Turvapaikanhakija, opettele Suomen tavat

Toimitus

 

Salaam aleikum, siis päivää että pätkähti. Suomalaiset rakastavat omaa kulttuuriaan, vaikka suomalainen ei kuuna päivänä sanoisi "rakastaa" eikä "kulttuuri", sillä molemmat ovat eliitin hölmöilyä, josta tavallinen kansa ei tajua mitään.

Mutta silti, eniveis, pakolainen, älä ole neliö vaan tiedä, mikä on Suomessa tärkeää. Tästä se selviää.

Lautanen syödään tyhjäksi. Suomalainen kunnioittaa ruokaa niin paljon, että sitä enemmän suomalainen kunnioittaa vain sotaveteraaneja. Kun ruoka on lautasella, se kaavitaan tyhjäksi niin nopeasti kuin mahdollista täydessä hiljaisuudessa. Suomalainen toki myös heittää vuodessa 24 kiloa ruokaa hukkaan, mutta se on syömätöntä ruokaa jääkaapista, ei lautaselta. Se on eri asia.  Ruuan jälkeen jokainen vie omat astiat tiskialtaaseen. HUOM! Altaaseen! Ei tiskipöydän reunalle!

Sotaveteraanit. Suomessa ihaillaan sotaa ja sotivia miehiä. Rauhaa ja rauhanmiehiä ei sinällään niin pidetä minään.

Leijona. Suomen symboli. Saattaa kuulostaa vähän erikoiselta valinnalta, mutta kun Kellogg's ehti jo ottaa Tikrun.

Hillo. Täällä ei panna hilloa leivän päälle, ellei ole joku ruotsalainen mikkihiiri. Ei aamulla, päivällä eikä illalla. Leivän päälle laitetaan kasvimargariinia, vähärasvaista juustoa, tomaattia ja kurkkua.

Tervehtiminen. On tapana niin harvoin ja niin monimutkaisin kulttuurisin poikkeussäännöin (bussikuskille ei missään tapauksessa, kaupan kassalle ehkä, työkaverille joka neljäs aamu), että varmempi on vain jättää tervehtimättä, ellei nyt oma äitis ole kyseessä. Ja jos äitis ei tervehdi takaisin, se ei näe tai sillä on jotain hampaankolossa.

Toppatakki. Elikkäs tämä on tärkeä varuste Suomessa. Mikäli olet juuri saapunut Suomeen ja olet tummatukkainen, sinun on sopivaa käyttää toppatakkia, jonka arvo on silmämääräisesti heti havaittavissa alle 50 euron. Tämä on suomalaisia kunnioittava valinta niin kauan, kunnes sinulla on kansalaisuus ja puhut suomea kuin Roman Schatz tai Fatbardhe Hetemaj. En silloinkaan lähtisi millään Canada Goosella revittelemään.

Suomen kieli. On ihan okei, jos nyt, sanotaan vaikka vuoden täällä asuneena, sekoittaa akkusatiivin ja partitiivin ja sanoo, että "minä rakastan sinut", vaikka kyllähän se ihan älyttömän tyhmältä kuulostaa. Sisällöllisesti ja kieliopillisesti.

Kännykkä. Tämä on suomalaiselle arka paikka. Tiedäthän, Suomi oli ennen maa, jossa onnelliset ihmiset piehtaroivat pakarat rusottaen hyvinvoinnissa, tilailivat soittoääniä aikakauslehtien ilmoituksista ja luulivat, että Communicator on ihmiskunnan kehityksen päätepiste. Sitten paha Apple lopetti kaiken tämän. Että vähän oloa soukemmalle sen Iphonen kanssa.

Kukkahattutäti. Olet ehkä saattanut kuulla jo, että Suomi on maa, jossa naisia kunnioitetaan. Tämä ei kuitenkaan koske naisia, joilla on liberaalit tai humaanit arvot. Ne ovat yksiä vitun suvakkihoroja.

Jääkiekko. Heti kun sinut on pumpattu täyteen mämmiä saunassa, sinut viedään jääkiekko-otteluun. Esitä kiinnostunutta.

Henkilöitä, joiden nimet sinun on osattava. Suomalaiset palvovat omia suurmiehiään. Suurmies ei ole mikään yleisnimitys, vaan tarkoittaa nimenomaan miehiä. Suomi on tasa-arvon mallimaa, joten meillä oli kerran naispresidentti, mutta sitten tasa-arvo jo tulikin valmiiksi.
Suomalainen menee siis saunaan muiden suomalaisten kanssa, juo viinaa ja hokee suurmiehien nimiä tähän tapaan teeeeeemu selääääänne, teemuselänne, teeeeemuselääänne, teemuselänne. Pääset tähän mukaan niin, että sanot nimen ja sen perään "jees, great man, great man". Suomalainen läppäisee sinua horjahtaen olalle, ja se on suurin rakkaudenosoitus, minkä suomalaiselta voi saada. Ai niin, ne nimet: Matti Nykänen, Mika Häkkinen, Jari Litmanen, Kimi Räikkönen, Teemu Selänne. Teeeeemu Seläääänne.

Kristinusko. Suomalaiselle on erittäin, erittäin, äärimmäisen tärkeää, että peruskoulun kevätjuhlassa lauletaan Suvivirsi. Muuten kirkko voi vaikka suksia kuuseen.

Suomalainen elämäntapa. Tätä suomalainen vaalii hengellään, joten se on syytä omaksua eikä sitä saa mikään uhata. Näin se menee: ajat aamulla autossasi yksin töihin. Töissä on kärsimystä. Työpäivän jälkeen ajat autolla markettiin. Kaikki inhoavat marketteja ja käyvät niissä. Autosi maksaa vuosipalkkasi verran. On pimeää. Ostat valmisaterioita. Syöt lautasen tyhjäksi. Viet lautasen tiskialtaaseen (ei sen reunalle). Katsot iltapäivälehdestä, mitä kaikki muutkin katsovat televisiosta. Et päästä ääniä, ettei naapuri häiriinny. Menet maate. Keskimääräisen todennäköisyyden mukaan et saa seksiä.

 

Tässä taas näette, että Nokia on tuhattsiljoonaa kertaa parempi kuin Iphone. Tai siis oli.

 

Lue Virpin aikaisempia kirjoituksia:

Kotimaiset marjat, wu-huu!

Näin opit lomailemaan oikein

Superseksikesä

Tytöt, älkää vikiskö

Virpin vastauksia, osa 1
 

Kommentit

maitokahvi
Päivän ajatus

Mahtava kirjoitus! <3 :D

CougarWoman
CougarWoman

Kiitos taas! :'D

Elina U.
Lentoaskeleita

"Kukkahattutäti. Olet ehkä saattanut kuulla jo, että Suomi on maa, jossa naisia kunnioitetaan. Tämä ei kuitenkaan koske naisia, joilla on liberaalit tai humaanit arvot. Ne ovat yksiä vitun suvakkihoroja." Ei mitään lisättävää! <3

 

Suvi K.
Sisunainen

Alkoi tehdä mieli muuttaa pysyvästi ulkomaille. :'D

Juffe (Ei varmistettu)

Suvi on hyvä ja lähtee!

Muuta jo. (Ei varmistettu)

Mikset muuta? Jos niin pirusti rasittaa ja ahdistaa suomalainen kulttuuri ja kansallisylpeys, niin miksi hemmetissä olet vielä täällä? Tuo on itsetuhoista ja hölmöä käytöstä. Toivotan sinut hyvillä mielin painumaan sinne, mihin oikeasti halajat. Hyvää matkaa.

Suvi K.
Sisunainen

Tähänkin voisi kopioida ton mun alemman kommentin... :D The point: kirjoitus saa Suomen kuulostamaan harvinaisen masentavalta. Itsetuhoisia olivat mielestäni ne, jotka alunperin muuttivat savannilta tänne palelemaan.

Savukki (Ei varmistettu)

Ja mikset muuta vittuun täältä paskasta maasta, jonka sotaveteraanit pilasivat? Sotaveteraanithan ovat vihatuinta kansanosaa, jotka pilasivat oman terveytensä ja nuoruutensa elämän siksi, että sinäkin saat nauttia tarvittaessa opintotuesta ja sosiaaliturvasta, puhumattakaan vapaudestasi, kodistasi ja kaikesta mitä omistat. Kyllä se helppo nuoruus ja elämä olisivat kelvanneet sotaveteraaneillekin aikoinaan, ihan samoin kuin se kelpaa nyt sinullekin. On se Suomi sitten kyllä paska maa juu. Mietitkö oikeasti koskaan, miksi olet jotain mieltä jostain asiasta? Pullamössösukupolvesta ei ihan turhaan puhuta, mutta ethän toki tiedä mitä sekään tarkoittaa...

Cash (Ei varmistettu)

Eikö kannattaisi turvapaikanhakijoillekin sanoa rajalla,ettei tänne ankeuteen kannata tulla.

Järjen jättiläinen

Loistava xD

Hymyileoletupea

Oi jestas - olipa kerrassaan loistava!!! 

Jolie Laide

Taas täyttä timanttia koko kirjoitus! Kiitos tästä! <3 

Minna MS (Ei varmistettu) http://blomsterverkstad.blogspot.se

Virpi presidentiksi!

joopajoo (Ei varmistettu)

En tiedä, ketä oikeasti kiinnostaa kenenkään leivänpäälliset. Tuli sellainen olo, että tämän on pakko olla läppä. Tässä saattoi olla kyllä hyviä pointteja, että ei me kantasuomalaiset mitään pyhimyksiä olla, mutta tuli silti aika paska olo tästä. Ehkä se oli tämän tekstin tarkoituskin.

Suvi K.
Sisunainen

"Percy ei tunnistaisi vitsiä vaikka se tanssisi hänen edessään ilkosillaan ja Dobbyn pannumyssy päässään." - J.K. Rowling

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Mulle tuli TÄSMÄLLEEN tämä sama lausahdus mieleen :DDDD Percy♡

Savukki (Ei varmistettu)

Vastaapa sinä tähän: ovatko sotaveteraanit jotain vitsejä? Jos ovat, niin miksi? Mitä sinulla olisi nyt ja millaisessa paikassa asuisit, jos maamme vapaudesta ei olisi sodittu, kun venäläiset hyökkäsivät? Kerropa ihmeessä nyt niin päästään asiaan. Sun sukupolven edustajilla ei ole paskaakaan aavistusta historiasta. Kunhan leveilet hyvällä, tukien täyttämällä elämälläsi, rahoillasi ja vapaudellasi, tai sillä, ettei mikään sotilasjuntta tule kotisi ovelle tappamaan. On se niin mukavaa elämää, että tekisi mieli muuttaa varmaan jonnekin muualle... ettei nyt vaan menisi liian hyvin.

Xpat (Ei varmistettu)

Läppä? Siis tämä on kolumni... https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolumni

Vai oletko mahdollisesti Jyrki Lehtola, joka yrittää hämätä ja esittää tietämätöntä? Hänellähän on nykyään tapana pahoittaa mielensä moisista kirjoituksista, omasta ja perussuomalaisen aatteen kannattajien puolesta.

joopajoo (Ei varmistettu)

No en ole. Tällaisina aikoina vaan vituttaa tämmöset tyhjänvollottajat, jotka mukahauskasti kritisoivat omaa kulttuuriaan. Tai jopa sanoutuvat siitä irti! "En minä, tämä ei ole minun Suomeni!" Silti tyytyväisinä nautitaan sananvapaudesta ja juodaan juhannuksena perskännit mökillä. Tai muuta perisuomalaista :D

Wol (Ei varmistettu)

"Niin minä mieleni pahoitin..."

morning glory
Morning Glory

Vitsi sä osaat kirjoittaa! Ihan mieletön, menee jakoon :)

Aikkuuu (Ei varmistettu)

BRAVO! Ihan loistava! Yksi suvakkihoro täällä ilmoittautuu..

JuliaXXX (Ei varmistettu)

Surullista, että suomalaisista on tulossa rasisteja oman maan kansalaisia kohtaan (esim. Jari Tervo). Ja mitä tulee sotaveteraaneihin, niin heitä olisi syytä jokaisen kunnioittaa. Ilman heitä emme olisi tässä. Jos et pysty kunnioittamaan itseäsi, et pysty kunnioittamaan muitakaan. Mielestäni huono ja ala-arvoinen kirjoitus.

AnuKraft (Ei varmistettu)

Käsittämätön tarve ihmisillä haukkua omaa elämäntapaa, kun puhutaan maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoista. Että Meillä on kaikki täyttä paskaa, tulkaa Te toisen kulttuurin edustajat tänne neuvomaan, miten pitäisi elää.

Joo, vähän ampuu yli tämä teksti.

Jääkiekkoo en oo ikänä seurannu, mut miesten keihäänheittoo on kiva katsoa.

Tamela (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä. Näen asiat hyvin eri tavalla ja olen ylpeä siitä.

Tamela (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä. Näen asiat hyvin eri tavalla ja olen ylpeä siitä.

Elli* (Ei varmistettu)

Täysin samaa mieltä kanssasi. Suomalaisia halventava kirjoitus. Rasisti voi olla näköjään omaa kansaakin kohtaan. Surullista. :(

kettu_tytty (Ei varmistettu)

"Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää."
-wikipedia.

Eli ei ole rasismia se, että heittää vitsiä suomalaisista ja suomalaisuudesta. Ottakaa termeistä selvää ennen kuin alatte huutelemaan.
Terveisin, suvakki-kettu

aha... (Ei varmistettu)

Et siis pidä suomalaisia tai suomalaisuutta omana ihmisryhmänään millään tasolla? Mene muualle pätemään termeilläsi, kun et niistä näköjään mitään ymmärrä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tällä kirjoituksella ei ole mitään vaikutusta suomalaisten asemaan Suomessa. Suomalaisten stereotypiat suomalaisista eivät vaikeuta suomalaisten työllistymistä, kavenna suomalaisten mahdollisuuksia, altista suomalaisia väkivallalle tai hankaloita suomalaisen kulttuurin harjoittamista Suomessa. Kolumnista voi pahoittaa mielensä tai sitä voi paheksua, mutta mitään suomalaisten asemaan kohdistuvia vaikutuksia sillä ei ole. Rasismiin liittyy aina valta-asetelma, joka ei tässä kolumnissa toteudu, koska kohteena on enemmistön asemaa nauttiva suomalainen kulttuuri.

Petri (Ei varmistettu)

Kyllä sä nyt väärin tulkitsit tuon Wikipedia-lainauksen. Ihan heittämällä voi rasismiksi lukea myös tuon blogikirjoituksen. Ei tekstin tarvitse olla aina valkoisen kynästä ja kohdistua mustaan ollakseen rasismia.
Myös omaa "rotua" kohtaan voi olla rasisti. Ilmiö, joka tuntuu olevan tietyissä piireissä hyvinkin yleistä tämän päivän Suomessa.

Trejo (Ei varmistettu)

"Eli ei ole rasismia se, että heittää vitsiä suomalaisista ja suomalaisuudesta."

Siinähän se tärkein tulikin. Muista kansalaisuuksista vitsailu ja stereotypioiden heittely onkin sitten Korkeimman hovioikeuden tuomittavissa.

Moraalisten irtopisteiden keräily oman viiteryhmänsä herjaamisella sarkasmin tai parodioinnin keinoin alkaa olla kulunut ja keinotekoisen jalo keino taistella rasismia vastaan - ja kääntyy ennen pitkää itseään vastaan.

Male 54 (Ei varmistettu)

Tuo ei suinkaan ollut vitsin heittoa. Tuo oli pilkkaamista. Jos näkee suomalaisten käyttäytymisen noin, täytyy olla sokea.

Savukki (Ei varmistettu)

Täsmälleen. Sotaveteraaneja on mollattu aivan tarpeeksi. Mitä nämä Suomea vihaavat tekevät täällä? Miten olis Zimbabwe? Suomen haukkumista kuulee usein ja ihan missä vain. Mikä teitä vaivaa, jos ette vaivaudu ottamaan oikeasti selvää asioista ja siitä maasta, missä asutte? Ymmärtääkö kukaan nuorisosta enää sitä, että se sota ja sotiminen ei ole ollut mikään "kiva" juttu niille miehille, jotka ovat sinne joutuneet? Ei se ole ollut kivaa heidän perheilleensäkään. Ihaillaanko täällä teidän suvakkiämmien mielestä sotaa ja sotivia miehiä, vai kunnioitetaanko täällä sitä, että sotaan menneet todellakin joutuivat pilaamaan elämänsä meidän takia ja se oli hintana vapaudesta? Mietipä toimittajakin uudestaan, mitä kirjoittelet täällä.

Hohhoijaa (Ei varmistettu)

Eihän tässä kirjoituksessa veteraaneille naureta vaan juuri sinun kaltaisille savukeille, jotka ette sisäistä mitä kaikkea suomalaisuus on ja pidätte suomalaisuutta niin yksinkertaisena asiana että se on juuri sellaista kuin te määrittelette. Kuuntele meidän sotaveteraaneja - se vasta olisikin kunnioittavaa ja varsinkin kuule mitä he ovat elämässään oppineet ja mikä on heidän neuvonsa tässäkin tilanteessa. Minusta mikään ei ole niin veteraaneja loukkaavaa kuin heidän nimissään esittää äärimielipiteitä, kun he itse puhuvat rauhan, sovun ja inhimillisyyden puolesta.

Savukki (Ei varmistettu)

Kyllä kirjoituksessa nauretaan sotaveteraaneille. Heidän nimissään ei ole esittetty tässä mitään väitteitä. Tottakai he puhuvat rauhan, sovun ja inhimillisyyden puolesta, eivätkä sodan, vihan ja riistämisen. Kuka nyt sellaista haluaisi? Sinäkö? Olisitko itse valmis sotaan ja olisiko se kivaa joutua sotaan? Täys helsinkiläiskuplaurpokin tajuaa, että ei.

Tässä maassa ei ihannoida sotivia miehiä, vaan heitä kunnioitetaan, koska he puolustivat omaa maataan, sen asukkaita ja hyvinvointia. Ota käteen Suomen historian kirja jos osaat lukea. Minä olen sellaisia lukenut aikoinani ja kunnioitan sotaveteraaneja. Asia on erittäin selvä, eikä se muutu miksikään. Loukkaavaa on esittää minkäänlaisia vitsejä tai mitään muitakaan asioita sotaveteraaneja vastaan.

Suomi ei ole sellainen, joksi pelkästään sinä sen määrittelet. Muuta pois, jos tuet ja hyvinvointivaltio eivät kelpaa. Mikä maanpuolustuksessa on mielestäsi jotenkin yksinkertaista ja junttia? Olisi kunnioittavaa, että ymmärtäisit vapauden olevan kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Sinä olet se epäsuvaitsevainen, koska halveksut kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet hyvinvoinnin. Mene muualle asumaan.
En ole ennen kuullut ihmisestä, joka kunnioittaisi vihollista, koska tämä tappoi hänen perheensä. Aikamoista ääriainesta.

Elzie
Erosimme.

Aamen tälle. Olin aikeissa itse vastata asiaan, mutta en olisi ajatuksiani voinut tämän paremmin esittää.

Minusta on täysin naurettavaa tämä heimo, joka mesoaa sotaveteraaneista siellä ja täällä. Osa ehkä joskus sotaveteraanin on nähnyt, osa ei. Mutta löisin vetoa (en väitä, koska en tiedä), että edes promille tästä heimosta ei ole aiheesta "turvapaikanhakijat Suomessa/Euroopassa" jutelleet veteraanien kanssa. Kun veteraanit tuskin (veikkaus tämäkin) taistelivat ajatuksella "Jes, nyt taistellaan itsenäinen Suomi, että saadaan olla rasisteja tai ainakin enää ikinä auttamatta ketään". Eihän se nyt hyvänen aika poista isänmaallisuutta, että ollaan humaaneja, toisia, hädänalaisia kansoja kohtaan?

Ja nimenomaan tälle heimolle kirjoitus nauraa. Ei sotaveteraaneille.

Heikki Turunen (Ei varmistettu)

"Olet ehkä saattanut kuulla jo, että Suomi on maa, jossa naisia kunnioitetaan. Tämä ei kuitenkaan koske naisia, joilla on liberaalit tai humaanit arvot. Ne ovat yksiä vitun suvakkihoroja."

Mahtava luonnehdinta!:D Peukut täältä.

Reeta / Les! Lue! (Ei varmistettu) http://les-lue.com

Kiitos! &lt;3 Ihana Virpi!

Lihaa syövä heteromies maahanmuuttajalähiöstä (Ei varmistettu)

Totta joka sana, jonka kirjoitit. Hauskojakin huomioita. Monet hyvät puolet meistä jätit kirjoittamatta. Miksi, mikä hiertää?

Kuitenkin me, junttilauma, olemme luoneet maailman parhaan yhteiskunnan. Tasa-arvoisimman, vähiten korruptoituneen, koulutetuimman, turvallisimman...listaa voisi jatkaa mutta tuokin riittää. Kaiken lisäksi me ja maidän yhteiskuntamme kestävät kirjoituksesi kaltaisen pilkan, et joudu kivitetyksi. Lähi-idässä ei esimerkiksi liberaali humanistinainen välttämättä selviä pelkällä "suvakkihoron" leimalla.

Kannattaisiko joskus ottaa lakki päästä (naisten vaikka huivi) saavutuksillemme, jotka eivät ole itsestäänselviä. Miettiä, mikä on paras tapa huolehtia että jokainen kantasuomalainen, maahanmuuttaja tai kuka hyvänsä saa varmasti jatkossakin nauttia suomalaisuuden hienoudesta. Mitä järkeä tänne on tulla pakolaiseksi, jos tämä maa muuttuu yhtä huonoksi kuin se mistä lähdetiin?

Onko esimerkiksi viisasta yrittää auttaa isompaa joukkoa pakolaisia kuin pystymme? Idealismi ja oikeassa oleminen ovat hienoja asioita, mutta lähes jokaisesta Euroopan maasta löytyy se maahanmuuttajalähiö, jossa työttömiä on puolet tai enemmän. Suomesta ei vielä. Jos me haluamme tehdä asiat paremmin, maltti on valttia ja ikävät, torjuvatkin päätökset ovat pitkän päälle parempia.

Mutta jos oikeasti suomalaisuus hiertää, suosittelen muuttamista pois. Siinä ei ole mitään pahaa, itsellänikin on käynyt monesti mielessä. Australiassa, ainakin itärannikolla kaikki olisi kohdallaan. Viime aikoina olen saanut oppia, että jopa pakolaispolitiikka.

samppendaali (Ei varmistettu)

"Kuitenkin me, junttilauma, olemme luoneet maailman parhaan yhteiskunnan. Tasa-arvoisimman, vähiten korruptoituneen, koulutetuimman, turvallisimman...listaa voisi jatkaa mutta tuokin riittää"

Kylla Suomessa on asiat monilta osin hyvin, mutta en nyt lahtisi ihan ykkossijoille asettelemaan noissa jutuissa. Varsinkaan tasa-arvon tai turvallisuuden suhteen. Suosittelenkin sinua vaikka asumaan jonkin aikaa Suomen ulkopuolella, vaikka siella Australiassa, niin tuo sun litaniakin alkaa nayttaa toisenlaiselta. Suomihan on 'maailman korruptoimattomin' siksi, koska siella istutaan villapipot silmilla ja kaikki toistavat tuota samaa mantraa. Korruptiota Suomessa kutsutaan nimella 'Maan tapa' ja hoituu rikkaiden aijien saunailloissa. Kukaan ei koskaan kyseenalaista, eli Suomessa ei ole ollenkaan korruptiota, ei.

"Missä sun äitis on?" (Ei varmistettu)

Sulla on ilmeisesti omakohtaista kokemusta tästä isojen herrojen korruptiosta ja kaikenkarvaisesta "vähempiosaisten" hyväksikäytöstä? Kyllä näitä kusetuksia löytyy kuule jokaisesta maailman paikasta, ja kaikista ihmisryhmistä, Suomesta vaan keskiarvoa huomattavasti vähemmän. Kato vaikka mun nimimerkki ;)

SonjaSii (Ei varmistettu)

"Tasa-arvoisimman, vähiten korruptoituneen, koulutetuimman, turvallisimman..."
Tasa-arvoasioissa ollaan kyllä aika jäljessä muita pohjoismaita...

Ps. Hienoa leijua lihansyönnillä ja heteroudella ihan jo nimimerkissä.

Lihaa syövä heteromies maahanmuuttajalähiöstä (Ei varmistettu)

"Ps. Hienoa leijua lihansyönnillä ja heteroudella ihan jo nimimerkissä."
Kiitos SonjaSii, mutta Jari Tervo tuon termin keksi, kun päätti että me tavalliset työtä tekevät ihmiset olemme "roskaväkeä".

Tasa-arvoasioissa saatetaan olla Ruotsia joissain asioissa jäljessä, mutta vastapainoksi Ruotsissa on iso ja kasvava vähemmistö tyttöjä ja naisia, joilta uskonto ja sen kulttuuri vie lähes kaikki mahdollisuudet tasa-arvoon (tosin tästä ei saa sielläkään puhua koska se on "rasismia").

Tasa-arvosta vielä. Miksi muuten kukaan ei ylistä uutta hallitusta päätöksestä korvata vanhempainvapaan kuluja naisia työllistäville yrittäjille? Tämä on todellista tasa-arvotyötä eikä sanahelinää. Nostaa minunkin mielenkiintoani palkata nuori nainen mieheen verrattuna, koska en joudu kärsimään taloudellisesti niin paljon mahdollisista vanhempainlomista.

Minulla on vaimo ja tytär. Juuri siksi naisten tasa-arvo ja turvallisuus kiinnostaa enemmän kuin vain periaatteessa. Juuri siksi vihervasemmistolaisten unelmoijien sekoilu saisi loppua pian. Tai saadaan nähdä käytännössä, mihin suuntaan "kansainvälistyminen" tasa-arvoamme vie.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta ei ole mitenkään hieno asia, että sinua kiinnostaa naisten tasa-arvo ja turvallisuus juuri siksi, että sinulla on vaimo ja tytär, eikä siksi, että kaikki me naiset ansaitaan tasa-arvoinen yhteiskunta omina itsenämme riippumatta siitä, kenen vaimoja tai tyttäriä me ollaan tai ei olla.

sytyttäkää tulipalo uudelleen? (Ei varmistettu)

"Minusta ei ole mitenkään hieno asia, että sinua kiinnostaa naisten tasa-arvo ja turvallisuus juuri siksi, että sinulla on vaimo ja tytär, eikä siksi, että kaikki me naiset ansaitaan tasa-arvoinen yhteiskunta omina itsenämme riippumatta siitä, kenen vaimoja tai tyttäriä me ollaan tai ei olla."

Eli väärin sammutettu tulipalo?

Juuri tällaisen aatteiden lillukanvarsiin tarttumisten takia ollaan pian kusessa. Eikö se riitä, että elämä on laadukasta ja tasa-arvoista, pitääkö se tasa-arvo saavuttaa "juuri minun aatteelleni sopivalla tavalla"?

Mutta joustan tässä mielelläni ja muotoilen sanani paremmin: toivon tasa-arvoista ja hyvää elämää kaikille naisille ja tytöille riippumatta ovatko edes etäistä sukua minulle ja toivon että jokainen oikea pakolaistyttö saisi nauttia suomalaisesta tasa-arvosta ilman uskonnon, kulttuurin tms. tapojen kahlitsevia "vapaaehtoisia" tapoja, jotka tosiasiassa perustuvat yhteisön paineeseen ja tyttöjä alistavaan kasvattamiseen. Samoin toivon etteivät Suomeen muuttaneiden tuhansien nuorten miesten kivikautiseen kulttuuriin pohjaavat tavat koituisi väkivaltana, pelkona suomalaisille tytöille ja naisille niinkuin on jo alkanut käymään.

Ja painottaisin että millään periaatteilla ei loppujenlopuksi ole väliä, jos lopputulos menee pieleen. Suomi on esimerkki onnistumisesta, Eurooppa on täynnä esimerkkejä epäonnistumisista. Ei matkita niitä.

Monikulturisteilla on periaatteiltaan kaunis unelma, mutta on aika herätä.

Suomi Ukko (Ei varmistettu)

Vitun Suvakkihoro.. :-) Onneksi kirjoitit suomeksi, olisin epäillyt tätä suvakin kirjoittamaksi

Humanisti Mies (Ei varmistettu)

Miksi puhuit tekstissä jatkuvasti suomalaisisti yhtenä joukkojana? Kuitenkin selvästi kriittikisi kohdistuu miehiin? Onko oikea ongelmasi se, ettei naissukupuolta huomioida tarpeeksi? Johtuisikohan naisten vaatimattomimmista saavutuksista (ja se on taas toinen asia, mikä ei liity tähän. Kaikki tietävät historialliset syyt etc. Ei tarvitse meuhkata).

Esimerkkejä:

- Sotaveteraanit on kovia jätkiä. Rauhanjätkistä kovin eli Ahtisaaren Marakin on kuitenkin saanut vähintään yhtä paljon mediahuomiota. Kuka nainen tässä olisi pitänyt huomioida? Elisabeth Rehn? Korkkarikävelyä miinakentillä ei lasketa
- Kukkahattutäti voi olla myös mies. Faktat kuntoon. Ja termillä viitataa tietämättömään nillittämiseen asioissa, joista "tädillä" ei ole riittäävää tietopohjaa puhua. Yleinen "humaanius" ei ole riittävä tietopohja
- Suomen historia on suurmiesten tekemää pidit siitä tai et. Yksi Minna Canth ei asiaa muuta (eikä muuten edes kuulu suursuomalaisten Top 10:iin), vaikka onkin nainen

AnuKraft (Ei varmistettu)

Mulla tuli sama mieleen. Ei tule mieleen muita naisia kuin lotta svärdin jäsenet, jotka olisivat olleet vuosia maanpäällisessä helvetissä. Ei sinne kukaan huvikseen lähtenyt vuosina 39-44,(+ lapinsota).

Krring (Ei varmistettu)

Olipas se stereotyyppisen yleistävä kirjoitus suomalaisista. Jostain muusta demografista tehty vastaava kirjoitus olisi noiduttu alimpaan helvettiin pahimman luokan rasismina.

Pages

Kommentoi