Tosi-tv sarja vei muotibloggaajat hikipajoille

Toimitus

Tiedätkö sinä, mistä päälläsi olevat vaatteet ovat peräisin? Toiset eivät tule ajatelleeksi vaatteittensa valmistusoloja ennen kuin heidät lähetetään ompelemaan niitä – juuri niihin karuihin oloihin, joista luemme vain uutisista.

Norjalainen nettitosi-tv-sarja Sweatshop vei kolme kertakäyttökuluttamiseen tottunutta muotibloggaria työskentelemään kambodzalaiseen hikipajaan. Viisiosaisessa nettisarjassa nähdään tosi-tv:n sääntöjen mukaisesti hämmästystä, kummastusta ja kyyneliä. Sweatshop on tositelkkaria parhaimmillaan, sarja tarjoaa ruudun ääreen liimautuneelle katsojalle pienen herätyksen ja ajateltavaa. Mikäs onkaan omien vaatteitteni eettisyysaste?

Katso koko sarja täältä Aftenpostenin sivuilta englanniksi tekstitettynä.

Lue myös Pupulandian kirjoitus ja kiinnostavia kommentteja vaatteista ja eettisyydestä:

Teksti: Anna, jonka mielestä toinen tämän hetken paras tosi-tv-saja on Ensitreffit alttarilla – huomenna taas klo 21!

Lähde: Ecouterre  Kuvat: kuvakaappaus Aftenposten.no

Kommentit

Miisu97 (Ei varmistettu)

ihan kauheeta :/ ite katsoin vuosi sitten dokumentin miten vaatteita tehdään ja päätin alkaa osto lakkoon vain välttämättömät vaatteet ostaa uusina ja kirppikseltä saa kyllä ostaa kivoja vaatteita kun löytyy. Mun ostolakko meni kyllä vähän pieleen heti ensimmäisten kahden kuukauden jälkeen mut on silti yrittäny ostaa mahd. vähän uusia vaatteita. Tänään viimeksi haaveilin tilaavani zalandosta ihanat alennus saappaat mutta kun tarkemmin mietin en tarvi niitä mulla on jo yhdet hyvät talvikengät.

Jemina
No Sex and the City

Postauksen linkki ei toimi, mutta jaksot löytyvät täältä.

Ja kiitos vinkistä, tämä on pakko katsoa!

Toimitus
Toimitus

Kiitos kun huomasit Jemina! Päivitimme toimivan linkin tekstiin.

Kommentoi