitus
Toimitus

Kiitos tsempistä J! Meistä se, että monet ovat olleet ärsyyntyneitä, osoittaa myös sen, miten bloggaamiseen sitoutunutta jengi on. Mikä on aika mahtavaa.

Mahdoton Nainen

Tuskin se kenenkään maailmaa kaataa jos blogialusta on muutaman päivän poissa pelistä. Se mikä aiheutti turhautumista ihmisissä oli se kun aluksi oli ilmoitettu aika jolloin sivu olisi taas pystyssä, mutta lupaus ei sitten erinäisistä ongelmista johtuen pysynytkään. Eikä sekään vielä mitään, mutta kun Lily ei osannut ilmoittaa uutta arvioitua aikaa (miten olisikaan kun kaikki syyt ongelmiin eivät olleet heti tiedossa) ja koko viikon kuultiin että "ihan kohta se aukeaa". Ja sitten kun se aukesikin niin toimi huonosti tai ei ollenkaan ja sivu oli täynnä bugeja. Turhautumista ihmisissä ei siis aiheuttanut sivun ongelmat vaan informaation puute, ja se nyt vain on huonoa PR:ää. Informaation kulku nyt vain on business-to-consumer -markkinoinnin kulmakivi.

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, ja kaikki on anteeksiannettu :)

hur-rur (Ei varmistettu)

Juuri näin. Peruspsykologiaa.

Jos olisitte heti ilmoittaneet, että olemme varanneet koko seuraavan viikon päivitykseen, jengi olisi ottanut sen annettuna. Olisivat voineet keskittyä muihin juttuihin. Sen sijaan nyt vähintään sadat ihmiset ovat päivitelleet epätoivossaan selaintaan maanantaista lähtien.

Toimitus
Toimitus

Ihan totta, tiedon puute on ärsyttävää, ja vielä ärsyttävämpää on se, jos annettu tieto osoittautuukin vääräksi. Tämän kanssa pitää tasapainoilla, kun tulee yllätyksiä. Otamme opiksemme.

S. (Ei varmistettu)

Ainakaan eka "täältä"-linkki ei toimi.

Toimitus
Toimitus

Toimisko nyt?

miz
miz

En pystynyt valitsemaan päivän tyyli tai mitään muutakaan kategoriaa muoti osiosta, hiukset sain kyllä ja samoin liikunta/ruokavalion.

huh-rur (Ei varmistettu)

LOL. Jos suostuisitte maksamaan kunnon liksaa oikeille osaajille, tällaista ei olisi päässyt käymään. 50 tai 5000, ei sillä ole mitään merkitystä. Te ette vaan osanneet, myöntäkää se, ja palkatkaa ensi kerralla oikeat ihmiset puikkoihin.

"Mutku tää on ilimane palvelu kuiteski..." On se. Nimittäin teille. Me käyttäjät luomme sisällön. Ja jos emme voi tuottaa sitä sisältöä yhteen paikkaan, viemme sen muualle.

Miia H
Kaunis päivä

Help, onnistuin vaihtamaan sivun reunavärin karsean vaaleanpunaiseksi ja nyt en saa sitä millään pois! Olen koittanut rgb kartasta suoraan värikoodit laittaa takaisin valkoiseksi mutta kun tallennan niin se vaaleanpunainen vain pysyy, iih. Banneri puuttuu jne mutta niitä kyllä jaksan odottaa, kunhan saan tuon värin pois. Pikaista apua toivoen :)

Miia H
Kaunis päivä

Tarpeeksi monta kertaa kun yritin, niin lopulta onnistuin. Huh, päivän jännitysmomentti ohi! Ja yhdyn vielä Tommin toiveeseen saada kuvien päälle kuvatekstit takaisin jos mahdollista. 

Toimitus
Toimitus

Moi Miia! Meille ei moinen väri näy, aivan valkoinen on blogi myös sivuilta. Lieneeköhän ollut jossain välimuistissa tms?

Miia H
Kaunis päivä

Homma tosiaan korjattu, kiitos kun vastasitte :). Nyt on kaikki hyvin ja uudet ominaisuudet vaikuttavat toimivilta. Hauskaa viikonloppua!

Toimitus
Toimitus

Eipä kestä :) Kiva jos tykkäät uusista jutuista! Montaa asiaa tietysti vielä viilataan, ja kaikenlainen palaute on tervetullutta. Hauskaa viikonloppua sinullekin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Blogin kuvista näyttää kadonneen kaikki kuvatekstit, eli ne tekstit, jotka ilmestyvät, kun hiiren vie kuvan päälle. Itse ottaisin ne mielelläni takaisin. Nyt kun hiiren vie kuvan päälle, näkyy tämän tyyppisiä tekstejä: IMG_1234.jpg.

Toimitus
Toimitus

Tutkitaan, Tommi!

Toimitus
Toimitus

Tutkitaan, Tommi!

Kippuralla

Kännykkäystävällisyydestä kiitän :) pääosin blogeja tulee selattua sängynpohjalta lasta nukuttaessa..

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei, ihan ensimmäisenä: nyt nukkumaan sieltä. Ehtii näitä miettiä maanantainakin.

Sitten toisena: Eikö jonkun toisen juttuun jätettyihin kommentteihin tulleista kommenteista tule ilmoitusta tuonne "Ilmoitukset"-...hommeliin? Nyt näyttää ettei tulisi.

Toimitus
Toimitus

Käydään kato Tommi vielä vähän kierroksilla :) Ja jokunen bloggarikin on näköjään vielä hereillä...?

Jes tutkitaan tuo kommentin kommentoinnin ilmoitus maanantaina - pitäisi kyllä tulla!

Tommi K
Isyyspakkaus

Me tehdään tätä harrastuksena. Töitä ei pidä tehdä öisin.

Ja juu, ei tullut tästäkään kommentin kommentista ilmoitusta.

Toimitus
Toimitus

Me vedetään ylimääräistä lonkkaa sit vähän myöhemmin :)

Nörtti-Anna (Ei varmistettu)

Kitisijät eivät ymmärrä, että kyse on it-projektista ja harva asia maailmassa on yhtä vaikeaa kuin it. Se vain vaikuttaa helpolta kun sitä tekevät niin pirun fiksut ihmiset. Lilylle ehdottomasti plussaa maailman parhaimman open source crm:n käytöstä ja tsemppiä kaikille projektin tehneille! Tami kyllä tietää kertoa mihin kitisijät kuuluvat.

Anonymous (Ei varmistettu)

Oletteko kokonaan poistaneet hakutoiminnon?

Toimitus
Toimitus

Kyllä, haku on tällä hetkellä poissa käytöstä. Lilyn jutut on aika nätisti Google-optimoitu, eli hakemasi asia + Lily hakukoneeseen voi auttaa tällä välin!

nansk

En tiedä onko tää ihan oikea paikka sanoa tästä, mutta ainakin iPhonella kun meni katsomaan uutta juttua, niin piti skrollata tavallaan koko sen sivupalkin yli että pääsi sinne itse juttuun, mikä vaikutti vähän hölmöltä - ihan tarkoitus vai vahinko ja voiko sille edes tehdä mitään? Olikohan nyt vähän sekava... Mutta eniveis, ihan tiedoksi vaan (: Kivalta näyttää uusi Lily, tsemppiä toimitus jee!

Toimitus
Toimitus

Jeps, olemme huomanneet saman - koskee blogeja joissa on sivupalkki vasemmalla, siksi tulee ikään kuin "ensin" kännykällä esiin. Jos on pitkä, ei kätevää... Mobiiliversiota kehitetään kyllä, kiitos kommentista, jatkossakin saa lähestyä ehdotuksilla: lily(at)a-lehdet.fi. Ja kiva jos tykkäät, kiitos tsempistä!

Hannah90 (Ei varmistettu)

Pitääkö se palaute laittaa tuohon osoitteeseen sählöpostilla? Kun muuten sitä ei lilystä ilmeisesti voi laittaa? Yhteystiedot kohdasta löytyy:

"Yhteystiedot
Haluamme tietää, mitä mieltä olet Lilystä. Kerro mielipiteesi, kehu, kysy tai anna parannusehdotuksia palautelomakkeella »" palautelomake sanassa on linkki joka ei toimi: "sivua ei löydy - 404"

Toimitus
Toimitus

Juu laita sähköpostia tuohon osoitteeseen! Täytyykin korjata tuo linkki... Palautteesi mobiiliselaamisesta on siis jo noteerattu, mutta jos haluat lähettää jatkossa lisää toiveita ja ehdotuksia niin tuo meili toimii!

Eipä tuo mitään :) Olette varmaankin jo tietoisia, mutta kerron varmuudeksi havaitsemastani ongelmasta: Jos laitan käyttäprofiilin näkyviin blogini etusivulla, tulee käyttäjäprofiilini nimi sekä kuvaus yhteen pötköän. Tyylillä: EvisKolmas vuosi kymmen on ... Lisäksi vielä käyttäjäprofiilin kuva ei tykkää latautua näkyviin lainkaan.

Toimitus
Toimitus

Jep, pötkö on huomattu, korjaantuu kyllä. Profiilikuvien latautumista tutkimme ensi viikolla!

Ok hyvä homma! :) Eipä noilla mikään hätä ole.

Eerika
Bättre liv

Moi! Kun yritän lisätä widgetin "kirjoittajan esittely" takaisin sivupalkkiin tai lisätä someen takaisin bloglovinin ja blogilistan, tulee vain seuraavanlainen virheilmoitus enkä saa näitä näkyviin :( En siis ole tehnyt mitään muutoksia kuviini ja sivupalstalla olevat kuvat näkyvät normaalisti. Saisikohan tätä ongelmaa fiksailtua? Palstani on siis Bättre Liv. Kiitos! Josko bugeista päästäisiin hiljakeen eroon niin uudistuksiin on helpompi tottua, ainakin iPhonella lukeminen on triljoonasti helpompaa nyt!

Toimitus
Toimitus

Moikka Eerika! Ärh, kurja virhe. Tutkimme asiaa ensi viikolla. Tiiti raportoi toisaalla ottaneensa profiilikuvan pois ja lisänneensä sen sitten takaisin, ja virheilmoitukset poistuivat - emme takaa onnistumista, mutta jaamme niksin siltä varalta että olet kärsimätön ja haluat kokeilla...

Eerika
Bättre liv

Ah, en siis pysty tekemään mitään muutoksia sivupalkkiin kun tuo virheilmoitus tulee heti.. ja tuo profiili ei siis ole sivupalkissa nyt näkyvissä enkä saa sitä lisättyä sinne. Voi hitsi! Mutta toivottavasti teillä ehditään hiljakseen edetä tämän selvittelyyn. Onneksi postauksia voi kuitenkin tehdä, jei! Ja kommentoida kommentteja, wau!

Kaikki näyttää käyttävän luurillakin paljon Lilyä.. Ihan luurin nettiselaimen kautta vai onko olemassa joku lilysovellus?

Toimitus
Toimitus

Moikka Evis! Jep, Lilyn käyttö kännykällä on kasvanut hurjasti. Se oli yksi syistä joiden vuoksi siirsimme sivuston responsiiviselle alustalle. Se tarkoittaa että nettiversio skaalautuu automaattisesti nätisti luettavaksi esimerkiksi puhelimeen. Aiemmin meillä oli myös erillinen kännykkäsovellus Lilystä, mutta nyt kannattaa ihan tätä samaa saittia tutkailla luurilla, hurjasti entistä sovellusta monipuolisempi!

Ok, pitääpä luurin netillä joku kerta tsekkaa! :) Itse käytän luurilla tosi vähän, koska ainakin aiemmin en saanut luurin nettiselaimen käyttämällä kirjoitettua uutta kirjoitusta mitenkään fiksusti (kaikki tuli täysin yhteen pötköön ko kerran yritin ja oli aika homma jälkikäteen miettiä, mihin sitä riviväliä laittaisikaan ko teksti oli sekavaa lukea). Toivottavasti tämä muuttuu uudistuksen myötä, tulee varmaan silloin käytettyä luurinkin avulla Lilyä :)

Nykysin ei muuten tule ilmoitusta, jos olet kommentoinut toisen henkilön palstalle ja hän on kommentoinut sinulle takaisin/joku muu on kommentoinut sinne jälkeesi... Tämä lienee vielä muuttumassa? Joku varmaan tästäkin jo sanonut, mutta olen niin laiska etten jaksa lukea aiempia kommentteja tästä :D

Toimitus
Toimitus

Joo, tuo ilmoitusasia on työn alla.

Minä vain (Ei varmistettu)

Kaikki nyt ei vaan voi tykätä kaikesta, mutta itselle lukijana ja nimenomaan lähinnä kännykän käyttäjänä muutos on ollut vain miinusta. Nimenomaan vihaan kaikkia mobiiliversioita (ne vaan nyt on niin paljon karsitumpia kuin varsinaiset versiot!) enkä ole koskaan kokenut mobiililaitteilla perus nettisivujen selaamista vaikeaksi, tekstin koon kun pystyy zoomaamaan just sopivaksi linkkien ym, painelua varten. Ja lilyn blogit on olleet just parhaimpia kännykällä lukemiseen! Mutta nyt teksti jumittuu yhteen vakiojättikokoon koko näytölle, linkit ovat kadoksissa ja plaah, pitäisi vissiin keksiä elämä blogimaailman ulkopuolelta kun tämä muutos nyt näinkin paljon harmittaa :p

Mindeka
Ma-material Girl

Me Kympin joukkolaiset (vieraskirjoittajat) emme pääse enää kirjoittamaan sinne, vaikka blogi näkyy "omat blogit" -kohdassa.

Vika viikko ennen Naisten Kymppiä ja on aika kurjaa, jos emme saa kimppalenkkiä tai tapaamisia sovittua, kun ei shoutboxikaan ole tällä hetkellä käytössä.

Toimitus
Toimitus

Moi Mindeka! Huomasimme saman, erittäin kurjaa :( Ja varsinkin teille just nyt! Yritämme fiksata asiaa mahdollisimman pian.

 

En tiedä oonko itse vaan ihan pihalla vai onko nyt joku oikea ongelma olemassa mutta mulla ei näy ilmoituksissa eikä seuraa kohdassa yhtään mitään. Kävin aamulla kommentoimassa yhteen blogiin ja hirveän etsimisen kautta (kohdasta aiheet) löysin sen samaisen blogin hetkisitten ja minun kommenttiani oli kommentoitu mutta mitään ilmoitusta mihinkään ei siitä minulle tullut ja on kerrassaan hankalaa löytää haluamiaan blogeja täältä bittiavaruudesta. Eilen kaikki ainakin tuntui toimivan (Seuratuissa oli blogeja listattuna.). Lyhyesti sanottuna kyse on siis siitä, että (selitin senverran epäselvästi) jos ja kun te tähän nyt jotain kommentoitte minä en saa siitä mitään tietoa. Koitan siis löytää tänne muita reittejä myöhemmin tänään josko asiaan olisi jotain selvyyttä. 

Toimitus
Toimitus

Moi NinaMaria, seurattujen feedi ei toimi juuri nyt, eikä omaan kommenttiin tulleesta kommentista tule ilmoitusta. Fiksaamme asiaa! Myös haku tekee comebackin saitille mahdollisimman pian. Täällä on listattuna asioita, joita fiksaamme juuri nyt.

Kommentoi