#Trendihaastaa: Miten elät mahdollisimman mukavasti, kun rahatilanne on tiukka?

Toimitus

Toimituksessa korkattiin glögikausi, joten kaipa nyt saa alkaa puhua joulusta ‒ ja sen myötä myös rahasta. Oli oma rahatilanne millainen tahansa, joulun lähestyessä sitä joutuu miettimään. Onko varaa ostaa lahjoja ja jos on, millaisia ja keille kaikille niitä hankkia? Moni budjetoi joulun menonsa veronpalautusten mukaan: joululahjat joko maksetaan niillä tai palautusten puutteessa kiristellään mätkyjä pulittaessa.

Mutta miten saavuttaa se tilanne, että vaikka rahaa on käytössä niukasti ‒ hetkellisesti tai pitkäaikaisemmin ‒, elämän ei tarvitse olla ankeaa?

Osallistu Trendin haasteeseen ja jaa omat ylellisen elämän niksisi:

Miten elät mahdollisimman mukavasti silloinkin, kun raha on tiukassa? Hemmotteletko itseäsi yhdellä kahvila-cappuccinolla ja korvapuustilla viikossa ja juot muun ajan pikakahvia kotona? Kutsutko ystävät nyyttärimeiningillä luoksesi sen sijaan, että lähtisitte ulos syömään? Oletko löytänyt täydellisen nettikirppiksen, josta bongaat kauden mahtavimman talvitakin? Pidätkö pakastimessasi aina jääkuutioita, joihin olet raastanut mukaan sitruunankuorta, jotta jokainen vesilasillinen maistuu astetta paremmalta?

MITEN elää mahdollisimman mukavasti tiukassa taloustilanteessa?
 

Kommentoi tähän postaukseen tai kirjoita aiheesta blogiisi oma postaus, jonka tägäät sanoilla: #trendihaastaa, #teetrendiä

Niin ja jos ihmettelitte kuvaa: Kerroimme kesäkuun Trendissä, miten saada luksusta arkeen pikkurahalla. Yksi vinkeistä oli se, että koska tutkimusten mukaan jo pelkkä luontomaisemasta otetun kuvan katsominen piristää ja virkistää, niitä kannattaa hankkia sekä töihin että kotiin.

Kuva: Timo Villanen.
 

P.S. Haastamme lilyläiset kuukausittain kertomaan mielipiteitään ja kokemuksiaan eri teemoista. Kirjoituksista ja kuvista koostetaan Trendin takasivulle palsta. Aiempia haasteita voit selailla täältä:

Miten nostatat juhlatunnelmaa?
Miten otat vastaan kritiikkiä?
Miten pokaat itsellesi heilan?
Miten buustaat itseluottamustasi?
Listaa, mitä aiot tehdä tänä kesänä
Mikä kirja muutti elämäsi?
Kerro täydellisistä jatkoista.
Kenelle olet kateellinen ja miksi?
Jaa ote teinipäiväirjastasi.
Mistä tiesit, että tämä on tosiystävyyttä?
Mitkä ovat sinun kolme kriteeriäsi seksikkäälle tyypille?
Mitkä kymmenen asiaa aiot tehdä elämäsi aikana?
Miten teet krapulapäivästäsi luksusta?
Mikä on luottovaatteesi?
Suosittele harrastustasi muille
Minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle itsellesi?
Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?
Millaiset ovat kesän 2014 trendikkäimmät häät?
Millainen oli unelmiesi matka?
Mikä on sisustuksen seuraava hitti?
Ketä ihailet ja miksi?

 

Kommentit

Nata - White Trash Disease

paras ja samalla täysin ilmainen ajanviete mielestäni on ulkoilu luonnossa! samalla voi kerätä marjoja ja sieniä gourmet-ateriaan tai vaikkapa kauniita oksia ja kasveja sisustusta piristämään. metsässä oleminen ei maksa mitään ja parantaa elämänlaatua huomattavasti :)

kotona viihtyvyyttä parannan sammuttamalla valot (samalla säästää sähkölaskussa!) ja sytyttämällä muutaman kynttilän tai tuoksukynttilän.

arkipäivien luksusta on laadukas saippua. kalleinkin saippuapurkki maksaa korkeintaan parisen kymppiä ja piristää monta kertaa päivässä. 

Toimitus
Toimitus

Kynttiläkautta ollaankin jo odotettu - tosin osalla meistä viime talven kynttilänjalat on odotelleet just sopivasti hyllyllä läpi kesän, mitä niitä turhaa pois korjaamaan. ;)

Nata - White Trash Disease

On täälläkin ;D

reetta emilia
brigadoon

Isossa kaupungissa (niin Suomessa kuin missä tahansa muuallakin) on paljon ilmaista tehtävää ja nähtävää. Yleensä ihanien pikkukahviloiden hinnat varsinkin täällä Yhdysvalloissa ovat ihan sopuisia ja kahvin saa paikasta kuin paikasta puoli-ilmaiseksi. Suurin osa parhaimmista elämyksistä onkin ilmaisia tai ainakin edullisia. Hyödyntämällä ilmaiset sisäänpääsyt museoihin yms pääsee nauttimaan elämyksistä, jotka eivät aina ihan pikkubudjettiin muutoin kuuluisi.

Kotona luksus tarkoittaa lähinnä rauhallisia hetkiä. Sitä, että juon laadukasta kahvia (mikäli rahatilanne on ollut oikeasti todella kusinen, on kaapissa kaksi pakettia: arkikahvi ja nautiskelukahvi) ja teen normaalistakin suihkuhetkestä hemmottelevan!

Työtä tekevänä opiskelijana saan elää ihan luksuselämää mielestäni: saan opiskelija-alennukset sekä kohtuullisen tulotason! Ahkeruus palkitsee tässäkin asiassa.

Top tipsi nro 1 Suomessa on leikata kanasuikaleet itse kanan koipireisistä :D Itse en ole niin nirso ettei reisi kelpaisi yhtä hyvin kuin rintafilee. Pieni vaiva mutta tuplamäärä marinoimatonta kanasuikaletta samalla hinnalla! 

Toimitus
Toimitus

Nautiskelukahville jätti-iso peukku! :)

Kommentoi