#Trendihaastaa: Mistä tiesit, että tämä on tosiystävyyttä?

girls.jpg

 

Jouluna, kun lämpö täyttää ihmislapsosen syömmen, on oikea aika pysähtyä muistelemaan omia rakkaitaan, kuten parhaita ystäviään.

Olemme toimituksessa pohdiskelleet, missä kulkee kaveruuden ja ystävyyden välinen raja. Millainen rajapyykki vaaditaan, jotta kaverit tajuavatkin olevansa ystäviä? Kaveruuden metamorfoosi ehkä koko elämän kestäväksi ystävyydeksi on kiinnostavaa etenkin silloin, kun ystävät ovat löytäneet toisensa vasta aikuisina, eikä ystävyyteen ole kasvettu pikkuhiljaa päiväkodista saakka.

Haluamme kuulla kokemuksiasi. Haastamme sinut miettimään parhaita ystäviäsi ja kertomaan meille:

 

Mistä ja milloin tiesit, että tämä on tosiystävyyttä?

Se voi olla teko, hetki, jotain mitä hän sanoi – mitä tahansa!

 

Haaste alkaa nyt ja loppuu 4.1.

 

Toimituksessa päädyttiin tällaisiin muisteloihin:

 

Kun erosin pitkästä suhteesta, eräs tuttuni tarjosi ilmaiseksi asuntoaan käyttööni kuukaudeksi. Olen siitä ikuisesti kiitollinen, ja siitä lähtien olen pitänyt häntä ystävänäni. Kriisitilanteissa yllättäviltä tahoilta paljastuu tosiystäviä.

Laura, toimituspäällikkö

 

Tapasin yliopiston ekana päivänä kivan tyttösen, ja ennustin meille mielessäni pitkää yhteistä tulevaisuutta heti ensihengailuista lähtien. Kun hän lyhyen tutustumisvaiheen päätteeksi sitten avasi suunsa pyytääkseen minut kahville hänen ja hänen poikaystävänsä yhteiseen kantapaikkaan, tiesin, että se on menoa nyt. Vähän niin kuin olisi kutsuttu ensimmäistä kertaa vanhempien ruokapöytään. (Teki hän senkin sitten myöhemmin.)

Raisa, toimitussihteeri

 

Kun olin pari vuotta sitten Belgiassa vaihdossa, eräs kiva kaverini tuli katsomaan minua sinne. Emme olleet aiemmin hengailleet niin pitkään yhdessä, ja viimeistään sillä matkalla meistä tuli aidosti ystäviä. Viime kesänä hän oli kaasoni.

Julia, tuottaja

 

Kuva: All Over Press

 

Ps.

Haastamme lilyläiset kuukausittain kertomaan mielipiteitään ja kokemuksiaan eri teemoista. Kirjoituksista ja kuvista koostetaan Trendin takasivulle palsta. Aiempia haasteita voit selailla täältä:

 

Mitkä ovat sinun kolme kriteeriäsi seksikkäälle tyypille?

Mitkä kymmenen asiaa aiot tehdä elämäsi aikana?

Miten teet krapulapäivästäsi luksusta?

Mikä on luottovaatteesi?

Suosittele harrastustasi muille

Minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle itsellesi?

Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?

Millaiset ovat kesän 2014 trendikkäimmät häät?

Millainen oli unelmiesi matka?

Mikä on sisustuksen seuraava hitti?

Ketä ihailet ja miksi?

 

 

 

suhteet ystavat-ja-perhe
Kommentit (6)
  1. Mulla ei ole mitään noin hienoja esimerkkejä antaa.

    Yksi on ollut ystäväni 7-vuotiaasta saakka, kestänyt mun oikkuja ja kulkenut vierellä elämän polulla. Vaikka joskus ollaankin pitkiä aikoja hiljaa (eli ei olla yhteyksissä), niin aina silti yhtä luontevaa olla jutuissa ja nähdä.

    Toinen on ollut ystäväni ensimmäisen opiskelun ajalta, alkuun luultiin molemmin puolin, ettei meistä mitään ystäviä ikimaailmassa tulisi, mutta hups vaan nyt ollaan oltu ystäviä jo kuutisen vuotta, ehkä enemmänkin! Meillä on yhteinen slogan: ”ystävyys on parisuhde” 😀

    Kolmannen kanssa ollaan oltu ystäviä sen kuutisen vuotta myös. Meitä yhdistää yhteiset tutut, yhteiset mielenkiinnon kohteet ja todella hauskat yhdessä vietetyt hetket. Aina tietää, että naurua ja sekoilua seuraa, kun pistämme ”viisaat” päämme yhteen.

     

  2. Kun teini-ikäisinä välimme menivät poikki erimielisyyksien ja ongelmien kasaantuessa. En ole anteeksiantavaa tyyppiä, mutta siinä vaiheessa kun välien poikkimenemisen jälkeenkin heti annoin anteeksi hänen tyhmän asenteensa ja itsekkyytensä ja ikävöin häntä. Pari vuotta meni mykkäkoulua, mikä oli ehkä ihan hyvä. Saimme käydä aikuiseksi kasvamisen myllerrykset rauhassa lävitse omillamme ja tapasimme sen jälkeen toisemme Turun Jokirannassa. Ihan kuin aikaa ei olisi kulunut lainkaan. Sen jälkeenkin tappeluja on ollut, mutta joka kerta huomaamme että tarvitsemme ja rakastamme toisiamme, olemme melkein kuin siskokset. True love lasts a lifetime.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *