Turvapaikanhakija, opettele Suomen tavat

virpi.jpg

 

Salaam aleikum, siis päivää että pätkähti. Suomalaiset rakastavat omaa kulttuuriaan, vaikka suomalainen ei kuuna päivänä sanoisi ”rakastaa” eikä ”kulttuuri”, sillä molemmat ovat eliitin hölmöilyä, josta tavallinen kansa ei tajua mitään.

Mutta silti, eniveis, pakolainen, älä ole neliö vaan tiedä, mikä on Suomessa tärkeää. Tästä se selviää.

Lautanen syödään tyhjäksi. Suomalainen kunnioittaa ruokaa niin paljon, että sitä enemmän suomalainen kunnioittaa vain sotaveteraaneja. Kun ruoka on lautasella, se kaavitaan tyhjäksi niin nopeasti kuin mahdollista täydessä hiljaisuudessa. Suomalainen toki myös heittää vuodessa 24 kiloa ruokaa hukkaan, mutta se on syömätöntä ruokaa jääkaapista, ei lautaselta. Se on eri asia.  Ruuan jälkeen jokainen vie omat astiat tiskialtaaseen. HUOM! Altaaseen! Ei tiskipöydän reunalle!

Sotaveteraanit. Suomessa ihaillaan sotaa ja sotivia miehiä. Rauhaa ja rauhanmiehiä ei sinällään niin pidetä minään.

Leijona. Suomen symboli. Saattaa kuulostaa vähän erikoiselta valinnalta, mutta kun Kellogg’s ehti jo ottaa Tikrun.

Hillo. Täällä ei panna hilloa leivän päälle, ellei ole joku ruotsalainen mikkihiiri. Ei aamulla, päivällä eikä illalla. Leivän päälle laitetaan kasvimargariinia, vähärasvaista juustoa, tomaattia ja kurkkua.

Tervehtiminen. On tapana niin harvoin ja niin monimutkaisin kulttuurisin poikkeussäännöin (bussikuskille ei missään tapauksessa, kaupan kassalle ehkä, työkaverille joka neljäs aamu), että varmempi on vain jättää tervehtimättä, ellei nyt oma äitis ole kyseessä. Ja jos äitis ei tervehdi takaisin, se ei näe tai sillä on jotain hampaankolossa.

Toppatakki. Elikkäs tämä on tärkeä varuste Suomessa. Mikäli olet juuri saapunut Suomeen ja olet tummatukkainen, sinun on sopivaa käyttää toppatakkia, jonka arvo on silmämääräisesti heti havaittavissa alle 50 euron. Tämä on suomalaisia kunnioittava valinta niin kauan, kunnes sinulla on kansalaisuus ja puhut suomea kuin Roman Schatz tai Fatbardhe Hetemaj. En silloinkaan lähtisi millään Canada Goosella revittelemään.

Suomen kieli. On ihan okei, jos nyt, sanotaan vaikka vuoden täällä asuneena, sekoittaa akkusatiivin ja partitiivin ja sanoo, että ”minä rakastan sinut”, vaikka kyllähän se ihan älyttömän tyhmältä kuulostaa. Sisällöllisesti ja kieliopillisesti.

Kännykkä. Tämä on suomalaiselle arka paikka. Tiedäthän, Suomi oli ennen maa, jossa onnelliset ihmiset piehtaroivat pakarat rusottaen hyvinvoinnissa, tilailivat soittoääniä aikakauslehtien ilmoituksista ja luulivat, että Communicator on ihmiskunnan kehityksen päätepiste. Sitten paha Apple lopetti kaiken tämän. Että vähän oloa soukemmalle sen Iphonen kanssa.

Kukkahattutäti. Olet ehkä saattanut kuulla jo, että Suomi on maa, jossa naisia kunnioitetaan. Tämä ei kuitenkaan koske naisia, joilla on liberaalit tai humaanit arvot. Ne ovat yksiä vitun suvakkihoroja.

Jääkiekko. Heti kun sinut on pumpattu täyteen mämmiä saunassa, sinut viedään jääkiekko-otteluun. Esitä kiinnostunutta.

Henkilöitä, joiden nimet sinun on osattava. Suomalaiset palvovat omia suurmiehiään. Suurmies ei ole mikään yleisnimitys, vaan tarkoittaa nimenomaan miehiä. Suomi on tasa-arvon mallimaa, joten meillä oli kerran naispresidentti, mutta sitten tasa-arvo jo tulikin valmiiksi.
Suomalainen menee siis saunaan muiden suomalaisten kanssa, juo viinaa ja hokee suurmiehien nimiä tähän tapaan teeeeeemu selääääänne, teemuselänne, teeeeemuselääänne, teemuselänne. Pääset tähän mukaan niin, että sanot nimen ja sen perään ”jees, great man, great man”. Suomalainen läppäisee sinua horjahtaen olalle, ja se on suurin rakkaudenosoitus, minkä suomalaiselta voi saada. Ai niin, ne nimet: Matti Nykänen, Mika Häkkinen, Jari Litmanen, Kimi Räikkönen, Teemu Selänne. Teeeeemu Seläääänne.

Kristinusko. Suomalaiselle on erittäin, erittäin, äärimmäisen tärkeää, että peruskoulun kevätjuhlassa lauletaan Suvivirsi. Muuten kirkko voi vaikka suksia kuuseen.

Suomalainen elämäntapa. Tätä suomalainen vaalii hengellään, joten se on syytä omaksua eikä sitä saa mikään uhata. Näin se menee: ajat aamulla autossasi yksin töihin. Töissä on kärsimystä. Työpäivän jälkeen ajat autolla markettiin. Kaikki inhoavat marketteja ja käyvät niissä. Autosi maksaa vuosipalkkasi verran. On pimeää. Ostat valmisaterioita. Syöt lautasen tyhjäksi. Viet lautasen tiskialtaaseen (ei sen reunalle). Katsot iltapäivälehdestä, mitä kaikki muutkin katsovat televisiosta. Et päästä ääniä, ettei naapuri häiriinny. Menet maate. Keskimääräisen todennäköisyyden mukaan et saa seksiä.

 

Tässä taas näette, että Nokia on tuhattsiljoonaa kertaa parempi kuin Iphone. Tai siis oli.

 

Lue Virpin aikaisempia kirjoituksia:

Kotimaiset marjat, wu-huu!

Näin opit lomailemaan oikein

Superseksikesä

Tytöt, älkää vikiskö

Virpin vastauksia, osa 1
 

Kommentit (113)
 1. Virva Kätkä
  29.12.2015, 07:00

  Kyllä on turvapaikanhakijat oppineet ”paikalliset”tavat meillä päin. Vetävät kessua keskellä jalkakäytävää, hakevat lähimarketista kaljaa, maksavat luottokortilla ravintolassa ja käyvät baarissa. Ja tietenkin ahdistelevat nuoria tyttöjä. Ja on ihan totta joka sana.

  Suvakit on varmaan nyt helvetin tyytyväisiä…

 2. Tilastolukutaito kunniaan
  14.10.2015, 11:41

  Tämähän on ironinen teksti monella tapaa. Ensinnäkin, harva suomalainen ainakaan enää kaikkia näitä kohtia omaksi kulttuurikseen tunnistaa. Eiköhän suurin osa tervehdi muita ja nauti pitkistä illallisista seurassa, tunnusta muitakin suurhenkilöitä kuin sota- ja urheilusankarit jne.. Kuvattu kulttuuri on vain pienen osan suomalaisista.

  Tässä toinen ironia: eiväthän maahanmuuttajatkaan samalla tavalla voi edustaa yhtä tiettyä kulttuuria, erityisesti rikollista. Voisiko jokainen vihdoin tajuta, että syntyperä, ihonväri, sukupuoli, ikä eikä luokka voi millään yksin ennustaa yksilön tiettyä toimintaa/arvoja. Niin suomalaisissa kuin muunkaan maalaisissa. Rikoksen tekijöistä voidaan toki löytää yhteneviä sosioekonomisia tekijöitä, mutta edes kaikkia näitä muuttujia käytettäessä ei voida sanoa koko ryhmän olevan rikollisia. Samoin: tekstin ironinen juju on se, että kaikki kohdat eivät koske kaikkia tai edes suurinta osaa suomalaisista, negatiiviset eivätkä positiiviset.

  Keskustelkaa siis vihdoin maahanmuutosta ilman rasistisia kommentteja, kiitos.

  1. Suomessa siis ihannoidaan naisten ahdistelijoita ja raiskaajia, kunhan he ovat turvapaikanhakijoita?

   1. Hyvä kun sanoit tämän, kaikkein älyttömimmän väitteen keskustelussa. Yksikään ihminen ei varmasti ihannoi rikollisia. Jos haluat tehdä kahtiajaon, tee rikolliset/ ei-rikolliset. Ei esimerkiksi somalit-suomalaiset. kansalaisuudella/alkuperällä/iällä/sukupuolella ei millään voi ennustaa rikollisuutta. Jos haluat etsiä riskiryhmiä jotka päätyvät tekemään rikoksen ja joita auttaa ennaltaehkäisemällä ongelmia, on ryhmittelyistä vahvin huono-osaisuus lapsuudessa, etninen alkuperä/kansalaisuus ei missään nimessä.

  2. eiväthän maahanmuuttajatkaan samalla tavalla voi edustaa yhtä tiettyä kulttuuria, erityisesti rikollista

   Ruotsissa kuitenkin tehdään jo etnistä profilointia. Tutkija kannustaa Suomea samaan.

   Kun opiskelin yliopistossa kulttuuriantropologiaa ja arkeologiaa, kulttuureita oli vielä olemassa. Suvaitsevaisuusaatteen myötä ne katosivat johonkin. Suvaitsevaisuusaate tunnusti vain yksilön.

   Nyt kun on huomattu, että tietyt ryhmät käyttäytyvät samankaltaisesti, on kulttuurin käsite taas näköjään hyväksytty, mistä on seurannut kulttuuriin perustuva sopeuttaminen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *