Trendikatsaus vuoteen 2016

virpi.jpg

 

Alkuvuoden kuumin trendi ovat vuoden 2016 trendikatsaukset! Siispä tässä yksi sitä laatua!

Katupartio-muoti. Alkuvuoden näkyvin katutyyli on Kemi Looks. Tai katu ja katu, sanotaan että maantietyyli. Siinä yhdistetään klassinen pilottitakki ajattomaan camouflage-housuun sekä veikeään paitaan, jossa on Hobitti-fonttia. Tyyliin kuuluu erottamattomana osana iloinen ja auttavainen mielenlaatu, hyvin vähäinen tarve hakkaamiseen, väkivaltaan ja mukilointiin, jo kaukaa raikuvat, monikieliset, kohteliaat tervehdykset sekä luppoaikana oma-aloitteinen tarttuminen erilaisiin hommiin, kuten lumien kolaamiseen ja tienvarsirisukoiden raivaamiseen.

Imetysviltti. Imetyspaidat jäivät 2010-luvun ensimmäiselle puoliskolle, ja nyt trendimamma verhoutuu imetysvilttiin. Sen verran on syytä ottaa kanssaihmisiä huomioon, ettei julkisilla paikoilla heitä päälleen mitään kaameaa köyhälistöperintöriepua tai halpistuotetta, vaan panostaa pikkiriikkisen edes Gantin torkkupeittoon. Kyllä sen verran pätäkkää pitää löytyä jokaiselta, jolla on lapseen varaa.

1930–40-luvut. Muodissa niin usein huomiotta jääneet kymmenluvut tulevat nyt vahvasti. Unohda 60–70-lukujen ällöttävät hippiaatteet, kuten rauha, suvaitsevaisuus, pitkät, ruskeat tukat ja turhat kukkaset. Muodin kiertokulun rytmin mukaisesti nyt on kulunut riittävän pitkä aika, jotta 30- ja 40-lukulaiset asiat alkavat jälleen näyttää hyviltä! Avainsanoja tyylille ovat valkoinen, univormu, hihakoristeet, näyttävät päähineet ja asusteaseet.

All Male -tyyli. F-word ja N-sana ovat nyt aivan nou-nou, mikäli yhtään haluat olla ajan kartalla. Feminismi ja naiset ovat out, ja on pitkästä, pitkästä, pitkästä aikaa keski-ikäisten miesten esiinmarssin vuoro. Voit naisena tietysti yrittää olla mies, mutta jo etukäteen on päivänselvää, ettet tule onnistumaan, vaikka sinulla onkin viikset, senkin femakko. Miehet ovat nyt kaikkialla: hallituksissa, johtokunnissa, määräävissä asemissa ja maan johdossa. On ne vaan niin ylivoimaisia, ooh.

Vitun Facebook. Oi, kuinka makeasti nyt naurattaakaan se Facebook-aikakausi, jolloin somessa oli tarkoitus näyttää hyvältä ja kuulostaa fiksulta. Huh, ihan hävettää skrollailla niitä aikoja. Nykyään sosiaalisessa mediassa on vallalla meno, joka on vähän sukua 90-luvun heroin chicille, paitsi että nyt ollaan rumia sisältä. Hyvä maku, uskomattoman 2014.

Suvakkimatot. Tänä vuonna sisustuksessa käännetään katse kynnysmattoihin. Kaikkein muodikkain kynnysmatto on puna-viher-raitainen, kierrätysmateriaaleista käsinkudottu matto, jossa lukee Welcome. Maaseudulla tullaan tässä trendissä 50 vuotta jäljessä.

Järki-tyyli. Suomalainen ei ole tyhmä ‒ eikä tunne-ihminen vaan järki-ihminen. Ai miten niin? No, koska se itse niin sanoo. Ja korostetaan nyt vielä, että kyseessä on nimenomaan oma järki, ei mikään yhteiskunnan tai median tuputtama järjen malli. Järki onkin vilahdellut taajaan lehtien palstoilla, ja esimerkiksi jokaisen järki sanoo selvästi, ettei meidän marsusta tule koskaan ihmistä, vaikka odottaisi koko sen eliniän, mutta kelvolliseksi vasemman käden rukkaseksi se voi tulla.

Penkkiurheiluvaatteet kaupunkikuvassa. Sporttivaatteet arkiasuina on jo niin nähty, että Tauskikin vaikuttaa niiden rinnalla freesiltä. Mutta muutaman vuoden välein katukuvaan levittäytyä penkkiurheilumuoti on taas piristynyt alkuvuodesta. Äärimmilleen vietynä tyyli sopii ainoastaan Havis Amandalle ja harva sitä arkena selvin päin käyttää. Mutta kyllä paljas peräloosteri kuuluu kuriositeettina muotiin ja traditio säilyy.

Kuuminta asusteissa: pirtelömukivyö. Kuten kaikkien silmämunat ovat jo todenneet, pirtelömukit ovat tehneet tuloaan katukuvaan jo muutaman vuoden. Ne ovat lisääntyneet ja kasvattaneet vaivihkaa kokoaan. Koska kolmen litran vetoinen proteiinijuomamuki ei oikein mahdu siihen Michael Korsin pienimpään laukkuun, trendikkäin teippaa päivän nestepitoiset juomat mukeissaan vyöksi ympärilleen. Huhut kertovat, että Guess lanseeraa tähän tarkoitukseen ilmastointiteippimalliston.

Kuuminta naamalla: kolmen ässän meikki. Ihan alkuun jännä knoppitieto: tiesittekö, että meikkausta kutsuttiin joskus naamioinniksi? Nyt voikin menneen mielikuvitus-Suomen kaipuussa ottaa tuon wanhan termin käyttöön, sillä kevään näkyvin look vaatii vähän vahvempaa otetta. Näin sen teet: Valitse paksu, harmaaseen voimakkaasti taittava meikkivoide. Mikäli sinulla on aikaa valmistautumiseen, jätä kaikki voiteet laittamatta ainakin viikon verran etukäteen, sillä harmaa pohja takertuu parhaiten kuivaan ihoon. Levittele sudilla ja sormin meikkipohja epätasaisesti kasvoille niin, että poskiin, suupieliin ja otsaan jää harjanteita. Voitele reilusti myös silmäluomien ja huulten päältä. Ota sitten tummaa maapuuteria reilusti siveltimeen ja vedä rajaukset suupielten kohdalta voimakkaasti alaspäin. Voit myös hahmotella otsaan uurteita maapuuterilla. Valmis!
 

Älä tätä kato, siinä on asiaa.

 

Lue Virpin aikaisempia tekstejä:

Toivepostaus, osa 2

Seksivinkkejä teille, tavalliset ihmiset

Turvapaikanhakija, opettele Suomen tavat

Tytöt, älkääs vikiskö turhasta

Virpin vastauksia, osa 1

 

Kommentit (1)
  1. Järjellä voi selittää mitä vaan. Vaikka marsurukkaset. Kiitos tästä.

    Penkkiurheilumuoti – ei salaa ilman munareit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *