Tytöt, älkääs vikiskö turhasta

Virpi Salmi kirjoittaa toimituksen blogiin kolumnin kerran kuussa. Nyt vuorossa on opastusta tasa-arvoasioista kitiseville naisille.
 

virpi.png
Ei kai se mikään ihme ole, ettei kukaan halua naisia paneeleihin, hallitusneuvotteluihin, yritysten johtoryhmiin tai edes kerhoihinsa mankumaan, kun kaikki mitä naiset sanovat, on kitinää tyhjästä. Ottakaamme siis opiksemme. Tässä lista asioista, jotka naisten kannattaa muistaa.
 

1. Vaikka jokin asia, esimerkiksi Koffin ballerinapuku-mainos, on sinulle itsellesi tärkeä, niin muista, että internetissä on satatuhatta penaa, joiden mielestä asiasi on tarpeeton ja tyhmä. Siis vaikene.

2. Jos sinun on pakko meuhkata ja metelöidä niin, että lähetät ihan twiitin tai teet omaan blogiisi postauksen, tee se korulausein ja liennyttäen, toisaalta–toisaalta-hengessä ymmärtäen. Nimittäin mikään ei ole ärsyttävämpi kuin suorapuheinen biaatch. Se tärvelee kaikkien sellaistenkin naisten maineen, joiden mielestä naisilla ei oikeasti ole mitään ongelmia, paitsi juuri nipottaminen.

3. Aina kun sanot jotain kriittistä, pilaat koko feminismin maineen. Niin kuin rivimuslimi, joka on vastuussa kaikesta pahasta, mitä maailmassa on viime vuosina tehty. Tosin feminismi oli paskaa jo silloin, kun se oli indietä.

4. Mistä sitten tietää, mikä on tärkeää ja mistä saa puhua? No, siihen on olemassa erittäin yksinkertainen testi: jos olet feministisesti ajatteleva nainen ja huomaat jonkin arkisen tai yhteiskunnallisen epäkohdan, asia EI OLE tärkeä. On parempi olla hiljaa, sillä juuri sellaisella tavalla maailma muuttuu paremmaksi: maailma siellä issekseen katsoo itseään peiliin ja petraantuu.

5. Jos haluat vasta-argumentoida tuntemattomalle miehelle nettikeskustelussa, on sen sijaan aivan sopivaa kysyä, onko hänellä kenties hiekkaa esinahan alla. Siitä se oikeantyyppinen keskustelu sitten lähtee.

6. Olet ehkä huomannut, että pääosa niistä, jotka leimaavat naisten tasa-arvokeskustelun narinaksi, ovat miehiä. Vähän niin kuin ne, jotka eivät koskaan ole kohdanneet Suomessa rasismia, ovat eteläpohjalaisia, neljän asukkaan kylässä asuvia syntyperäisiä suomalaisia. Koska kyllähän ne, joita asia ei kosketa millään tavalla, tietävät, miten sen laita on. Perstuntumalla.

7. Miehet eivät koskaan narise, kitise, vikise, inise, valita tai hermostu turhasta. Niin tekevät pelkästään naiset. Eikä tämä tietenkään johdu siitä, että tärkeiden puheenaiheiden agenda olisi jotenkin muinais-miehisesti määritelty. Tai että miesten puhe on aina puhetta ja siksi sitä pidetään asiallisena ja vakavastiotettavana. Ei tietenkään. Meillähän on saatana tasa-arvo tässä valmiina, ettekö jo tajua.

Katsokaas tästä mallia, kun tyttö puhuu asiaa. Se asia, niin kuin naisilla yleensä, alkaa kahden minuutin kohdalla. Like about.

https://youtu.be/vkIiIaXcal4

 

Lue Virpin aiemmat kolumnit toimituksen blogista:

Virpin vastauksia, osa 1
Suomen tasa-arvokeskustelun tyhjänpäiväisyydet
Neuvoja teille, ihanat nuoret!
Nainen, vältä näitä KAIKKIA!
Näistä asioista vöyhötimme 2014
Sukellus joulutunnelmaan
Naisen seksuaalisuus
8 + 1 vinkkiä ruuhkavuosinaisen elämän helpottamiseen
Jumppasalin tyypit
Perinteinen laihdutusjuttu
Respectiä tytöille
Näin pilaat lapsesi
Kattava lista naisten huonoista ominaisuuksista

 

Kommentit (43)
  1. Ketään ei syrjitä eikä ole koskaan missään syrjitty. Kaiken narinan ja valituksen tarkoitus on ainoastaan johtaa miehet vs. naiset sotaan, missä molemmat pommittavat toisiaan ikävästi punkkereihinsa kaivautuneina. Feministien lopullinen tarkoitus on tuhota miehet, siis kaikki miehet, ne kivatkin. Herätkää nyt herranjumala ennen kuin on myöhäistä!

  2. Tiina Elovaara
    21.5.2015, 18:32

    Go Virpi! Arvostan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *