TRENDI-LUX: Saa hellittää – salillakin

liikunta_somekuva.jpg

Fitness Führer -blogin FFFifi kirjasi taannoin kasan viisaita ajatuksia siitä, miten kuka tahansa voi oppia liikunnalliseksi ihmiseksi: ”Jos haluat liikkua, liiku. Jos haluat liikkua, liiku. Jos haluat opetella sukeltamaan, opettele. Älä käy pumpissa siksi, että Mirkku käy siellä, äläkä juokse koska minä juoksen jos itseäsi ei kiinnosta. Siitä ei nimittäin tule yhtään mitään.” Naulan kantaan!

 

Tiistaina ilmestyvän Trendin teemana on lux – ja olemme muuten sitä mieltä, että myös liikuntaa pitäisi ehdottomasti ajatella arjen pienenä (tai suurena) ylellisyytenä eikä veren maku suussa suoritettavana pakkona. Siksi murramme marraskuun numerossa muutaman treenimyytin, myös nämä kolme: kaikkien on pakko käydä kuntosalilla (väärin), liikunta ainoastaan kerran viikossa ei hyödytä kuntoa eikä terveyttä (väärin) ja ruokavalion fiksaaminen on pakollista kaikille kuntoilijoille (väärin). Nimittäin:

Ei, salille ei ole mikään pakko mennä.

Sen sijaan voi, ja kannattaa, mennä sinne minne haluaa: vaikka voimajoogaan tai juoksulenkille. Jopa lihaksia voi treenata salin sijasta kotona tai sopivalla ryhmäliikuntatunnilla.
 

Jos tänään ei huvita hikoilla, hikoile huomenna.

Yksikin kerta liikuntaa viikossa nimittäin kannattaa. Rättiväsyneenä treenaamisesta taas ei ole hyötyä.

 

Jos rahka ei maistu, jätä purkki kauppaan.

Kyllä, lihakset tarvitsevat proteiinia, mutta terveellistä ruokavaliota ei tarvitse fiksata treenaamisen takia. Eikä treenin päätteeksi tarvitse jäädä pukuhuoneeseen sekoittelemaan palautusjuomaa. Sen sijaan voi mennä kotiin syömään lautasellisen lempiruokaa – ja sytyttää vaikka pari tuoksukynttilää.

 

Trendin lux-numerossa Coco Sweet Dreams -blogin Coco, Fitness Führer -blogin FFFifi ja ite puin -blogin tiiti tulevat nimittäin paljastamaan, mistä arjen pikku ylellisyydestä he eivät olisi valmiita luopumaan. Yhdellä onnellisuutta lisäävät juoksutapahtumat, toisella ne Ranskasta tilatut tuoksukynttilät ja kolmannella viikottainen suklaa-annos.

#trendiluxia odotellessa jaa omat kikkasi parempaan arkeen ja kerro:

Mistä ammennat hyvää oloa?

Teksti: Raisa, joka ei voisi olla iloisempi synttärilahjaksi saamastaan joogakurssista. Kiitos ystävät, olette totisesti kuunnelleet horinoitani syksyn mittaan!

Kuva: Leena Oravainio

Kommentit (1)
  1. Kiitos tämän jutun tajusin eilen että jos koulupäivät on tosi fyysisiä ja raskaita, mun ei ole pakko mennä illalla raskaaseen bodypumppiin. Joogasin kotona ja join glögiä. Tänään heräsin pirteänä, en kuolleena 🙂 kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *