Tulevaisuudessa robotti pesee hiuksesi; Mistä arkiaskareesta haluaisit eroon?

Toimitus


Uutiset vilisevät kauhukuvia Euroopan romahtamisesta ja ilmastonmuutoksesta, mutta Lilyn toimitus sai tänään syyn uskoa valoisampaan tulevaisuuteen. MSNBC kertoo, että Panasonic on kehittänyt robotin, joka hoitaa  ainakin Eevan mielestä arkiaskareista ärsyttävimmän: hiusten pesun.


Eikä siinä vielä kaikki! Sen lisäksi, että robotti pesee ja kuivaa hiukset, se myös suorittaa päähieronnan - ja tällä robotilla on 24 sormea. Kuulitteko tuon äänen? Taivaan portit siellä narahtivat auki. Tosin vasta testikäyttäjille, sillä laite ei vielä ole kuluttajien saatavilla.


Samalla kun Eeva avaa säästötilin hiustenpesurobottia varten, Kati haaveilee astianpesukoneesta. Anna puolestaan vihaa imurointia niin paljon, että edellisestä kerrasta on päässyt kulumaan jo vuosi (onneksi Annalla on pölynimuroijarobotti nimeltä avomies).


Mitä vastenmielistä arkiaskaretta varten sinä haluaisit robotin - tai edes henkilökohtaisen palvelijan?


Teksti Eeva Kolu, jonka toiveissa seuraava tulevaisuuden innovaatio olisi hampaidenpesurobotti, mutta tyytyisi myös tekohampaisiin, joita ei tarvitse pestä
Kuvat Riikka Kantinkoski, Juhani Salonen, Paavo Martikainen & Timo Maijala / A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

Tuulee tuulee

Pyykkien ripustamista! Niiiin rasittavaa hommaa, joka aina vielä unohtuu niin että niitä hiton sukkia pitää näpräillä telineelle sillon kuin oikeasti pitäis olla jo nukkumassa. Kyllä tähän varmaan vois jonkun robotin kehittää, hmm... Se olisi tietysti integroitu pesukoneeseen niin että ne toimisivat yhteistyössä, niiden yläpuolella katonrajassa olisi pyykinkuivausnarut, ja ripustelurobotissa olisi myös henkarisäiliö (jota pitäisi muistaa aina välillä täyttää niillä vapautuneilla henkareilla). Sitten voisi ohjelmoinnilla hienosäätää sitä, miten se käsittelee mitäkin pyykkejä (esimerkiksi: laittaa henkariin kaikki paidoiksi tunnistamansa vaatteet; siirtää kuivausrumpuun ne pyykkikoneelliset, joiden kohdalla on painettu kuivausrumpunappia; jättää käsin kuivumaan laitettavaksi kaikki vaatteet, jotka painavat märkänä yli 500g jne). Eiks tämmöinen nyt menisi jo ihan hyvin lisäksi sellaisiin valtaviin jenkkityylisiin kodinhoitohuoneisiin... ;)

J

Pikkupyykin levittäminen. Ja kaappiin laittaminen. Vihaan

Mahdoton Nainen

Itsepuhdistuva vessa olisi ihan parhautta.

ad (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä kuin toimituksen Anna. Imurointi on hirveintä. Tiskaus, ikkunanpesu, vessan siivous, kaikki on lasten leikkiä imuroinnin rinnalla. Kirottu on se päivä, jolloin joudun kaivamaan sen helvetinkoneen taas tuolta kaapista. Johto ei riitä, suutin ei sovi, ääni on kuin kynnet liitutaululla, tehoa ei voi ääneen edes verrata, ei ime roskia, mutta mattoihin tarttuu kuin täi tervaan ja kaikkiin mahdollisiin paikkoihin törmää varmasti, sujuva liikehdintä on vain unelmaa. Mikä hitto, siinä on, että kunnollista imevää ja näitisti kulkevaa imuria, jossa on tarpeeksi pitkä johto, ei insinööri pysty tuottamaan. Kuuhun on kyllä lennetty jo reilu 40 vuotta sitten.

Keissi (Ei varmistettu)

Olen J:n kanssa samaa mieltä ! Rakastan siivoamista, tiskatakin tykkään, mutta se pyykkien ripustaminen ja pahinta, kaappiin laittaminen on siis jotain aivan järkyttävän inhottavaa !!! Useinmietin mulle käy niin, että jos pyykitelineeni on täynnä ripustan vaatteet ovenpieliin ja ovenkahvoihin. Sitten se ärsyttää kahta kauheemmin kun niitä vaatteita on joka puolella levällään. 

ela (Ei varmistettu)

Pyykkien ripustaminen. Ja ehkä vielä enemmän niiden kaappiin viikkaaminen! Tai ykkösenä olisi tiskaaminen mutta inhoan sitä niin paljon että teimme avokin kanssa jaon: minä pyykkään, hän tiskaa ja muonittaa :D

Always / Never

Vaatteiden viikkaus vaatekaappiin on inhokki mullakin! Ja mä kun luulin olevani ainoa... :)

Ramina
lapislatsuli

No ehdottomasti pikkutavaroiden järkkäilystä ja pölyjen pyyhkimisestä haluaisin eroon.

Pieni Nutturapää

Pölyjen pyyhkiminen! Ja se tavaroiden järjestely, joka edeltää itse siivoamista.

Kommentoi