#Trendihaastaa: Miten buustaat itseluottamustasi?

Toimitus

 

Kohtaamme melkein päivittäin tilanteita, joita varten on pakko skarpata ja hilata itseluottamustaan ylöspäin: pitää puhua yleisölle, soittaa tuntemattomalle ihmiselle, pyytää jotakuta treffeille tai vaikka jutella pomon kanssa tärkeästä asiasta. Mutta millä konkreettisilla kikoilla tämä kaikki onnistuu?

Kerro sinä! Kommentoi tähän postaukseen tai tee omaan blogiisi postaus aiheesta ja lisää tägeihin: #trendihaastaa


Toimituksessa luotetaan näihin kikkoihin:
 

"Minulla on mielessäni lista ihmisistä, jotka kuvittelen olevani hankalissa tilanteissa. Jos olen päätynyt miltei yksin tanssilattialle pakkotanssimaan (kyllä, joskus tällaisia tilanteita on!), ajattelen olevani ystäväni Paula, joka on todella riehakas bailaaja. Jos menen haastattelemaan pelottavaa tyyppiä, kuvittelen olevani Trendin muotituottaja Noora Nuotio, joka on piinkova haastattelija. Näitä löytyy on jokaiseen tilanteeseen!" –Julia, tuottaja

"Kun itseluottamus meinaa rakoilla, käännän huomioni keskustelukumppaniini ja pommitan häntä kysymyksillä: hänen vastatessaan saan aikaa kerätä oman pokkapakkani kasaan." –Laura, toimituspäällikkö

"Tulkintoihin taipuvaisena ihmisenä keskityn usein juttukumppanini mikroilmeisiin. Miksi se siristi silmiään? Sanoinko jotain tyhmää? Toimittajana joudun kytkemään ominaisuuteni tietoisesti pois päältä. Yksinkertaisesti päätän, että nyt en mieti vastapuolta vaan sitä, että saan oman asiani hoidettua. Muuten olisi mahdotonta kysyä Suomen pääministeriltä, mitä mieltä hän on varta vasten teetetystä näköisponistaan." –Raisa, toimitussihteeri

 

Millä keinoilla buustaat itseluottamustasi?

 

 

Ps. Haastamme lilyläiset kuukausittain kertomaan mielipiteitään ja kokemuksiaan eri teemoista. Kirjoituksista ja kuvista koostetaan Trendin takasivulle palsta. Aiempia haasteita voit selailla täältä:

 

Listaa, mitä aiot tehdä tänä kesänä

Mikä kirja muutti elämäsi?

Kerro täydellisistä jatkoista.

Kenelle olet kateellinen ja miksi?

Jaa ote teinipäiväirjastasi.

Mistä tiesit, että tämä on tosiystävyyttä?

Mitkä ovat sinun kolme kriteeriäsi seksikkäälle tyypille?

Mitkä kymmenen asiaa aiot tehdä elämäsi aikana?

Miten teet krapulapäivästäsi luksusta?

Mikä on luottovaatteesi?

Suosittele harrastustasi muille

Minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle itsellesi?

Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?

Millaiset ovat kesän 2014 trendikkäimmät häät?

Millainen oli unelmiesi matka?

Mikä on sisustuksen seuraava hitti?

Ketä ihailet ja miksi?

 

 

 

Kommentit

Kissankieli
Hello Dolly!

Pohdin asiaa joskus aiemmin otsikolla alusvaatteita ja alustuksia tullen siihen tulokseen, että mukavat vaatteet (myös alusvaatteet!) vaikuttavat asiaan. Jos on myös kiireestä kantapäähän tip top, on jotenkin helpompi pysyä itsevarmana. Jos on sellainen tunne, että etuhampaiden välissä on persiljaa ja silmälaseissa sormenjälkiä, on vaikea olla luonnollisen rento. Jotenkin se tunne että selviää tilanteesta kuin tilanteesta vaatii harjoitusta ja varmaan myös joskus roolien vetämistä. What would Dorothy Parker do?

Erilaiset "taikasanat" auttavat myös. Usein käyttämäni mantra on Bridget Jonesilta. Olen etäinen, saavuttamaton jääkuningatar. Olen etäinen saavuttamaton jääkuningatar...

Tove Janssonin tytär

Riisun itseni alasti. En ole löytänyt vaatteita, joissa näyttäisin omasta mielestäni paremmalta kuin alasti. Myös synnytyksen jälkeen. Sitten katselen itseäni hetken peilistä ja sanon, et sä oot aivan hyvä. Näin on tullut tehtyä esim. baarissa tanssilattialla saadun "mää oon niin läski" - kohtauksen jälkeen. Hain takin narikasta, kävelin kotiin ja riisuin itteni alasti.

En tiiä mikä siinä on se juttu.

Tove Janssonin tytär

Mut en kyllä soittele tuntemattomille tai pyydä palkankorotusta alasti...

Kissankieli
Hello Dolly!

Ihana! Kokeilen tuota joskus.

