Totuus muotinäytösten julkkiseturiveistä

spl712861_006.jpg

Yksi muotiviikkojen seuratuimmista asioista lienee muotinäytösten julkkiseturivit: kuka istui kenenkin näytöksessä ja mitä kenelläkin oli päällä. Paljon mediahuomiota takaavat julkkisvieraat eivät kuitenkaan aina eksy näytöksiin silkasta kiinnostuksesta muotiin. Telegraph-lehti kertoo, minkälaisin porkkanoin esimerkiksi Rihanna ja Lily Allen saapuvat kuluttamaan eturivien penkkejä.

Mitä tunnetumpi nimi, sen suurempi taksa. Sääntö pätee myös muotinäytöskutsuja lähetettäessä. Kun julkkis kutsutaan näytöksen eturiviin, luvataan hänelle osallistumisesta huomattava palkkio. Rihanna ja Beyoncé veloittavat osallistumisestaan noin 60 000 puntaa, kun taas muoti-ikonina ja näyttelijänä tunnettu Chloe Sevigny saapuu paikalle 30 000 punnasta. Aina ei kuitenkaan puhuta rahasta, sillä palkkiot voidaan maksaa myös tavarana. Joitain vuosia sitten Lily Allen paljasti, että osallistuttuaan Yves Saint Laurentin muotinäytökseen hän sai valita merkin liikkeestä tavaraa 5000 punnan edestä.

Muotitalot lahjovat julkkiksia myös muotiviikkojen ulkopuolella. Uuden laukkumallin lanseerattuaan muotitalot lähettävät niitä avokätisesti tähdille. Tavoitteena on saada uudelle it-laukulle näkyvyyttä paparazzi-kuvissa. Sosiaalisessa mediassa vahvasti läsnä olevia tähtiä sen sijaan lahjotaan sponsoroiduilla matkoilla: Seurapiirikaunotar Poppy Delevingne vietti huhtikuussa polttareitaan Coachella-festivaaleilla Superdryn piikkiin. Ja reissu päätyi tietysti näyttävästi Instagramiin.

 

Teksti: Laura Paananen, joka toteaa vain, että kepeän tuntiliksan nettosi Rihanna kuvan Chanel-näytöksestä, sillä yksi muotinäytös kestää keskimäärin kymmenen minuuttia

Lähde: Telegraph Fashion

Kuva: Splash News

Kommentit (2)
  1. Yhdyn edelliseen. Välillä tuntuu, että isojen starojen ahneudella ei ole rajoja. Mitä enemmän pätäkkää tuntuu olevan, sitä enemmän sitä myös haalitaan. Tuossa asemassa voisi antaa tukensa muiden alojen osaajille saapumalla paikalle ilmaiseksi. Suhteessa 60 000 puntaa on Rihanalle varmaan sama summa kun meikäläiselle 600 euroa.

  2. Jos joku juttu julkkista kiinnostaa, niin luulis että voi pyllynsä laskea tuolille

    ilmatteeksi..

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *