USA on nyt Trumpin valtakunta. Miltä tuntuu?

Toimitus

Yhdysvaltain presidentinvaalit on nyt ratkaistu ja seuraavaksi USA:n presidentiksi on valittu Donald Trump.

"Hamusin heti herättyäni kännykkääni. Minkälaiseen maailmaan olen herännyt? Kun tajusin, mitä oli tapahtumassa, tuntui kuin joku olisi lyönyt kovaa palleaan. 

Kun Trump asettui ehdolle, pidin sitä lähinnä vitsinä. Eihän niin epäpätevällä ehdokkaalla ole mitään mahdollisuuksia! Mutta siellä hän vain roikkui sitkeästi, kun muut putosivat pelistä. Sisimmässäni en kuitenkaan ikinä uskonut (tai halunnut uskoa), että Trump voisi voittaa. Että naisia ahdisteleva öykkäri ja rasisti voidaan valita Yhdysvaltain presidentiksi 2010-luvulla. Tämän ei pitänyt olla mahdollista – ainakaan siinä maailmassa, jossa minä haluan elää.

Mitä vaalitulos kertoo USA:n ilmapiiristä? Entä maailman tilasta? Aika masentavalta näyttää. Ensin oli Brexit, jonka ei pitänyt olla mahdollinen. Nyt Trump on USA:n presidentti. Mitä seuraavaksi?

Hyinen, pelottava kylmyys puri luihin ja ytimiin, kun seurasin peiton alta Trumpin marssia kohti vaalivoittoa. Teki mieli jäädä sinne koko päiväksi. 

Tuntui oudolta suorittaa tavallisia aamuaskareita ja lähteä tarpomaan kinosten läpi töihin. Lunta sataa kuten viikon muinakin aamuina, metrossa tungeksitaan ja tietokoneen käynnistymisessä meni aivan yhtä kauan kuin eilenkin. Kaikki on muuttunut, mutta päältäpäin kaikki on vielä ennallaan. Mutta miltä maailma näyttää vuoden kuluttua? " Mia, muotiassistentti

 

Millaisia tunteita USA:n vaalitulos sinussa herättää?

 

Teksti: Mia Frilander
Kuva: iStock

SaveSave

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Tätä on vaikea niellä. Viimeiseen asti toivoin, että kyllähän nyt Clintonin oikeasti täytyy voittaa, eihän tässä ole muuten mitään järkeä!

Oikeastikin hiukan pelottaa se, että öykkäri-Trump pääsee tällaiseen rooliin. Valkoiseen taloon! Ihan käsittämätöntä.

Onko tässä taustalla vähän samanlaista äänestyskäyttäytymistä kuin Brexitissä? Että äänestetään vähän protestimielessä ja sitten itsekin yllätytään, että eihän tässä näin pitänyt käydä!

ReettaM
Vähän vähemmän

Ei tässä oikein pysty töihin keskittymään. Viimeksi ketutti, kun Al Gore hävisi George Bushille, mutta tää on kyllä vielä pahempi. Ilmeisesti oikeasti vuonna 2016 voitetaan vaaleja rasismilla ja naisvihalla. Tekis mieli mennä kotiin peiton alle ja jäädä sinne...

Mut ei voi mitään. Täytyy vaan toivoa, että neljän vuoden päästä kaikki tajuaa, että tää oli vaan huono läppä. Ja että Trump ei saa sen isompaa tuhoa aikaan.

Suttastiina

Jo muinaiset Roomalaiset sen tiesivät: Anna kansalle sirkushuveja, niin se on tyytyväinen ja seuraa johtajaa kuin pässi teurastajaansa.

Toivottavasti Herra Ameriikan Presidentti ei aivoituksillaan johdata teuraalle meitä kaikkia.

Jotenkin haluaisin käpertyä omaan pieneen kuplaani ja sulkea radion, jättää lehdet lukematta ja uutiset huomioimatta.
Mutta enhän niin tee.

Luen, kuuntelen, mietin ja pelkään.

 

Kriselda
Kriselda

Jänniä aikoja! Täällä kans on pieni järkytys päällä ja huono olo ollut koko aamun. Vaalitulos kertoo paljonkin siitä, millaisessa kuplassa elämme.

Tanjaleena

Huhu, on vaikea uskoa tätä todeksi. Mitäköhän täällä alkaa tapahtua, jännät ajat edessä..

Vierailija (Ei varmistettu)

Demokratia on näköjään kiva juttu niin kauan kun ihmiset äänestävät "oikein". :) Oikeasti Trump ei yksin pysty maailmaa muuttamaan sen enempää kuin kukaan muukaan USA:n presidentti, mutta ihan ilman foliohattua voi todeta, että virkakoneisto kyllä jyllää taustalla ja huolehtii, että presidentti toimii kuten pitää. Toki Trump varmaan jatkaa törkykommentteja eli lehdistölle riittää töitä.
Oliko Obaman kaikki teot sellaisia, joita voi kannattaa ja mitkä jäivät hänen saavutuksikseen? Ja olisiko ollut eettisesti oikein valita Clinton, joka on ilmeisesti aika sairas, vaikka sairautta onkin peitelty parhaan mukaan?

ps. en ole sitä mieltä, että Trump on mikään ihannepresidentti, kaukana siitä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kas kun nämä nokkela demokratia-argumentti aina putkahtaa esiin, kun joku on missään tyytymätön minkään vaalien tuloksiin. Newsflash: demokratiaan ja mielipiteenvapauteen kuuluu oikeus olla tyytymätön. Demokratia pitää sisällään oikeuden tuntea vitutusta epämiellyttävän johtajan valinnasta. Vitutukseen vain pitää reagoida demokraattisin keinoin eikä esim. presidentin salamurhalla.

Tykkään demokratiassa siitä, että systeemi sallii muutokset. Jos vallitseva poliittinen tilanne ottaa päähän, ajan muutosta itselleni mieluisaan suuntaan kaikin mahdollisin demokraattisin keinoin. En leiki tyytyväistä tilanteeseen, jos en ole tyytyväinen.

Katariinah (Ei varmistettu)

Ehkä liskon ja rantakäärmeen mittölössä oli kuitenkin onni onnettomuudessa, että jälkimmäinen voitti...

Kosminen valo -blog (by Tomi Varjola):
-> https://kosminenvalo.wordpress.com/2016/11/08/optimaalisen-aikalinjan-sa...

Original post by Corey Goode in English:
-> http://spherebeingalliance.com/blog/are-we-navigating-to-our-optimal-tem...

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Huvittuneena seuraan näitä ihmisten järkyttyneitä kommentteja Trumpin voitosta, ikäänkuin sillä olisi rivisuomalaisen elämän kannalta mitään merkitystä. Sitäpaitsi kongressi sitä todellista valtaa käyttää, ei presidentti.

Niin naurettava pelle kuin Trump onkin, en ole erityisen vakuuttunut että suurpääoman sätkynukke ja takkia kääntävä tyhjänpuhuja Clinton olisi juuri sen parempi vaihtoehto.

Toivottavaa kuitenkin olisi, että kaikki Trumpin voitosta järkyttyneet aidosti pohtisivat syitä hänen voitolleen, eivätkä juuttuisi lapsellisiin "mutku mutku naisviha mutku mutku rasismi" itkupotkuraivareihin.

Suttastiina

itse pohdin ja murehdin juuri noita syitä, miten on mahdollista että  kokonainen kansakunta haluaa "kuvakseen" ja äänitorvekseen seinähullun pellen.
 

katian (Ei varmistettu)

No eihän kokonainen kansakunta halunnutkaan.

hp (Ei varmistettu)

Tämä on totta ja hyvä muistaa. Vaikka Trump odotuksiin nähden pärjäsikin hämmästyttävän hyvin, ei hänellä ole takanaan mitään valtavaa enemmistöä äänestäjistä.

Kaikkia ääniä ei ole vielä laskettu, mutta tällä hetkellä näyttää jopa siltä (kuten aamulla jo jotkin lehdet ennustivat), että Clinton olisi saanut enemmän ääniä. Pari ajatusta tulee mieleen: Miten kansa tuollaisen jälkeen yhdistetään (etenkin kun se tuleva ns. yhdistäjä on puheissaan loukannut suunnilleen jokaista muuta ihmisryhmää paitsi valkoisia heteromiehiä) ja miksi jenkit sietävät tuollaista vaalijärjestelmää (en ole vaalimatemaatikko, mutta kai nyt presidentinvaalissa voitaisiin valita yksinkertaisesti se, joka saa eniten ääniä, ei valitsijamiehiä)? Kansan yhdistäminen olisi tietysti ollut ongelma silloinkin, jos Clinton olisi voittanut.

Toisaalta voisi olla hyvä, että äänten (todella minimaalinen!) ero kääntyisi vielä Trumpin hyväksi - valitsijamieslopputulos ei miksikään muutu ja ketutus voi olla kahta kauhempi, jos Clintonia olisi de facto äänestetty enemmän... :/

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Olkoonkin, että Trump on lähinnä sketsihahmo, hän on myös ensimmäinen vaihtoehto pitkään aikaan pienen eliitin etuja ajaville sätkynukeille, joilla on taipumusta tulla samoista, hyvin sisäänpäin lämpiävistä piireistä.

Trump on myös radikaalisti erillainen siinä mielessä, että hän sanoo sen mitä moni ajattelee; USA:n ja erityisesti valkoisen miehen on aika lopettaa maailman sosiaalitoimistona ja sylkykuppina toimiminen. Oli asiasta mitä mieltä tahansa, ei retoriikan vetovoimaa ole vaikea ymmärtää.

Tuli mieleen se vanha sanonta, että totuuden kuuluu lasten ja hullujen suusta. Tai jotain sinne päin.

TaikaKoo
Magique

Milläköhän perusteella misogyniasta ja rasismista puhuminen on lapsellista? Ja vaikka valinta ei vaikuttaisikaan "rivisuomalaisen" elämään, ei se tarkoita ettei voisi ajatella, mitä se tarkoittaa muiden ihmisten kannalta. Minua ainakin kiinnostaa myös muiden maiden ihmisoikeudet :) Saa olla aika etuoikeutettu että voi seurata sivusta rasistisen ja muutenkin epäpätevän ihmisen valtaannousua ja olla välittämättä muiden hädästä. Tuhannet muslimit ja maahanmuuttajataustaiset pelkäävät tällä hetkellä henkensä edestä.  Naiset ovat huolissaan siitä, minkälaisia heitä koskevia lakimuutoksia tullaan tekemään. Tuskin Trumpin valinta luo mitään maailmanloppua, mutta kyllä sen vaikutuksista silti saa olla huolissaan.

Kommentti tumblrista:

"Fuck anyone who says “why do you care about the election - you don’t even live in America.” Even if we forget for a moment that the U.S is arguably one of the most influential governments in the world and what they do effects us all, a basic sense of human empathy is what makes those living outside of America so terrified. We’re scared for every woman who is going to be denied access to an abortion and those who will inevitably die in an attempt to access an illegal one. We’re scared for every person who will seek asylum from war and poverty but will be denied compassion. We’re scared for LGBT+ people who don’t feel safe in their own communities. We’re scared for people of colour and the institutionalised oppression that they experience every day. We’re scared for victims of sexual assault knowing that their President invalidates and trivialises their experiences. We’re scared for our ailing environment. I could go on forever. We’re scared and sad and angry and disgusted that someone so vile, so comically ridiculous will probably be elected as the leader of the free world. Sometimes the bad guy wins and, in this case, it’s fucking scary because the bad guy has the power to make or break the lives of hundreds of millions of people. You don’t need to live in America to understand that, you just have to have some sense of human compassion."

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä! Tällä hetkellä olen surullinen ja huolissani ennen kaikkea neljästä asiasta:
1) millaisia täytyy olla niiden miljoonien ihmisten, jotka äänestivät Trumpia, koska haluavat muurin ym. rasistisia rakenteita LISÄÄ tai hiilikaivokset takaisin. Ymmärrän kyllä sen kurjuuden ja ne ongelmat, joihin ihmiset kipeästi kaipaavat muutosta, mutta kun Trump ei oikeasti tarjoa mitään hyvää.
2) toteuttaako Trump joitakin kampanjassaan julistamiaan suunnitelmiaan, jatkaako järkyttäviä misogynistisiä ja rasistisia puheita presidentin mandaatilla tai jotain muuta kauheaa
3) onko joku oikeasti sitä mieltä, että Trump on pienempi paha kuin Clinton? Minustakaan Clinton eikä oikeastaan kukaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa KOSKAAN ehdolla ollut ei ole kovin hyvä vaihtoehto, mutta Clinton ei myöskään merkittävästi ketään entistä presidenttiä huonompi vaihtoehto. Trump taas on kaikkien aikojen järkyttävin ehdokas ja nyt presidentti.
4) Miten Republikaanit ovat onnistuneet säilyttämään suosionsa

Räyhälä
Räyhälä

"Rivisuomalainen" elämä tuskin tästä hetkahtaakaan ainakaan heti, mutta kehityssuunta ja ihan jo huonolle käytöksellekin rakentava arvopohja (ylipäätään se, että vallankäyttäjät katsovat tällaista perseilyä läpi sormien tai ovat itse osa sitä) saavat kyllä huolestumaan toden teolla. Asioita voi katsoa myös muusta kuin oman asuinpaikkansa/kansalaisuutensa näkökulmasta, ja niistä voi olla aidosti pahoillaan, vaikkeivät ne itseään arkielämän tasolla koskettaisikaan. Sitä kutsutaan empatiaksi, ja empatia on mielestäni vähän kummallinen huvittumisen kohde.

Sitä olen toki samaa mieltä, että syitä tapahtuneelle on nostettava entistäkin enemmän esille. Se pahoinvointi, joka tällaisia tuloksia synnyttää, on todella olemassa "tuolla jossain" - tuo "joku" pitäisi tuoda esille ja sille pitäisi pystyä tekemään jotakin. Olisi jo pitänyt. Mutta ahneus, mutta itsekkyys, mutta raha jii än ee.

Kauhunsekaisella mielenkiinnolla jään odottamaan millainen soppa tästä saadaan syntymään. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Samoilla linjoilla ollaan. Tuloerojen kasvu ja individualismin korostaminen ympäri maailmaa ovat syitä näiden ilmiöiden takana. Jokaisen meistä kannattaa miettiä, miten kohtelemme erilaisia mielipiteitä omaavia, esimerkiksi syrjäseudulla asuville Trump on ainoa vaihtoehto. Töitä ei ole ja urbaani/liberaali kaupunkikulttuuri on vieras. Sama pätee Suomessa maahanmuuttajien kanssa.
Itse kannatin Hilarya, ja nyt on aina muuttaa tapoja ja käytäntöjä niin, että kaikilla on hyvä olla ja öykkäröinti eu kannata.

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Elämä on hauskaa. Todella hauskaa.

Hp (Ei varmistettu)

En pelkää varsinaisesti Trumpia tai että hän yksin saisi aikaan maailmanlopun. Hän on yksittäinen törppö, joka ei yksinään (toivottavasti!) saa aivan mahdotonta tuhoa aikaan. Nyt hänellä tosin on apunaan koko kongressi + hän pääsee nimittämään itselleen mieluisan korkeimman oikeuden tuomarin, jonka virka on elinikäinen. Kovin liberaalia tai "sosiaalidemokraattista" politiikkaa tulemme tuskin näkemään, vaikka hulluimmat vaalilupaukset jäisivätkin toteutumatta.

Mutta. Pelkään niitä (ääntenlaskun tällä hetkellä noin) 58 miljoonaa amerikkalaista, joiden mielestä Trump todella oli paras valinta maailman vaikutusvaltaisimman valtion presidentiksi. Pelkään siis myös sitä, että meillä on "maailman vaikutusvaltaisin valtio" tuollaisella äänestäjäkunnalla! Pelkään myös niitä suomalaisia, jotka lukevat uutisensa MV-lehdestä ja äänestävät accordingly, niitä ranskalaisia, jotka kannattavat Front Nationalia, niitä saksalaisia, jotka käyvät Pegidan mielenosoituksissa... lista jatkuu. Olen siis surullinen ja peloissani tästä ilmiöstä, jossa vaaleja voitetaan pelolla, suvaitsemattomuudella, tietämättömyydellä ja suoranaisella valehtelulla. Totta kai ymmärrän ilmiön taustankin. Sitä sen sijaan en, miksi nämä asemansa uhatuksi kokevat ihmiset uskovat helppoheikkien heittojen ja absurdien lupausten parantavan asioita.

Demokratiasta ja siitä, että se on kiva juttu vain, kun tulos on oman maun mukainen. Olen sitä mieltä, että kun kansalle annetaan niin vastuullinen tehtävä kuin johtajiensa valinta (USA:n tapauksessa myös erittäin vaikutusvaltaisen kansainvälisen politiikan hahmon valinta), äänioikeuden mukana tulee myös velvollisuuksia: velvollisuus ottaa asiosta selvää ja vaatia ehdokkailta asiassa pysymistä. Ettei uskota sokeasti ja sorruta valheiden lietsomiseen eteenpäin, kun joku keksii väittää epämieluisan ehdokkaan sallivan abortin aivan raskauden loppuvaiheessa tai harjoittavan satanismia. Post-truth politics ja demokratia eivät oikein sovi yhteen.

Erica K (Ei varmistettu) http://ericakarppinen.blogspot.fi

Just näin. Churchill sen sanoi: "The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter." Kaiken maailman jytkyt, Brexitit ja Trumpfit ovat tyytymättömyyden ilmaus nykytilaa kohtaan. Ollaan yleisesti tyytymättömiä ja sorrutaan epätoivoisiin toimenpiteisiin. Pöh.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ehkä suurin ongelma piilee juuri tässä kysymyksessä. Kun kaiken pitää tuntua joltain, niin sitten äänestetään Trumpia. Se mies on pelkkää tunnetta ja hyvin vähän järkeä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mutta joo, piti vielä jatkaa, että tuntuu lamaannuttavalta ja masentavalta, eli samoissa fiilingeissä täälläkin! :(((

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Ensin annat ymmärtää, että Trumpia on äänestetty pääasiassa tunteella. Sitten samaan hengenvetoon kerrot olevasi lamaantunut ja masentunut, koska ed. main. henkilö on valittu toisella puolella maapalloa sijaitsevan valtion päämieheksi.

Ja kaikki tämä ilman ironian häivääkään.

Okei, tämä selvä :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Jep. Juurikin näin. En oikein ihan tajunnut sun kommentin pointtia. 

Eli:

Okei, tämä epäselvä :D

tinndy

Fiilis on ihan paska.

Populistinen oikeisto on noussut muutaman vuoden ajan valtaan eri puolella länsimaailmaa, enkä tiedä, pelottaako mua enemmän ne valtaannousseet vai heidän äänestäjänsä.

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Minua pelottavat kaltaisesti ihmiset, jotka etuoikeutetussa punavihreässä somejeesustelu-kuplassaan ovat kyvyttömiä ja haluttomia ymmärtämää, mistä oikeiston kannatuksen nousu johtuu.

Vinkki: se syy *ei* ole rasismi.

tinndy

En oo nähnyt kyllä yhtään punavihermädättäjää väittämässä, että oikeiston kannatus johtuisi rasismista.

Mutta pelkää rauhassa, olen sänkysi alla.

Satunnainen Tarkkailija (Ei varmistettu)

Vitsiäkö väännät? Vihervasemmisto ei ole mitään muuta tehnytkään, kuin ulvonut rasismi sitä ja rasismi tätä. Tynnyrissäkö olet elänyt? :D

tinndy

On eri asia puhua rasismista ja siihen liittyvistä olennaisista ongelmista esimerkiksi presidentinvaalien yhteydessä kuin väittää, että oikeiston kasvun nousu johtuisi ensisijaisesti rasismista. Eiväthän nämä asiat niin yksinkertaisia ole, pikku ystävä.

En ole kasvanut tynnyrissä vaan ihanassa punavihreässä kuplassani.

Räyhälä
Räyhälä

Meikän ajatukset on ajateltu ja fiilikset fiilistelty. Nyt voi keskittyä kihisemään raivoissaan musiikin tahdissa ja hautomaan vastatoimenpiteitä. Jos joku kaipaa vertaistukea, niin väänsin blogiini soittolistan pettymyksen purkamiseen.  Katsokaa toki jos sieltä löytyy teillekin joku biisi jota luukuttamalla olo helpottuu. :D

#katseeteenpäin

HanKo
Running on Tofu

Vituttaa niin maan perkeleesti. Ainoa pieni valinpilkahdus on se, että TTIP saattaa nyt kaatua.

Nica
Klassikko viikossa

Kyllä me täällä suomessakin ollaan kusessa koska jaetaan sama planeetta, jonka ympäristön tuhoa rapakon takana kiihdytetään dollarinkuvat silmissä. Myönnän olevani niinkin itsekäs, että tää rakkaan kotiplaneettani kohtalo eniten surettaa ja vituttaa just nyt. Muttamutta, pitää tehdä vaan itse kunkin hommia maailman parantamiseksi. 

Ninneri (Ei varmistettu)

Kyllähän se aamulla oli pienoinen shokki, mutta en ole kovin yllättynyt että näin pääsi lopulta käymään. Monet amerikkalaiset ystäväni sanoivat että Bernie olisi ollut sopiva ehdokas Trumpia vastaan, koska näissä vaaleissa oli lopulta kyse maanlaajuisesta protestista vallitsevaa systeemiä kohtaan. Sama trendi on nähtävissä muuallakin länsimaissa, kuten joku tuolla yllä jo kommentoikin.

Michael Moore kirjoitti aiheesta mielestäni todella hyvin: http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

Yleisesti en ole kovin huolissani tämän maailman tulevaisuudesta (päin sitä itseään tämä homma menee jossain kohtaa joka tapauksessa), vaan oon samaa mieltä äitini kanssa: "Minä ja isäs yhdessä pelättiin ydinsotaa koko 80-luku, siihen angstiin ja nakertavaan epätoivoon verrattuna yksi Trump ei paljoa paina."

Elina U.
Lentoaskeleita

Olo on tyrmistynyt. Tänään aamulla viedessäni poikaani kouluun, ei edes koulun henkilökunta jaksanut hymyillä tuttuun tapaansa, tunnelma täällä on hyvin kireä ja lannistunut. En olisi voinut uskoa, että näin todella tapahtuu. Nyt kuitenkin tapahtui ja olen todella ylpeä ystävistäni, jotka vielä eilen itkivät ja nyt ovat päättäneet, että heidän kansansa on pakko parantua vielä tästä, vaikka se veisi pitkään. Täällä pieni videotervehdys vaalipäivän jälkeisistä fiiliksistäni.

Dallas (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista on myös valkoisten naisten asettuminen Trumpin taakse.

Valkoisista miehistä 63 prosenttia äänesti Trumpia (Clintonia 31%)
Mustista miehistä 13 prosenttia äänesti Trumpia (Clintonia 80%)
Latinomiehistä 33 prosenttia äänesti Trumpia (Clintonia 62%)

Valkoisista naisista 53 prosenttia äänesti Trumpia (Clintonia 43%)
Mustista naisista 4 prosenttia äänesti Trumpia (Clintonia 94%)
Latinonaisista 26 prosenttia äänesti Trumpia (Clintonia 68%)

Lähde: http://edition.cnn.com/election/results/exit-polls

Dallas (Ei varmistettu)

Jaa, no nyt kun luin tuon postauksen, syntyi vaikutelma, että Clinton-vastaisuus saattaa liittyäkin naisten oikeuksien ajamiseen. Clinton vaikuttaa olleen kortti, jonka naiset voivat kokea itseään vastaan.

http://urly.fi/GNT

tinndy

Melko hankala keissi. En kyllä pidä Enbuskea ykkösasiantuntijana feministisessä kritiikissä, mutta ilmeneehän tuosta ymmärrettävä nuiva suhtautuminen Clintoniin. Mietin sitäkin, onko H. Clintonin syyttäminen seksuaalista ahdistelua kokeneiden naisten leimaamisesta hulluiksi ennen kaikkea rikos feminismiä vastaan vai kumppaninsa pettämäksi tulleen ihmisen ymmärrettävä reaktio. Se ei tietenkään oikeuttaisi ämpäröintiä. Lähteet Enbusken kirjoitukseen olisi kiva nähdä.

Enbuskekin mainitsee mua paljon mietityttäneen pointin Clinton-vastaisuudessa: Clinton on kääntänyt takkinsa monta kertaa isoista ja olennaisista aiheista, kuten Irakin sodasta ja homoavioliitoista. Tämä on leimattu enimmäkseen vain opportunismiksi, mutta mun mielestä olisi hyvä edes harkita sitä vaihtoehtoa, että Clinton olisi harjoittanut älyllistä toimintaa, kiistänyt omat mielipiteensä ja sitten tullut järkiinsä. Eikö se olisi paska juttu, että 70-vuotias politiikan konkari ei kasvaisi ajattelijana ja toimijana?

tinndy

Äh, kirjoitusvirhe:

Mietin sitäkin, onko H. Clintonin syyttäminen seksuaalista ahdistelua kokeneiden naisten leimaamisesta hulluiksi ennen kaikkea rikos feminismiä vastaan vai kumppaninsa pettämäksi tulleen ihmisen ymmärrettävä reaktio.

Tarkoitin siis, että onko se Clintonin toiminta rikos feminismiä vastaan, enkä että onko se syyttäminen rikos feminismiä vastaan.

Kommentoi