#Trendihaastaa: Kenelle olet kateellinen ja miksi?

Toimitus

 

Tänään olen ollut kateellinen laurafreelle siitä, että hän on työmatkalla New Yorkissa. Välillä olen kateellinen myös yhdelle parhaimmista ystävistäni siitä, että hänellä on niin pettämätön estetiikan taju sisustamisessa. Viikonloppuna olin kateellinen Viusal diaryn saarahille, joka ylitti Instagram-tilillään 2000 seuraajan rajapyykin.

Kateus on viheliäinen tunne, jota ilman niin mielellään eläisi. Sen myöntäminen on vaikeaa etenkin silloin, jos on kateellinen ystävälle tai jollekin muulle läheiselle. Ja toisaalta, kukapa meistä ei olisi jostain pienestä tai isosta asiasta kateellinen jollekulle. Jostain taidosta, asemasta, ulkonäöstä, saavutuksesta taivaikka mistä.

Joskus se, että myöntää olevansa kateellinen toiselle, voi tuntua vapauttavalta. Kokeillaan.

Osallistu Trendin haasteeseen ja kerro kateuden tunteestasi. Kirjoita oma blogipostaus tai kommentoi tähän postaukseen:

Kenelle sinä olet kateellinen ja miksi?

Voit myös kertoa, jos olet joskus päässyt kateellisuudesta yli ja miten se kävi. Entä onko kateudesta ollut joskus jotain hyötyä?

 

Teksti: Julia, joka meinasi alkaa jorista vaikka mistä kateutta herättävistä asioista, kun kerran vauhtiin pääsi

 

Ps. Haastamme lilyläiset kuukausittain kertomaan mielipiteitään ja kokemuksiaan eri teemoista. Kirjoituksista ja kuvista koostetaan Trendin takasivulle palsta. Aiempia haasteita voit selailla täältä:

 

Jaa ote teinipäiväirjastasi.

Mistä tiesit, että tämä on tosiystävyyttä?

Mitkä ovat sinun kolme kriteeriäsi seksikkäälle tyypille?

Mitkä kymmenen asiaa aiot tehdä elämäsi aikana?

Miten teet krapulapäivästäsi luksusta?

Mikä on luottovaatteesi?

Suosittele harrastustasi muille

Minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle itsellesi?

Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?

Millaiset ovat kesän 2014 trendikkäimmät häät?

Millainen oli unelmiesi matka?

Mikä on sisustuksen seuraava hitti?

Ketä ihailet ja miksi?

 

 

Kommentit

Oranssinen

Hah, ainoa kenelle olen kateellinen on oma poikani. Teinihippi saa syödä ihan mitä haluaa niin paljon kuin haluaa eikä liho grammaakaan.

Eikä se edes harrasta liikuntaa. On se NIIN väärin.

CougarWoman
CougarWoman

Minä olen kateellinen kaikille niille ihmisille, jotka saavat harrastaa sydämensä kyllyydestä seksiä oman rakkaansa kanssa. 

...Noh, ei tuo kyllä vapauttanut :D 

riik
3h+kasvimaa

olen sunnuntaisin kateellinen kaikille niille, jotka päivittävät facebookiin krapulastatuksen tai kertovat blogissaan viettäneensä koko sunnuntain sohvalla pyjamassa netflixiä tuijottaen. Periaatteessa en vaihtais sekuntiakaan, mutta olisihan se nyt joskus mahtavaa nukkua pidempään kuin kasiin ja laiskotella oikein olan takaa, eikä lähteä ulos reippailemaan lapsen ja koirien kanssa!

CougarWoman
CougarWoman

Aikkauhee. Mulla noi on yleensä kombinaationa :D Tosin en päivitä ikinä mitään Facebookiin sunnuntaina, koska...noh, krapula ja (Netflix)sarja kesken :DD

riik
3h+kasvimaa

no muista sitten ens sunnuntaina tätä yhtä kademieltä :D

Suvi K.
Sisunainen

Niille #$&€£¥ akoille jotka veteli tänään treeneissä käsilläkävelyä tosta vaan sillä välin kun mä tappelen saadakseni edes käsilläseisonnan asennon kuntoon. :D

orporiepu (Ei varmistettu)

Minä olen kateellinen kaikille niille joilla on perhe. Joku joka huolehtii ja pitää puolia. Oli se sitten puoliso, sisarukset, kaverit tai vanhemmat. Itselläni ei ole minkäänlaista tukiverkostoa, ei vanhempia ja kavereille en ole se tärkeä kaveri. Sinkkuna ja yksinhuoltajana jo yli kaksi vuotta. Harmittavaa, väsyttävää ja puuduttavaa. Toivottavasti he joita kadehdin osaavat arvostaa heidän lähipiiriään ja näyttävät että välittävät.

Tove Janssonin tytär

Olen kateellinen itteäni tyhmemmille ja lahjattomammille ihmisille, jotka saavuttavat jollain ilveellä minun unelmiani. Huonot runokirjat ärsyttävät erityisesti. Tajuan kyllä, että taide on subjektiivinen kokemus, mutta ei auta. Sama juttu toisinaan parisuhteissa. Tuntee jonkun ihan pässin työkaverin ja miettii, että miten sen ihana mies tuollaista ruttuturpaa jaksaa kattella, mutta mä en löydä ketään. Onneksi nämä on ohimeneviä fiiliksiä kuitenkin, huonosti nukutun yön tuotoksia.

Kao Kao

Olen kateellinen kaikille, jotka pääsee matkustelemaan ympäriinsä. Tiedän että rahankäyttö on omia valintoja, mut en jotenkin ajatellut että asunnon osto pysäyttäisi näin täysin mun rakkaimman harrastuksen. Mut en ole siitä katkera. Sain oman kodin.

Kadehdin paljon ja vaikka ketä, mutta blogissani pohdintaa tuoreimmasta ja toistaiseksi kipeimmästä kateuspuuskasta:

http://www.lily.fi/blogit/all-talk-and-no-action/kateudesta-mitapa-jos

semmi (Ei varmistettu)

Olen kateellinen kaikille jotka eivät tunne jatkuvaa epävarmuutta itsestään ja siitä pitävätkö muut sinusta. Elämä voisi olla hiukan helpompaa.:P

Ranja
Haavekuvia

Kadehdin sanavalmiita ihmisiä ja hyviä keskustelijoita. Miten joillain onkin aina joku hyvä näkökulma tai hauska tarina kerrottavana mihin tahansa aiheeseen? Hölösuita en arvosta, mutta hyvät tyypit osaavat kuuntelemisen lisäksi myös puhua ja syventää keskustelua.

Tepita (Ei varmistettu) http://outlandish-blog.blogspot.fi/

Mielestäni kateus kertoo yksinkertaisesti itsetunnon puutteesta. Itse taistelin sen kanssa päivittäin teini-iässä. Näin aikuisena olen ymmärtänyt, ettei siinä ole mitään järkeä, eikä minulla ole mitään syytä olla kateellinen kenellekään niin kauan kun pystyn itse vaikuttamaan omaan elämääni ja omiin tekemisiini.

Kirjoitin mietelmiäni blogiini, enkuksi tosin: http://outlandish-blog.blogspot.ie/2015/02/jealousy-fear-of-comparison.html

heta margareta
Viinillä

No tällä hetkellä ainakin kaikille, joilla on gradu pulkassa ja (unelmien) duuni plakkarissa :) 

jumissa (Ei varmistettu)

Olen kateellinen kaikille niille, jotka tietävät mille uralle haluavat ja mitä siellä haluavat saavuttaa. Olen kateellinen kaikille niille jotka ovat kolmekymppisinä ehtineet jo hankkia järkevän koulutuksen ja sellaista työkokemusta, joka vie heitä eteenpäin. Olen kateellinen jokaiselle, joka osaa löytää itseään kiinnostavia työpaikkoja, osaa tehdä niihin hyvän hakemuksen ja tulee vielä valituksi.

Mutta toisaalta, mulla on melkein kaikki se, minkä perään näissä kommenteissa muut ovat haikailleet, joten kai mulla oikeastaan on asiat oikein todella hyvin, vaikka ammatillisessa mielessä tunnenkin olevani jumissa ja umpikujassa.

Lähiöleidi

1. Ihmisille, joilla on huumorintajua. Koska itselläni ei ole.

2.Kissalleni, joka saa jäädä sänkyyni jatkamaan päiväunia, kun minä joudun lähtemään iltavuoroon.

3. Olen niin h*lv*tin kateellinen ihminen, että joskus olen kateellinen jopa itselleni.

Lisse (Ei varmistettu)

Olen kateellinen Taylor Swiftille, joka teki just killerin levyn ja poseeraa Voguen kannessa. Byhyy.

minttumari

Lapsen saatuani olen ollut kroonisesti kateellinen miehille, koska niiden ei tarvitse synnyttää, ja silti ne saavat lapsia. Ehkä epäreiluinta ikinä!! Ja olen kateudesta vihreä myös koska miesten ei tarvitse kärsiä raskausvaivoja, imetyskipuja, kuukautisia... EIKÄ olla nykymedian äiti/synnytys/vauvanhoitokeskustelun kohteena (ja raivota silmiään pilalle traumojen vuoksi joka kerta kun joku mainitsee sanan "luomusynnytys" jotenkin ihanteellisena asiana).

No okei, olen kateellinen myös naisille, joille äitiys on helppoa ja luontevaa eikä kovin kivuliasta.

Mutta loppujen lopuksi kateus ei haittaa. Vastapainona kun elämässä on niin paljon kiitollisuutta aiheuttavia asioita, joista joku muu voisi olla kateellinen. Kunhan vaan muistaa ajatella niitä.

Kommentoi