Toimitus vinkkaa: toukokuun parhaat

kk_parhaat.jpg

Vapusta onkin jo selvitty, mutta toukokuuta ja tapahtumia riittää! Toimituksessa fiilistelemme näitä 6+1 asiaa:

 

1. Kirjallisuusfestareita ei voi koskaan olla liikaa
”Tervehdin innolla Helsinki Litiä, uutta kaksipäiväistä kansainvälistä kirjatapahtumaa. Ohjelmassa on kiinnostavien parivaljakoiden yhteisesiintymisiä: Sofi Oksanen nousee lavalle venäläiskirjailija Mihail Šiškinin kanssa, ja ruotsalaisbestselleristi Lena Andersson ja itse Jörn Donner puhuvat rakkaudesta.” 
– Raisa, toimitussihteeri
Helsinki Lit 22.–23. toukokuuta Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46–48). Liput 15–25 e.

2. Tulkoon kirkkaus
”Toukokuussa pesen ikkunat. Unelmoin höyryputsarista, jolla homma onnistuisi tunnissa. Kurkkaa ohjeet perinteiseen ikkunapesuun tästä.” 
– Jenna, kauneustuottaja

3. Maakuntaruokailua
”Vuosien ajan tilanne oli tämä: kun menin käymään vanhempieni luona Seinäjoella, ulkona syöminen tarkoitti käyntiä Rossossa – ihan vain siksi, että valikoimaa oli niukanlaisesti. Viime vuosina kaupungin ravintolatarjonta on kasvanut ilahduttavasti, ja kun tässä kuussa menen käymään alkukodissa, aion taas kerran mennä syömään Juurella-ravintolaan. Se on Seinäjoen harvoja fine dining -ravintoloita, ja ruoka on ihan tajuttoman hyvää: lähialueiden tuottajien raaka-aineista tehtyä ja kekseliästä.”
– Laura, toimituspäällikkö

4. Jalalla koreasti
Puistotanssien avajaisia vietetään 25.5 Helsingissä Hesperian puistossa, Oopperan takana. Aion mennä tanssimaan lindy hopia.” 
Hanna, AD

5. Kaappien raivausta
”Odotan lauantaina 23.5 järjestettävää Siivouspäivää. Olen raivannut kaapeistani KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika -kirjan inspiroimana niin paljon vaatteita ja muuta tavaraa, että aion silloin raahata ne vaan lähimpään puistoon ja myydä edullisesti tai antaa eteenpäin.” 
 Pauliina, graafikko

6. Euroviisukatsomo on must
”Euroviisut katsotaan luonnollisesti seurassa, jossa kyetään todelliseen analyysiin esiintyjistä. Siksi vietän illan Lilyn musahifistelijänäkin tunnetun Anna Karhusen luona. Hän on jo lähettänyt minulle listauksen viisusemifinalisteista. Esimerkiksi:
Venäjä: Tylsä, plus poliittisesti epäkorrektia paskaa mitä luultavimmin Putinin tarkistamilla sanoituksilla. ZERO POINTS.
Tanska: Söpöjä poikia, vaikka esitys onkin ihan rakennettu ja teennäinen! Ihme tekobiitles tatskoilla.” 
 Julia, tuottaja
Euroviisujen alkukarsinnat 19.5 ja 21.5. Finaali 23.5

+1 Koulun loppuminen
”Odotan toukokuulta ehdottomasti eniten omia valmistujaisiani. Valmistun 30.5. graafiseksi suunnittelijaksi.” 
– Johanna, graafikkoharjoittelija

kysymys_sininen.png

Mikä on sinun tärppisi tai vinkkisi tälle kuulle? Kerro kommenteissa!

 

Kuvat: A-Lehtien kuva-arkisto.

 

Kommentit (1)
  1. Alain Delon -esityssarja on juuri meneillään Eerikinkadun elokuvateatteri Orionissa (ts. KAVI/elokuva-arkisto). Suosittelen lämpimästi! Delon on todellinen hottis paidalla tai ilman.

    Jos on aikaa vain yhteen, Michelangelo Antonionin ohjaama L’Eclisse/Auringonpimennys (1962) on ihana. Naiskauneutta edustaa upea Monica Vitti. Esitykset Orionissa: to 21.5.2015 klo 16:45 ja su 24.5.2015 klo 17:50.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *