#Trendihaastaa: Miten otat vastaan kritiikkiä?

Toimitus

Idols-tuomarit ovat tulleet tutuksi suorasta kritiikistään.

 

Kritiikiä joutuu ottamaan vastaan usein: töissä, suhteessa, koulussa ja nykyään yhä enemmän myös netissä.

Osa kritiikistä voi olla ihan varteenotettavaa, kun taas etenkin anonyymi "kritiikki" netissä saattaa kuvastaa kritisoijan ongelmia enemmän kuin kritiikin kohdetta.

Mietimmekin, miten pystyisi olemaan pahoittamatta mieltään tiukasta kritiikistä ja jopa hyötymään siitä. Osallistu Trendin haasteeseen ja avaa omaa suhdettasi kritiikin saamiseen:

Miten erotat asiallisen ja asiattoman palautteen toisistaan? Entä millaisia keinoja sinulla on siihen, ettet jää vellomaan päiväkausiksi, jos joku on sanonut jotain kurjalta tuntuvaa mutta ehkäpä osuvaa? Keneltä sinun on helpoin ottaa vastaan kritiikkiä?

Kerro jostain hyvästä tai huonosta kokemuksesta, jolloin olet saanut tiukkaa kritiikkiä!

 

Miten otat vastaan tiukkaa kritiikkiä?

 

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

 

P.S. Haastamme lilyläiset kuukausittain kertomaan mielipiteitään ja kokemuksiaan eri teemoista. Kirjoituksista ja kuvista koostetaan Trendin takasivulle palsta. Aiempia haasteita voit selailla täältä:

Miten pokaat itsellesi heilan?
Miten buustaat itseluottamustasi?

Listaa, mitä aiot tehdä tänä kesänä
Mikä kirja muutti elämäsi?
Kerro täydellisistä jatkoista.
Kenelle olet kateellinen ja miksi?
Jaa ote teinipäiväirjastasi.
Mistä tiesit, että tämä on tosiystävyyttä?
Mitkä ovat sinun kolme kriteeriäsi seksikkäälle tyypille?
Mitkä kymmenen asiaa aiot tehdä elämäsi aikana?
Miten teet krapulapäivästäsi luksusta?
Mikä on luottovaatteesi?
Suosittele harrastustasi muille
Minkä neuvon antaisit kymmenen vuotta nuoremmalle itsellesi?
Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?
Millaiset ovat kesän 2014 trendikkäimmät häät?
Millainen oli unelmiesi matka?
Mikä on sisustuksen seuraava hitti?
Ketä ihailet ja miksi?

 

 

Kommentit

Oddandimperfect

Itselle kritiikin antaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin sen vastaanottaminen. Syytän kiltin tytön syndrooma.

Tietysti kritiikki aina hetkellisesti kirpaisee, mutta yritän ottaa - aiheellisesta - kritiikistä vaarin. Asiaa helpottaa, että olen yleensä jollain tasolla ollut itsekin tietoinen asioista, joista joku on huomauttanut. Asiattomat palautteet on sitten asia erikseen...varsinkin jos niissä ei ole mitään perää.

Metsästä törähtää

Minulla on heikko itsetunto, minkä vuoksi siedän huonosti kritiikkiä. Reaktioni siihen on lamaantuminen ja lammasmaistuminen. Koen arvostelun tai erittelyn kohdistuvan persoonaani, vaikka se kohdistuisi asiaan, ja hauraan minäkuvani vuoksi möyrin maan alle. 

Miten erotat asiallisen ja asiattoman palautteen toisistaan?

Asiallinen palaute auttaa eteenpäin. Se ei kohdistu niinkään siihen, mitä olen tehnyt väärin, vaan siihen, mitä minun kannattaa tehdä jatkossa. Kritiikki on ymmärtävää neuvomista. 

Tämän huomaa erityisen hyvin parisuhteessa. Syyttely harvoin johtaa riidan sammumiseen. Sen sijaan konkreettiset toiveet ja ratkaisuehdotukset vievät tilannetta eteenpäin. Jumiutuneen riidan perussyy lieneekin usein ratkaisukeskeisyyden puute. Hyvä kritiikki on siis ratkaisukeskeistä.

Kritiikin sietokykyä lisää oman keskinkertaisuuden tunnistaminen ja tunnustaminen. En tarkoita tekovaatimattomuutta vaan sitä, että vuosien mittaan hyväksyy oman tavallisuutensa. Kun tajuaa kuuluvansa tavallisten joukkoon, on samalla helpompi hyväksyä kritiikki, koska silloin ymmärtää, että kaikkia muitakin tavallisia kritisoidaan ihan samalla tavalla.

Mia K.
Voi taivas

Otan vastaan mielelläni, kiitos :) Mutta; miten, ja millä sävyllä, ja missä se annetaan ja sanotaan?! Siinä on huikeita eroavaisuuksia ;)!! 

annam_
anna k.

Mun ajatuksia kritiikistä löytyy täältä :)

Hurmosmamma

Ensireaktio on yleensä kiihtyminen nollasta sataan ja ennen kuin lasagnevuoka lentää valkoiselle seinälle yritän kysyä mieheltäni - tuolta ihanan raivostuttavan tasaiselta luonteelta - josko kritiikissä on perää. Mies on oppinut aika hyväksi strategiseksi pelaajaksi kanssani ja saanut minut kestämään kritiikkiä hitusen paremmin. Toisaalta miesparka on myös joutunut lepyttelemään lukittujen ovien takaa hetkinä, kun lyhyt pinnani vie minut uhmaikäisen tasolle vessaan kiukuttelemaan.

candylol (Ei varmistettu)

Nice post!..good information,it is really helpful..it really impressed me alot and i just loved it.Thanks for posting such an informative content:
https://friv.pro/
http://run3.me/

Kommentoi