Unohda ysäri, nyt tulee nollarimuoti!

denim.jpg

Lantiovyöt, rekkakuskilippikset ja velour-asut. Vaikka aika on kullannut monet muotimuistot, 2000-luvun alun suosikkivaatteet aiheuttavat monissa yhä kylmiä väreitä. Kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen, että nyt vallallaan olevan ysärinostalgian jälkeen vaatekaappimme valtaa nollari.

Tulevaa enteili hypetetyn Vetements-merkin kevätnäytös – ja viime vuodet ovat todistaneet, että kaikki, mihin Vetements-tiimi kajoaa, muuttuu huipputrendikkääksi (yksi sana: hupparit). Kevätnäytöksessään Vetements teki yhteistyötä 18 eri brändin kanssa, joista yksi oli kalifornialainen Juicy Couture, eli 00-luvun himotuimpien velour-asujen valmistaja. Catwalkilla nähtiin punainen velour-haalari, jonka takamuksessa luki strassein Juicy. Asu oli kuin Paris Hiltonin muotipäiväunista.

2000-luvun alun muodin paluu ei yllätä, sillä muoti kulkee sykleissä. Seesteisen minimalismitrendin vastapainoksi janotaan pian jotain räikeää, räävitöntä ja vähemmän siloteltua.

Juuri nyt muodin syklit noudattavat 20 vuoden sääntöä. 2010-luvulla suosimme ysärin mutsifarkkuja ja spagettiolkaintoppeja. 90-luvulla innostuttiin 70-luvusta, ja läskipohjakengät löysivät esikuvakseen 70-lukulaiset platform-kengät. Sitä ennen sykli oli hitaampi: Grease-elokuvan ansiosta 80-luvulla muotia oli 50-luku. Kymmenen vuotta aikaisemmin Faye Dunawayn tähdittämä Bonnie ja Clyde teki 30-luvusta 70-luvun kuuman muotivuosikymmenen.

Nollarin paluu selittyy myös muotimerkkien halulla kosiskella 80-luvun lopulla ja 90-luvulla syntyneitä nuoria aikuisia, jotka olivat teinejä 2000-luvun alussa. Tie heidän sydämiinsä (ja kukkaroihinsa) käy nuoruusajan nostalgian kautta.

Jos nollarimuoti hirvittää, ei syytä huoleen. Muotisykleissä parasta on se, ettei vanha muoti palaa sellaisenaan. Kun 00-luku suodatetaan 2010-luvun pelkistetyn filtterin läpi ja asuun valitaan vain pari nollari-elementtiä, tyyli alkaa yhtäkkiä näyttää ihmeellisen himottavalta. Vai miltä kuulostaisi halterneck-toppi, pinkit aurinkolasit tai kokodenim-asu?
 

Lily_Byline_Mia.jpg

Juttu on julkaistu tuoreessa Trendissä!
Kuva: Getty Images
 

Lily_Byline_uusilehti_9.jpg

 

Lue myös:
 Näitä 2000-luvun trendejä kaipaamme ja kauhistelemme
Miksi mummopikkarit ovat nyt muotia?

 

 

Kommentit (2)
  1. KIVA, että menneiden vuosien muoti palaa aina takaisin! Täytyy lähteä penkomaan varaston perukoita, jos jotain kivaa millenium-kamaa sattuisi löytymään.

  2. Hei! Kiitos toimitukselle mahtavasta blogista. Siis mahtavaa. Mahtavaa.

    Teetteköhän jossain vaiheessa jotain nostoja uusille tulokkaille? Olen nimittäin siiränyt blogini Lilyyn ja mietin jospa se herättäisi mielenkiintoa! Toivemaailmassa on hyvä elää! 

    -Jasmin 

    blogi-> http://www.lily.fi/blogit/sanojen-uima-allas/siirtymisen-juhlaa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *