Uusi blogi kysyy: Pitääkö ylipainoa hävetä?

beth_ditto.jpg

 

”Kun kiipeän saunaillassa lauteille ja jokainen porras narahtelee. Ei, en häpeä syliini valuvaa vatsaani tai paikkansa ottavaa takamustani. Häpeän lauteiden kitinää, lihavuuteni taustaääntä.”

Epävarmuus omasta vartalosta on iskenyt jokaiselle joskus: työpaikan saunaillassa, kuntosalin pukuhuoneessa, yläasteen liikuntatunnilla uimahallissa tai ensimmäisellä kerralla uuden ihmisen makuuhuoneessa.  Plussan puolella -blogissa pohditaan ylipainoa ja häpeää. Millaisissa tilanteissa oma vartalo hävettää? Ja kumpi hävettää lopulta enemmän, kroppa vai häpeä?

Uudessa blogissa herätetään keskustelua ylipainosta, kauneusihanteista ja siitä, miten suhtaudumme lihavuuteen. Suosittelemme. Tervetuloa Lilyyn!

Kuva: Splash News / All Over Press 

 

Kommentit (3)
  1. MIKSI pitäisi hävetä. Ihmiset, katsokaa Nätti nakuna. Aivan mahtava ohjelma. Tämä saattoi kuulostaa mainostamiselta tai jotain, mutta, liityy niin tähän aiheeseen. 

  2. Häpeä liittyy mielestäni vahvasti syyllisyyden tunteeseen. Tunnetko syyllisyyttä itsesi vai muita kohtaan? Jos tunnet syyllisyyttä ja sitä kautta häpeää itseäsi kohtaan, olet vastuussa itsellesi. Silloin vain sinä voit muuttaa asioita. Jos häpeän tunne on ulkopuolisen aiheuttamaa, erilaisuuden hyväksymättömyydestä johtuvaa, et voi sille ikinä mitään vaikka muuttuisit kuinka. Aina on olemassa joku jonka mielestä olet ”liian” jotain. Liian naisellinen, liian poikamainen, liian laiha, liian lihava, liian lihaksikas, liian fiksu, liian puhelias…

     

    1. Itseasiassa häpeä vain muistuttaa syyllisyyttä, kuitenkin ne ovat kaksi eri asiaa. Syyllisyyttä tunnetaan, kun teemme jotain väärin, siis teko, tmv. Häpeä taas on paljon primäärisempi tunne, ja liittyy aina siihen millaisena ihminen kokee itsensä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *