Trendi Fashion Export -palkinnon voitto Satu Maaraselle

satumaaranen.jpg

Iso käsi ja hurraa-huutoja – vaatesuunnittelija Satu Maaranen on kaikkien aikojen ensimmäinen Trendi Fashion Export -palkinnon voittaja! Palkinto jaettiin tänään Pre Helsinki -muotitapahtuman avajaistilaisuudessa.

Tunnustus ei ollut Maarasen uralla ensimmäinen. Vuosi sitten hän voitti pääpalkinnon arvostetussa Hyères-muotikilpailussa. Palkintoon kuului esimerkiksi yhteistyömallisto ranskalaisen Petit Bateau -merkin kanssa ja näyttelyt Pariisin ja New Yorkin muotiviikoilla.

Kisamenestyksen myötä Maaranen on luonut laajan kontaktiverkoston, ja hän jakaa yhteyksiään mielellään eteenpäin. Hän kuvailee, miten Suomi-designin kulta-aikana 1950- ja 1960-luvuilla kaikki tehtiin yhdessä – myös menestyttiin. ”Pitkän tauon jälkeen talkoohenkeen ollaan palaamassa. Kollegoihin tutustumalla ja vinkkejä vaihtamalla pääsemme eteenpäin”, Maaranen sanoo.

Juuri tämän asenteen takia Maaranen on Trendi Fashion Export 2014 -voittaja. Ensimmäistä kertaa jaettava palkinto myönnetään tekijälle, joka on näkyvästi  työskennellyt suomalaisen muodin kansainvälistymisen edistämiseksi. Palkinnon arvo on 3000 euroa ja se on tarkoitettu suunnittelijan tai merkin kansainvälistymisen ja viennin edistämiseen. Palkinnon suojelijana toimii eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Satu Maaranen voitti Trendi Fashion Export -palkinnon tuomariston yksimielisellä päätöksellä. Tuomaristoon kuuluivat Trendin ja Lilyn päätoimittaja Jenni Lieto ja markkinointipäällikkö Terhi Hauskamaa, Pre Helsinki -hankkeen viestintä- ja markkinointijohtaja Martta Louekari ja yhteysjohtaja Miia Koski sekä kansainvälisen MP Select -muotikonsultointiyrityksen perustaja Martina Planty.

trendi_fashionexport.jpgPSST! Suomen omat muotiviikot, fashionistojen must-häppeninki eli Pre Helsinki -muotitapahtuma on käynnissä just nyt. Suosittelemme erityisesti Helsingin Erottajankadulla olevaa Pre Helsinki Shop & Cafeta – paikalla tämän hetken kiinnostavimmat suomalaiset muotimerkit, tarjolla luomuherkkuja ja kukkatyöpaja. Siellä nähdään!

Kommentit (2)
  1. Hienoa, että palkinto meni Sadulle! Itse tykkäilin kans Samujista Pre Helsinki tapahtumassa 🙂

     

  2. Tosi hyvä idea tämä palkinto.Toivottavasti tuo näkyvyyttä. Ja onnea voittaneelle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *