Tutkimus: Parhaat seksivuotesi ovat vielä edessä!

Yksi Trendin suuren seksikyselyn parhaista tuloksista on tässä: mitä vanhempi nainen, sitä vähemmän paineita. Ikä tuo itsevarmuutta, joka heijastuu myös sänkyhommiin.

45_prossaa.jpg

Tunne omasta seksikkyydestä ei kuitenkaan väistämättä etene jatkuvassa noususuhdanteessa iän mukana, vaan se nousee ja laskee eri elämänvaiheissa. Selvimmin omaan tuntemukseen seksikkyydestä vaikutti tutkimuksessamme lasten syntymä.

59_prossaa.JPG

Seksikkyys on mielentila, jolle pitkittynyt väsymys ja stressi ovat myrkkyä, sanoo Elina Tanskanen, seksuaaliterapeutti ja logoterapeutti. Jos tuntuu siltä, että on stressaavan elämäntilanteen takia seksielämässään jotain vailla, kannattaa tarttua toimeen ja alkaa puhua asiasta.

Toisaalta naiset, joilla on lapsia, ovat lapsettomia kokeilunhaluisempia ja murehtivat omaa osaamistaan petipuuhissa vähemmän. Siinä missä ikä siis tuo varmuutta, elämänkokemus ei kuitenkaan tee immuuniksi sille, miten yhteiskunnassamme määritellään seksikkyys.

Meidän pitää ehdottomasti kyseenalaistaa se, että ihannoimme todella monella elämän osa-alueella parikymppisten kauneutta, kroppaa ja heidän oletettua seksielämäänsä. Tällainen ihannointi tekee hallaa kaikille – myös niille parikymppisille, Tanskanen sanoo.

Surullisen usein näen vastaanotollani ihmisiä, joiden on vaikea vastaanottaa kumppaninsa rakkautta ja seksuaalista halua, sillä he kuvittelevat seksikkyyden olevan sama asia kuin strategiset mitat tai ulkonäkö. Kun kumppanisi sanoo, että olet ihana, niin hyvänen aika usko se!”

 

Sytyttikö? Lue myös nämä mahtavat jutut:

Merete Mazzarella, 71: ”Seksistä tulee paljon parempaa iän myötä”

Maria Veitola: ”Harrastan nyt elämäni parasta seksiä”

Löydetty! Varmin tapa nauttia seksistä enemmän

Testissä: Parhaat seksilelut

Miten nauttia seksistä, jos inhoaa kroppaansa?

Seksikkäimmät julkkikset: kenestä haaveilet? 

Kommentit (1)
  1. Ikärasismi näkyy joka päivässä
    27.6.2016, 13:13

    Mikä saa toimituksen uskomaan, että lukijat ovat alle 45v ? Noo ehkä siitä on joku tutkimus, että enemmistö on muttei kaikki, Ei ole silti hyvien tapojen mukaista ignoorata naisia iän perusteella.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *