Trendi Fashion Export 2015 -palkinnon voittaja on Achilles Ion Gabriel

Toimitus

Kuvan Achilles Ion Gabriel -merkin kengät tämän kevään mallistosta, joka on saanut inspiraationsa muun muassa nykytaiteilija John McCrackenin veistoksista. 

 

Seuraa fanfaareja ja konfettisadetta! Trendi Fashion Export 2015 -palkinto on jaettu! Palkinto tukee suomalaisen muodin kansainvälistymistä ja auttaa suunnittelijoita lyömään läpi maailmalla – ja tämän vuoden voittaja, kenkämerkki Achilles Ion Gabriel, on läpimurtonsa jo aloittanut.

”Olin todella yllättynyt ja onnellinen palkinnosta”, merkin itsensä mukaan nimennyt suunnittelija Achilles Ion Gabriel, 28, sanoo. ”Näkyvyytemme Suomessa on vielä pientä, sillä olemme keskittyneet isompiin markkina-alueisiin. Mietimme juuri yhtiökumppanini Lauri Kopion kanssa, että tietääköhän Suomessa kukaan, mitä me teemme”, Pariisissa asuva Achilles sanoo ja naurahtaa.

Pian tietää. Trendi Fashion Export 2015 -palkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa, ja Achilles Ion Garbiel on hyvässä seurassa: viime vuonna voiton vei kansainvälistä uraa tekevä muotisuunnittelija Satu Maaranen, joka nousi hiljattain Lontoon Design Museumin arvostetulle Designs of the Year 2015 -listalle. Tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat Maarasen lisäksi Aalto-yliopiston vaatetussuunnittelun lehtori Tuomas Laitinen, muotisuunnittelija Samu-Jussi Koski, stailisti Claudia Cifu, Pre Helsinki -hankkeen viestintäjohtaja Martta Louekari, Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto sekä Italian Voguen vastaava muotitoimittaja Sara MainoPalkinto on arvoltaan 3 000 euroa.

Palkinto auttaa siivittämään kaksi vuotta sitten perustettua Achilles Ion Gabriel -merkkiä eteenpäin. Merkin kenkiä on jo nähty Pariisin ja Italian Voguen sivuilla ja mallistoja esitelty Pariisin ja Milanon muotiviikoilla. Kenkiä myyvät muun muassa LN-CC-konseptiliike sekä Dover Street Market -liikkeet Lontoossa, Tokiossa ja New Yorkissa.
 

Achilles Ion Gabriel on opiskellut jalkinesuunnittelua Wetterhoffissa, Hämeen ammattikorkeakoulussa. Oman kenkämerkin perustaminen oli hänelle luonnollinen vaihtoehto, sillä hän halusi löytää oman juttunsa suunnittelijana.

 

”Yritän välttää sanomasta tätä, koska se on todella kliseistä, mutta pidän minimalistisesta taiteesta, etenkin veistoksista”, Achilles kertoo kenkien inspiraatiosta. Kenkänsä hän nimeää itselleen tärkeiden ihmisten mukaan. Siksi kenkien joukossa ovat muun muassa Achilleksen kihlatun mukaan nimetyt Hannes-derbyt ja veljen mukaan nimetyt Artor-buutsit.

”Mielenkiintoisinta ja haastavinta on yrittää tehdä klassinen ja yksinkertainen kenkä uudella tavalla. Helpointa olisi tehdä jotain kreisiä ja kuorruttaa kengät koristeilla, mutta itse haluan pitää kengät yksinkertaisina niin, että niitä on helppo käyttää ja yhdistellä.”

 

Teksti: Johanna Keponen.

Lue lisää Achilleksesta 3.6. ilmestyvästä kesäkuun Trendistä.

Trendi Fashion Export -palkinto jaetaan yhteistyössä Pre Helsinki -hankkeen kanssa. Lue lisää 20.24.5 järjestettävästä Pre Helsinki -muotiviikosta täältä  ja katso viikon ohjelma täältä.

 

Kommentoi