Tepita (Ei varmistettu) http://outlandish-blog.blogspot.fi/

Työhaastattelun tyyppisissä kuumottavissa tilanteissa missä pelataan (joskus) hyvinkin isoilla panoksilla muistuttelen itselleni, että eipä tässä ihmeitä, jos nyt ei tärppää niin ens kerralla sitten. Se ihminen siinä pöydän toisella puolella on täysin samanarvoinen kuin sinä jne. Elämänfilosofiani on, että yrittäminen kannattaa aina ja sen voimalla pääsee yli jos minkälaisista "epäonnistumisista" oli kyseessä sitten haastattelu tai miehen pyytäminen treffeille. Jos ei yritä ei voi voittaa ja todennäköisesti tulee kaduttamaan ettei koskaan tiedä olisiko kuitenkin voinut olla toisin.

hav
Kaiken teoria

Vaatteilla on valtavasti merkitystä itsevarman olon löytämiseen. Pahimpia ovat ne päivät, kun päällä on väärät vaatteet. Tiedättehän, millin liian lyhyt, nyittävä paidanhelma tai kiireessä jalkaan vedetyt, väärät kengät.

Olen käynyt tänä vuonna kahdessa työhaastattelussa, joista ensimmäisessä tuntui kuin olisin puheutunut jonkun toisen kuteisiin (suorat housut ja jakku, hrr), toiseen menin kesken työpäivän enemmän itseni näköisenä, skarpissa farkkupaidassa ja pilleissä. Saa arvata, kumpi haastatteluista meni paremmin ja rennommin. 

Kaltaisilleni, kaikkea muuta kuin itsevarmoille esiintyjille suosittelen lämpimästi tämän Amy Cuddyn TED Talkin katsomista. Cuddy puhuu videossa vartalon asennon merkityksestä paitsi muille välittyviin mielikuviin, myös omiin fiiliksiin. Viime aikoina olen aina lamauttavan jännityksen iskiessä miettinyt Amya, suoristanut ryhdin ja useimmiten selvinnyt tilanteesta kuin tilanteesta kunnialla, feikkaamalla olevani itse rauhallisuus. Ehkä vielä jonain päivänä olen sitä oikeasti.

Ja sitten jos mikään näistä ei natsaa, vaatteet on huonot, tukka miten sattuu, ryhti mutkalla ja ajatukset harhailevat, ajattelen Charlize Theronia:

Toimitus
Toimitus

Huutonaurua! Charlize rokkaa! :)

Nelli S.
AINA TIELLÄ

Ajatellen erityisesti tilanteita joita ei voi etukäteen harjoitella, suurin apu on mielestäni se että päättää olla sinut oman epätäydellisyytensä kanssa. Siinä auttaa omista epävarmuuksista keskusteleminen ystävien ja tuttujen kanssa. Kun asiasta juttelee muiden kanssa huomaa nopeasti että kaikki ovat epävarmoja jostakin, vaikka muitten silmissä olisivatkin mahtavia ja itsevarmoja tyyppejä! Usein on selvinnyt, että toiset eivät ole edes huomanneet asiaa jossa olen itse kokenut olevani huono ja siksi epävarma. Myös itsensä tarkoituksellinen puskeminen tilanteisiin jotka jännittävät toimii, kun jälkikäteen huomaa että hengissähän siitä selvisi.

Emmeline (Ei varmistettu)

Minä rukoilen aina ennen tärkeitä tilanteita. Uskon että tilanne hoituu
parhaalla mahdollisella tavalla: minun ei tarvitse hermoilla ja
voi olla vapaasti oma itseni.

Ulkopuoliset näkevät vapautuneen olemuksen itseluottamauksena,
mutta minulle kyse on luottamuksesta Jumalaan.

Koiruudet mielessä

Konstini ylläpitää itsevarmuutta riippuu tilanteesta. Jos tarvitsen itsevarman olemuksen jonkun jännittävän ihmisen seurassa, olen taipuvainen katsomaan vähän liian pitkään ihmistä silmiin ja toimituspäällikkö Lauran tapaan pommitan kysymyksillä ja käännän huomion pois itsestäni. Esiintymistä varten kerätessäni itsevarmuutta mietin olevani menossa näytelmään, jossa esitän itsestäni version, joka tietää mitä on tekemässä. Onnistun vaihtelevasti.

Fabia (Ei varmistettu)

Vanha kunnon fake it 'till you make it! Menen jännittäviin tilanteisiin tietoisesti ihan takki auki: siten saan huijattua itsenikin luulemaan, että olen täysin itsevarma tyyppi eikä tässä ole mitään jännitettävää. Olen myös huomannut, että hyökkäys on paras puolustus (voi mitä kliseisten lausahdusten juhlaa), ja esimerkiksi uusia ihmisiä tavatessani esittelen välittömästi itseni, jonka jälkeen oma osuuteni onkin ohi ja voimme keskittyä muihin. Oikein kätevää!

Kommentoi