Tytöt, älkääs vikiskö turhasta

Toimitus

Virpi Salmi kirjoittaa toimituksen blogiin kolumnin kerran kuussa. Nyt vuorossa on opastusta tasa-arvoasioista kitiseville naisille.
 


Ei kai se mikään ihme ole, ettei kukaan halua naisia paneeleihin, hallitusneuvotteluihin, yritysten johtoryhmiin tai edes kerhoihinsa mankumaan, kun kaikki mitä naiset sanovat, on kitinää tyhjästä. Ottakaamme siis opiksemme. Tässä lista asioista, jotka naisten kannattaa muistaa.
 

1. Vaikka jokin asia, esimerkiksi Koffin ballerinapuku-mainos, on sinulle itsellesi tärkeä, niin muista, että internetissä on satatuhatta penaa, joiden mielestä asiasi on tarpeeton ja tyhmä. Siis vaikene.

2. Jos sinun on pakko meuhkata ja metelöidä niin, että lähetät ihan twiitin tai teet omaan blogiisi postauksen, tee se korulausein ja liennyttäen, toisaalta–toisaalta-hengessä ymmärtäen. Nimittäin mikään ei ole ärsyttävämpi kuin suorapuheinen biaatch. Se tärvelee kaikkien sellaistenkin naisten maineen, joiden mielestä naisilla ei oikeasti ole mitään ongelmia, paitsi juuri nipottaminen.

3. Aina kun sanot jotain kriittistä, pilaat koko feminismin maineen. Niin kuin rivimuslimi, joka on vastuussa kaikesta pahasta, mitä maailmassa on viime vuosina tehty. Tosin feminismi oli paskaa jo silloin, kun se oli indietä.

4. Mistä sitten tietää, mikä on tärkeää ja mistä saa puhua? No, siihen on olemassa erittäin yksinkertainen testi: jos olet feministisesti ajatteleva nainen ja huomaat jonkin arkisen tai yhteiskunnallisen epäkohdan, asia EI OLE tärkeä. On parempi olla hiljaa, sillä juuri sellaisella tavalla maailma muuttuu paremmaksi: maailma siellä issekseen katsoo itseään peiliin ja petraantuu.

5. Jos haluat vasta-argumentoida tuntemattomalle miehelle nettikeskustelussa, on sen sijaan aivan sopivaa kysyä, onko hänellä kenties hiekkaa esinahan alla. Siitä se oikeantyyppinen keskustelu sitten lähtee.

6. Olet ehkä huomannut, että pääosa niistä, jotka leimaavat naisten tasa-arvokeskustelun narinaksi, ovat miehiä. Vähän niin kuin ne, jotka eivät koskaan ole kohdanneet Suomessa rasismia, ovat eteläpohjalaisia, neljän asukkaan kylässä asuvia syntyperäisiä suomalaisia. Koska kyllähän ne, joita asia ei kosketa millään tavalla, tietävät, miten sen laita on. Perstuntumalla.

7. Miehet eivät koskaan narise, kitise, vikise, inise, valita tai hermostu turhasta. Niin tekevät pelkästään naiset. Eikä tämä tietenkään johdu siitä, että tärkeiden puheenaiheiden agenda olisi jotenkin muinais-miehisesti määritelty. Tai että miesten puhe on aina puhetta ja siksi sitä pidetään asiallisena ja vakavastiotettavana. Ei tietenkään. Meillähän on saatana tasa-arvo tässä valmiina, ettekö jo tajua.


Katsokaas tästä mallia, kun tyttö puhuu asiaa. Se asia, niin kuin naisilla yleensä, alkaa kahden minuutin kohdalla. Like about.

 

Lue Virpin aiemmat kolumnit toimituksen blogista:

Virpin vastauksia, osa 1
Suomen tasa-arvokeskustelun tyhjänpäiväisyydet

Neuvoja teille, ihanat nuoret!
Nainen, vältä näitä KAIKKIA!
Näistä asioista vöyhötimme 2014
Sukellus joulutunnelmaan
Naisen seksuaalisuus
8 + 1 vinkkiä ruuhkavuosinaisen elämän helpottamiseen
Jumppasalin tyypit
Perinteinen laihdutusjuttu
Respectiä tytöille
Näin pilaat lapsesi
Kattava lista naisten huonoista ominaisuuksista

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

KIITOSKIITOSKIITOS.

cady
tuulta päin

TÄYDELLISTÄ!

Helmi K
sivulauseita

EIKÖ!!!

minsu
Mainostaulujen takana

Jes, kyllä!

marile

Ihan parasta. Tiivistys kaikesta mitä olen viime päivinä ajatellut. 

Mia K.
Voi taivas

:)))!

Elina U.
Lentoaskeleita

Aamen!

Oddandimperfect

Niin totta. Nainen naputtaa ja mies puhuu täyttä asiaa. Näinhän se menee, vaikka samasta epäkohdasta esimerkiksi töissä keskusteltaisiin. On tämä maailma välillä outo ja kummallinen paikka pienelle ihmiselle.

annn (Ei varmistettu)

Jes jes jes jes jes, juuri näin!!!! Kiitos!

Olen nyt oppinut. Naisen suusta tuleva argumentaatio on aina kiihkohuutamista ja vouhottamista sekä turhaa valittamista. Ja toki johtuu vain mineraalirakeista ruumiinaukoissa. Toista se on kun miehet puhuu, asiallisesti ilmoittavat mineraalirakeiden sijainnin.

tartse (Ei varmistettu) http://hidastauko.blogspot.fi

Kiitos. Asiaa. Unohdetaan siis vanha juttu, että "vie sie mie vikisen".

kultamarja

Ihanaa kun joku osaa kirjoittaa sanoiksi sen, mitä itse on ajatellut! Suurkiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

KIITOS TÄSTÄ! En oo osannut pukea ajatuksiani tunteiksi mitenkään ennen tätä! Lähtee muuten nyt sellaseen jakoon ympäri feisbuukkia ja ties mitä että penatkin varmasti lentää perseelleen!

Lensku (Ei varmistettu)

Kiitos tiivistyksestä! Eniten minua on tässä viime kuukausina harmittanut se, että moni nainen kokee niin kovaa paloa olla "hyvä jätkä", että itse kritisoi naisten "vikinää". Olen mielummin se paska ämmä kuin ajattelen, että vääryyksiä pitää kärsiä ja maailmaa ei voi muuttaa ja nyt vaan ihan hissusti tässä. Minä etsin miespuolisiksi ne todelliset hyvät jätkät, jotka tajuaa tasa-arvon päälle. No more, no less.

Lensku (Ei varmistettu)

Kiihkossa kun kirjottaa jää sanoja välistä. :D Eli etsin miespuolisiksi kavereiksi ne todelliset hyvät jätkät, jotka tajuaa tasa-arvon päälle. Noin! Nyt meni oikein! :D

What else is there?

NIINPÄ!!  

Hem Buggah

Kiitos näistä ohjeista! Mul on siis just se ongelma, että aina kun oon hahmotellut jonkun hyvän ajatuksen ja sitä tukevat pätevät argumentit, niin sitä artikuloidessa suusta purkautuukin pelkkää vikinää. Oishan mun pitänyt ymmärtää, että tää johtuu vain ja ainoastaan mun sukusoluista ja hormonicocktailista. Koska olen tyttö. Tsihi! Jatkossa osaan pysyä hiljaa ja muistaa, että ei se tärkeä juttu ollutkaan eikä ketään ois kuitenkaan kiinnostanu, vaan pelkästään ärsyttäny. Et niinq kiitti, Virpi, sä pelastit mun loppuelämän! <3

The jätkä vitulla (Ei varmistettu)

Näin juuri. Annetaan paukkua vaan. Kyllä se on ennenkin auttanut. Nyrkkiä pöytään ja biatch-vaihde päälle, niin kyllähän ne kuuntelee. Ne, jotka ei ole ennenkään koskaan kuunnelleet. Naiset pysykää nyt hei naisina, ei tartte munakarvoja kuulkaa kasvattaa, kyllä se feminismi menee punaisilla huulillakin läpi.

Älä koskaan katso peiliin ja mieti mitä voisin tänään tehdä paremmin. Älä koskaan arvioi aiempia toimintatapojasi ja mieti mitä ne ovat tuottaneet. Niin se maailma kuulkaa muuttuu. Jankuttamalla. Kyllähän sen on pakko joskus mennä kaaliin. Myös niille helkutin ämmille, jotka ovat kypsyneet vassarifemmarikukkahattutädin vittumaiseen parkuntaan.

Ai niin, se ämmä olen minä. Joka vielä itseään feministiksi kehtaa kutsua.

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

JOO, AKAT HILJAA! Minusta voisi hameväeltä tai ainakin semmosilta inhottavilta feministimuijilta evätä kokonaan pääsyn internetsiin kun ei ne siellä osaa kumminkaan käyttäytyä, vikisevät vaan! Eikä ainakaan mittään blogeja tarvii akkojen kirjotella, kun ei niillä mittään oikeeta sanottavaa kumminkaan oo, pelkkää ininää vaan. PERKELE! 

enya (Ei varmistettu)

Kiitos Virpi! Spot on!

EllaY (Ei varmistettu)

On se tosiaan kumma ettei mene viesti ämmille perille. Jos ei kaikenmailman feministejä olisi, niin sen viestin saisi paremmin perille nyrkillä, niinku ennenkin. Onneks sentään muutamat miesasiamiehet jaksaa taistella Vanhan Aikaisten Tapojen puolesta, niin tavismiestenkin on vapaampi pillutella ja huoritella, kerta sehän on ihan normaalia retoriikkaa jos joutuu akkojen kanssa ylipäätään pakosta tekemisiin.

Kivan näkönen likka siellä videossa, ei vaan lähe pyörimään, sanoo jotain yksityisestä videosta.

Että kiitos, Virpi, jollei olis tolkun naisia niin feministien vehkeilyistä saattas tulla isompikin vahinko.

Miten meni omasta mielestä? (Ei varmistettu)

...sanoo hän joka kirjoitti MeNaisissa että naiset menevät armeijaan munan perässä. Sulla ei ole Virpi mitään asiaa kirjoittaa feminismistä.

Noniinno (Ei varmistettu)

Ja sulla on aika putkinäköinen käsitys feminismistä.. Mutta ei se mitään, niin tuntuu olevan monella muullakin! :D

Hoh hoijaa (Ei varmistettu)

Tässä mennään jälleen sieltä, missä aita on matalin. Otetaan ne kaikkein kärkkäimmät kommentit, mitä joku on saanut ja "yleistetään" ne. Esim. tuo ballerina tapaus. 99% miehistä pitää sitä varmasti täysin naurettavana kohuna. Loput 1% on ne, jotka pitää sitä vielä naurettavampana ja antaa noita hiekkaa vittuun kommentteja. Mutta samalla tavalla kun jotkut rasistit yleistävät muslimin tekemän raiskauksen kaikkiin muslimeihin, niin yhden törpön kommentit yleistetään kaikkiin miehiin. Vaikka väittäisin, että 99% miehistä pitää sitä naurettavana että joku suuttuu tuosta koffin kuvasta, ei heitä kuitenkaan kiinnosta mitä joku feministi siitä sanoo tai suuttuu. Heitä ei vain kiinnosta.

Tasa-arvo keskustelua seuratessani, sanoisin että 90% on narinaa ja väitteitä vailla perusteita. Etenkin jos seuraa feministejä, jotka väittävät ajavansa myös miesten asiaa. Paskat.

Ei mulla muuta. Kukin tavallaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niinpä, elikkä toisin sanoen: Tytöt, älkääs vikiskö turhasta.

Seppo (Ei varmistettu)

kaikki miehet on vastuussa pienen jokon muinaisesta sikailusta ikuisesti

Noniinno (Ei varmistettu)

Eivät tietenkään ole. Yhtään sen enempää kuin kaikki naiset eivät ole narisevia tyhjäpäitä.

Esim. mun mieheni ei ole vastuussa sinun lyhytnäköisestä kommentistasi.

T. Feministi, joka ihan oikeasti ajaa miestenkin asioita, ja tasa-arvoa yleisesti sukupuoleen, kulttuuritaustaan tai sosiaaliluokkaan katsomatta

seppo (Ei varmistettu)

kai sinä feministiksi itseäsi kutsuva avarakatseinen ihminen osaat senverran lukea rivien välistä että ymmärrät että kommenttini oli tiivistelmä tämän näppärän kyynisen kolumnin asennemaailmasta
t: feministimies

tasa-arvon puolesta (Ei varmistettu)

Naisten heikommassa asemassa ei ole kyse pienen miesjoukon muinaisesta sikailusta vaan ihan tässä päivässä läsnä olevasta rakenteellisesta ongelmasta, jota toteuttavat yhtä lailla miehet ja naiset. Se ei ole kenenkään yksittäisen henkilön, ei miehen eikä naisen, vika. Niinpä feminismissä ei mielestäni ole kyse nykymiesten syyttelystä vaan vanhentuneiden tapojen ja tottumusten purkamisesta. Esimerkiksi työelämän rakenteet ohjaavat naisia jäämään miehiä useammin lasten kanssa kotiin. Tällöin naisten urakehitys vaikeutuu ja vastaavasti miesten yhteys lapsiinsa ja asema mahdollisissa huoltajuuskiistoissa heikkenee. Epätasa-arvoiset rakenteet tekevät hallaa sekä miehille että naisille.

Kyse ei ole naisten ja miesten valtataistelusta tai miesten syyllistämisestä vaan rakenteellisten virheiden poistamisesta.

Järkyttävän huonosti ja asiattomasti käyttäytyvät miehet ja naiset sekä hiekkaisesta pimpistä tai esinahasta puhuminen on aivan toinen kysymys, jota ei pitäisi sotkea edelliseen. Ikävän usein tasa-arvokeskustelussa kuitenkin mennään poteroihin, asioista tehdään mustavalkoisia ja keskustelun virittelijälle vastataan luokattomilla törkeyksillä. Samoin feminismiä käytetään viittana katkeralle miesten parjaamiselle, mutta tällöin kyse ei ole tasa-arvon tavoittelusta vaan jostain ihan muusta.

Virpihän ei tekstissä esitä mitään toimintaohjeita vaan vain kääntää feminismin vastustajien kommentteja toisin päin. Voimme miettiä, miksi ne kuulostavat hölmöiltä hänen sanomaan, mutta feminismin vastustajien sanomana ne ovat normaali osa keskustelua...

jst (Ei varmistettu)

Blogin video ei toimi.

Tine (Ei varmistettu)

Mun mielestä olis kiinnostavaa saada mahdollisuus kurkistaa sellaiseen vaihtoehtoiseen maailmaan, jossa "poika" olisi vähättely- ja haukkumasana, jossa miehiä olisi murto-osa johtajista ja huomattava vähemmistö hallitusneuvottelijoista, jossa miehille sanottaisiin työtä hakiessa, että "meillä on tapana ottaa vain naisia töihin". Niin olisivatko nämä asiat yhä yhtä turhanpäiväisiä ja triviaaleja, että turhaan niistä jankutettaisiin ja vikistäisiin?

Sekä naisiin että miehiin kohdistuu erilaisia sukupuolitettuja odotuksia, oletuksia ja rajoituksia. Nämä kaikki juontavat juurensa samaan historialliseen jatkumoon ja sukupuolidikotomiaan, jolla naisten heikkoutta ja miesten vahvuutta on perusteltu maailman sivu. Feminismi ei valtavirrassaan pyri pitämään tätä järjestelmää yllä, kuten esim. Metsän Töräyttelijä paradoksaalisesti väittää, vaan pyrkii purkamaan sitä sekä naisten että miesten osalta.

Lisäksi musta on älyttömän yksisilmäistä keskustella feminismistä pelkästään Suomen kontekstissa, kun realiteetti kuitenkin on, että maailmassa miljoonia tyttöjä abortoidaan pelkästään heidän sukupuolensa perusteella ja samoin miljoonat tytöt eivät pääse kouluun pelkästään sukupuolensa takia. Puhumattakaan perhesuunnitteluun, seksuaalioikeuksiin ja keholliseen itsemääräämisoikeuteen liittyvistä asioista. Suomen kuplaan kääriytyminen on samalla näiltä asioilta silmien ummistamista.

Puukkoja selässä (Ei varmistettu)

Itseäni ihmetyttää tämä asetelma naiset vs. miehet. Olen kahlannut useamman naisvaltaisen työpaikan ja sitten niitä, joissa on aikalailla tasamäärä naisia ja miehiä. Pahimpia naisen etenemisen estäjiä ja selkäänpuukottajia olemme me naiset itse. Kannattaisi katsoa peiliin, arvon siskot. Itsekin sen tein ja korjasin toimintatapani. Nyt on puukkoja selässä kaksin verroin enemmän, kaikki naisilta. En enää suostu alistumaan ilkeämieliseen juoruiluun. Miehet tukevat toisiaan, naiset riitelevät keskenään. Ja ne tapaukset, joissa miehet eivät tue toisiaan, ovat he sentään suoria tästä asiasta toisiaan kohtaan.

tasa-arvon puolesta (Ei varmistettu)

Siitä olen samaa mieltä, että feminismi on ennen kaikkea tasa-arvoa, ei naisten ylivaltaa tai miesten syyllistämistä. Epätasa-arvoiset rakenteet eivät ole tämän hetken miesten syytä vaan yleisiä toimintatapoja, joihin me kaikki olemme kasvaneet ja joita me huomaamattamme toteutamme.

Selkään puukottamisen yhdistäminen pelkästään naisiin on kuitenkin puppua. Itse toimin miesvaltaisella alalla ja kyllä täällä tulee puukkoa selkään ja märkää rättiä naamaan ihan riittävästi.

Voisiko naisten välinen kilpailu johtua siitä, että naisilla on miehiä vähemmän mahdollisuuksia edetä yms. jolloin kilpailijoita on raivattava tieltä enemmän? Jos miehillä ja naisilla olisi tasapuoliset mahdollisuudet tarvittaisiin kyynärpäätaktiikkaa todennäköisesti vähemmän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Höpöhöpö! Tai siis sinun kokemustasi en vähättele, se on mitä on, ja harmittaa sun puolesta. Mutta miehet voi olla toisilleen ihan yhtä kamalia kusipäitä. Puhe miesten reiluudesta ja suoruudesta on taas näitä narratiiveja, joilla rakennetaan mies- ja naiskuvia ja niiden eriarvoisuutta. Reiluja ja suoria miehiä on paljon. Reiluja ja suoria naisia on paljon.

Kannattaa miettiä sitäkin, minkälaisia nais- ja miesvaltaiset alat ovat ja tuetaanko niillä selkäänpuukotusmeininkiä (esim. johdolla tai rakenteilla) vai reiluutta. Yksilöt toimivat kuitenkin aina ympäristössä, joka myös osin ohjailee käyttäytymistä.

Joka tapauksessa ainakaan minä en ole valmis liputtamaan miesten paremman ja reilumman keskinäisen kulttuurin puolesta. Sen verran on tullut nähtyä läheltä ja kaukaa mitä kaikkea kauheaa miehet voivat toisilleen tehdä ja miten rankasti se vaikuttaa niihin sorrettuihin. En halua tulla selkäänpuukotetuksi mutten myöskään päähänpotkituksi, enkä kummankaan sukupuolen taholta.

PJ (Ei varmistettu)

Olen samoin ollut useissa naisvaltaisissa työpaikoissa töissä, tämänhetkisessä kohta viisi vuotta. Äärettömän vähän on tullut mitään selkäänpuukottamista tai vastaavaa vastaan koskaan, ja tämänhetkisessä työpaikassani porukan henki on koko ajan ollut todella hyvä. Ihan varmasti niitä ikäviäkin paikkoja ja työkavereita löytyy, mutta nämä "naiset ovat työpaikalla tällaisia ja miehet tuollaisia"-yleistykset saisi tosiaankin jo heittää romukoppaan.

momo (Ei varmistettu)

Ei hitto miten briljanttia!!!!!

tähän listaan olisi voinut vielä omana kohtanaan kyllä laittaa sen, että kyllä paras feministi on se, joka muistaa ihan erikseen väheksyä muita feministejä! first things first!

kiitos Virpi!!!!

Habla (Ei varmistettu)

Hyi eteläpohjalaisrasisti... :( ;)

Viulunsoittaja (Ei varmistettu)

Tämä tarvitsee taustalle lisää viulua. Vaikea näitä kommentteja on tulkita muulla tavoin, kuin valittamisena. Hirveätä mesomista lähes jokaisessa kommentissa ja sitten tulee näitä aivopieruja

"Mun mielestä olis kiinnostavaa saada mahdollisuus kurkistaa sellaiseen vaihtoehtoiseen maailmaan, jossa "poika" olisi vähättely- ja haukkumasana"

johon tekisi mieli kysyä, että missä maailmassa sinä elät, jos pojittelu ei sinun mielestäsi ole vähättelyä siinä missä tytöttely? Itse olen kokenut pojittelua työpaikalla ja aivan yhtä haukkumasana se on, kuin tytöttely. Se, että oikeasti tarvitsee vitsistä mesota ja valittaa siitä, kun on itse äänestänyt naisenemmistöllä miehen johtoon, on lapsellista. Itse kannatan ja haluan tasa-arvoa, että riippumatta ihmisen sukupuolesta, iästä, koosta, etnisyydestä tai seksuaalisesta suuntautumisesta heitä kohdellaan samanarvoisesti. Pystyn kuitenkin hyväksymään sen tosiasian. että näillä seikoilla on merkitystä tietyissä tehtävissä ja töissä. Kovaa kuntoa vaativaan työhön ei tule tehdä liennytyksiä sukupuolen tai koon mukaan vain, koska se näyttäisi mukavemmalta ja "tasavertaisemmalta". Sukupuoli ei saa olla este, jos tehtävään vaadittavat kriteerit täyttyvät.

Edelleen sanon sen, että tällä blogi avautumisella en näe saavutettavan juurikaan mitään positiivista. Lähinnä tämä oli lapsellinen kärjistely, joka pohjimmiltaan luo vain lisää vastakkainasettelua tähän teidän miehet vs naiset maailmaan. Suurin osa ihmisistä ei onneksi näe asioita samalla tavalla.

Tine (Ei varmistettu)

Jos / kun olet mies, ikääsi voidaan vedota "pojittelemalla". Se ei kuitenkaan ole sukupuoleen, vaan ikään perustuva vähättelysana. Naisia ei sanota "pojiksi" haukkumis- vaan kehumismielessä: "oho, sähän olet yksi pojista / jätkistä".

Sana "tyttö" voi puolestaan olla diskurssista riippuen haukkumasana sekä tytöille itselleen että pojille.
Sanaa tyttö käytetään esim. seuraavissa ilmaisuissa: "itkeä kuin tyttö", "pelata kuin tyttö", "älä viitti olla tollainen tyttö", "senkin tyttö"... Tyttöys on näissä synonyymi heikkoudelle / alemmuudelle / hölmölle tai hysteeriselle käytökselle, mitä termillä "poika" ei tarkoiteta koskaan. Ihanko oikeasti et huomaa eroa näiden kahden sanan käyttötarkoitusten välillä?

Kunpa elettäisiinkin maailmassa, jossa sukupuoli ei määrittäisi ihmisiä, loisi stereotypioita ja vaikuttaisi ihmisten mahdollisuuksiin toteuttaa itseään. Tähän lopputulokseen ei kuitenkaan päästä silmät sulkemalla, vaan aktiivisella keskustelulla, avoimuudella ja toiminnalla. Sillä, että yhä useampi huomaisi ja ymmärtäisi omat sukupuolittuneet asenteensa ja pyrkisi aktiivisesti muutokseen kohti tasa-arvoisempaa olemista. Epätasa-arvoiset rakenteet kahlitsevat sekä naisia että miehiä - ja niiden purkaminen on kaikkien sukupuolten etu.

Se on semmonen juttu että (Ei varmistettu)

AKAT HILJAA!!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hauska kärjistys ja erityisesti hyvää keskustelua kommenteissa. Kiitos!

tepi (Ei varmistettu)

No niin, aikamoinen valitus kun se video ei lähtenytkään pyöriin...joo mä siis kitisen siitä.
Sit mietin viel sitäkin, et ku oon melkee koko ikäni työskennelly naisvaltasella alalla, asunu siskon ja äidin kanssa, niin olenko muka kasvanut feministisyyteen? Ehkä jopa sovinistiksi? Ei perkele...
Niin kauan ku mä teen hommia naisten kanssa samanarvoisena, turha tulla itkeen jostain lasikatosta tms.

Tiina Elovaara (Ei varmistettu)

Go Virpi! Arvostan.

apua (Ei varmistettu)

Ketään ei syrjitä eikä ole koskaan missään syrjitty. Kaiken narinan ja valituksen tarkoitus on ainoastaan johtaa miehet vs. naiset sotaan, missä molemmat pommittavat toisiaan ikävästi punkkereihinsa kaivautuneina. Feministien lopullinen tarkoitus on tuhota miehet, siis kaikki miehet, ne kivatkin. Herätkää nyt herranjumala ennen kuin on myöhäistä!

Kommentoi