Uskallatko syödä e-pillereitä?

pilleri.jpg

Pari vuotta sitten se alkoi. Yhtäkkiä tuttavapiirin naiset alkoivat yksi toisensa jälkeen luopua e-pillereistä. Ei siksi, että he olisivat halunneet lapsia vaan siksi, että halusivat tietää, miltä tuntuu elää omien hormoneiden kanssa.

Yhtäkkiä nuoruuden statussymboleista (syöt pillereitä = sinulla on seksielämä) oli tullut jotakin epäilyttävää, epäluonnollista ja mahdollisesti vaarallista.

Nyt luomuiluvillitystä on jatkunut pari vuotta, ja me teemme Trendiin juttua ajatuksella ”kuinkas sitten kävikään?” Kaipaamme juttuun teidän apuanne.

Odotamme teiltä nimimerkillä ja iällä varustettuja ajatuksia seuraavista aiheista:

 1. Millaisia kokemuksia tai ajatuksia sinulla on hormoniehkäisystä? Onko hormoniehkäisy alkanut epäilyttää sinua ja miksi? Oletko lopettanut jossain vaiheessa pillereiden syömisen ihan vain selvittääksesi, onko olosi erilainen ilman? Ja jos lopetit, mitä sitten tapahtui? Vai oletko vannoutunut hormoniehkäisyn suosija, jota pillereiden leimaaminen ärsyttää?
 2. Oletko mielestäsi saanut ehkäisystä luotettavaa tietoa? Vai onko sinusta tuntunut siltä, että gynekologisi on vaiennut pillereiden mahdollisista sivuvaikutuksista?

Lisäksi etsimme juttuun haastateltavia, jotka olisivat valmiita jakamaan (nimettömästi) omia kokemuksiaan e-pillereistä. Etsimme seuraavanlaisia haastateltavia:

 1. Olet lopettanut hormoniehkäisyn, koska haluat elää omien luonnollisten hormoneidesi kanssa.
 2. Olet lopettanut hormoniehkäisyn mutta aloittanut sen sittemmin uudestaan.
 3. Olet erittäin tyytyväinen hormoniehkäisyn käyttäjä, jota hormoniehkäisyn leimaaminen ärsyttää.

Jos luulet, että saattaisit sopia haastateltavaksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen heini.maksimainen@a-lehdet.fi. Saat paluupostina lisää tietoa aiheesta.

Kiitos mielipiteistä jo etukäteen!

Teksti: Heini, jonka lähipiirissä aihetta on puitu aika monena iltana, joihin on kuulunut viiniä ja naisia (ja joskus lauluakin)

Kommentit (92)
 1. Minun kokemukseni hormonaalisesta ehkäisystä ovat huonoja. Parisuhteessa olen ollut parisen vuotta, vuoden sisään jouduin ottamaan kolme jälkiehkäisypilleriä sillä säännöllistä hormonaalista ehkäisyä ei minulla vielä tuolloin ollut ja pelkäsin vahinkoa…
  Sitten otin käyttöön ehkäisyrenkaan, jota käytin vain kaksi kuukautta, sillä siitä tuli monia haitallisia oireita ja mieskin kyllästyi haluttomuuteeni ja kiihottumisongelmiini.
  Tämän jälkeen käytimme kondomia ja keskeytettyä useamman kuukauden ajan. Miehellä kun on kuitenkin paineita päästä purkautumaan minkä takia päätin kokeilla e-pilleriä. Sitä en kuitenkaan käyttänyt edes kokonaista kuukautta koska päänsärky oli melkein kestämätöntä luokkaa.
  Tällä hetkellä minulla ei ole taaskaan mitään hormonaalista ehkäisyä mutta kuparikierukka kiinnostaisi ja luultavasti sen aionkin ottaa.

 2. Söin hormonaalisti ehkäisyä pillereiden muodossa 2005-2008, jolloin pillerit jätettiin yhteisestä päätöksestä pois vauvan hankinnan ajaksi. Vauva tuli ja mutta en enää palannut pillereiden syöjäksi.
  Jotenkin alkoi tuntumaan, että miksi ihmeessä ängen sisälleni ties mitä myrkkyjä jotka kyllä helpottivat tietyllä tapaa elämää, mutta jotka toisaalta tuntuivat ”väärältä”.

  Nyt olen ollut jo vuosia ilman hormonaalista ehkäisyä, enkä kaipaa sitä pätkääkään!
  Kuopuksemme syntyi viime vuoden loppupuolella ja silloin kävimme mieheni kanssa keskustelua myös ehkäisystä ja sen tarpeesa– haluammeko vielä lapsia, ja jos, niin milloin ja syönkö siihen asti pillereitä jne.
  Keskustelu päättyi siihen, kun mieheni totesi että; miksi sä niitä söisit, eiköhän me jotakin muutakin keksitä ettei tarvitse kärsiä haittavaikutuksista!( hän oli juuri nähnyt dokkarin jossa kerrottiin e-pillereiden vaikutuksesta mm. aivoinfarktiin). En ole syönyt, enkä ole kaivannut päivääkään.

  Minulla ei periaatteessa ole mitään haittavaikutuksia ollut, en ole kärsinyt yhdestäkään sivuvaikutuksesa niinä vuosina joita pillereitä söin. Olen siinä mielessä ollut onnekas.
  Ehkä lapset, ikä, omien ajatusten selkeytyminen tästäkin asiasta ovat tehneet sen, etten halua moisia enää syödä.
  En kuitenkaan halua ”tuomita” niitä jotka syövät, sehän on jokaisen oma asia.

  Tällä hetkellä nautin täysin siemauksin pillerittömästä elämästäni!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *