Top 3: Vauhdikkaat joululeffat

21_joulukalenteri_luukkut_loput14.jpg”Vaikka Rakkautta vain -elokuvan voikin katsoa kymmenen kertaa, joulu on läsnä myös sitä yllättävämmissä klassikkoleffoissa. Valitse joku näistä, jos kaipaat vauhdikkaampaa jouluista katsottavaa kuin Lumiukko.

3. The Long Kiss Goodnight (1996): Melkein kotimaisessa (lue: Renny Harlinin ohjaamassa) elokuvassa Geena Davisin esittämä, muistinmenetyksestä kärsivä äitsykkä tajuaa sopivasti joulun alla olevansa entinen palkkamurhaaja. Perhe on totta kai tulilinjalla ja joululaulut raikaavat, kun Geena tekee tiliä menneisyytensä rosmojen kanssa.

//www.youtube.com/embed/oDuma1M09B0″ frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

2. Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli (1988): Kaikkien onnettomien poliisien sankari, aviokriisistä kärsivä John McClane (Bruce Willis) on tulossa tapaamaan vaimoaan jouluna, kun terroristit kaappaavat pilvenpiirtäjän ja siinä samalla vaimon. Kuten joulun henki suo, John tietysti pelastaa kaiken ja poistuu vaimonsa kanssa jouluyöhön.

1.Gremlins – Riiviöt (1984): Ehdoton jouluelokuvasuosikki! Billy saa isältään joululahjaksi oudon, söpön mogwai-eläimen, jolla on tarkat käyttöohjeet: se ei kestä valoa eikä vettä, eikä sitä saa ruokkia keskiyön jälkeen. Tietysti Billy rikkoo kaikkia näitä sääntöjä, ja olento tuottaa lauman karmeita jälkeläisiä. Leffa on selvästi tehty pelottelemaan kaikkia koiranpentua joululahjaksi toivovia lapsia.

Pieleen taitaa mennä, sillä ainakin minä haluaisin itselleni heti oman pikku mogwain.”

kulttuuri leffat-ja-sarjat
Kommentit (30)
  1. OlemusAjattelija
    22.12.2013, 15:48

    Wonder Boys on myös mainio joulunajan elokuva, jonka parhuus täydentyy hyvällä soundtrackillä.

  2. Gremlins! Ihan helmi 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *