Torilla tavataan! Oscar-ehdokkaiden yllättävät Suomi-kytkökset

oscarit.jpg

Oscar.go.com-sivusto julkaisi yhteiskuvan kaikista vuoden 2016 Oscar-ehdokkaista.
 

Koska Miekkailija-elokuva ei yltänyt parhaan vieraskielisen elokuvan ehdokkaiden joukkoon, reilun viikon päästä järjestettäviä Oscareita ei voi katsella Suomen lippua kotikatsomossa heilutellen. Vai voiko?

Päätimme selvittää, keitä voisimme Suomi-lasit päässämme kannustaa Oscar-voittajiksi. Sillä kuten tunnettua on, mikään ei lämmitä sydäntä niin kuin se, kun Suomi mainitaan. Tässä siis listattuna nais- ja miespääosanäyttelijäehdokkaiden Suomi-kytköksiä, joita on, no, sanotaanko monenmoisia.
 

Matt Damon (Yksin Marsissa). Damonin linkki Suomeen on selkein (ja tutuin): hänen isoisänsä oli suomalaisten siirtolaisten poika.

Saoirse Ronan (Brooklyn). Ronan oli Suomessa vuonna 2011 ilmestyneen Hanna-elokuvan kuvauksissa.

Cate Blanchett (Carol). Blanchett näytteli Ronanin kanssa Hanna-elokuvassa (vaikka ei tiettävästi käynyt Suomessa, mutta ei sen niin väliä).

Leonardo DiCaprio (The Revenant). DiCaprio on käynyt Suomessa: hän oli vuonna 2010 matkalla Venäjälle Vladimir Putinin vetämään tiikereiden suojelukonferenssiin, kun lentokoneen bensa alkoi huveta ja seurue pysähtyi Helsinkiin tankkaamaan.

Eddie Redmayne (Tanskalainen tyttö). Redmayne näyttelee Tanskalainen tyttö -elokuvassa Alicia Vikanderin kanssa, jolla on suomalaiset sukujuuret.

Michael Fassbender (Steve Jobs). Saksalaisnäyttelijä on kutsunut suomalaistoimittajan kysymystä tyhmäksi.

Charlotte Rampling (45 vuotta). Ramplingin isä oli aitajuoksija Godrfey Rampling, joka juoksi Los Angelesin olympiakisoissa vuonna 1932 samassa alkuerässä 400 metrin juoksussa suomalaisen Börje Strandvallin kanssa. Molemmat pääsivät jatkoon.

Bryan Cranston (Trumbo). Cranston esittää elokuvassa käsikirjoittaja Dalton Trumboa, joka joutui toisen maailmansodan jälkeen Hollywoodin mustalle listalle vasemmistolaisten mielipiteidensä vuoksi. Ilmaistessaan poliittisia kantojaan ennen sotaa Trumbon tiedetään maininneen Suomen esimerkkinä maasta, jolle Yhdysvallat antoi taloudellista apua.

Brie Larson (Room) ja Jennifer Lawrence (Joy) ovat istuneet saman pyöreän pöydän ääressä yhteishaastattelussa Kate Winsletin kanssa, jonka huhutaan olevan 1/16 ruotsalainen (ja männä vuosina Suomihan oli osa Ruotsia, joten there you go).

kysymys_sininen.png

Suomi nousuun! Mitkä ovat omat Oscar-suosikkisi?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *