#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 1: Susanna Koski (kok.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Kokoomuksen Susanna Koski, minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

Tuskin olisin silloin ehdolla. Tarjolla olevista vaihtoehdoista kokoomus on minulle paras koti. Muiden puolueiden keinovalikoima tuntuu vieraalta, joskus jopa järjenvastaiselta.

kenka¦êhaaste2.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska nsymboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Minulta löytyy kymmeniä pareja kenkiä, mutta nämä Swedish Hasbeensit ovat ehdottomat suosikkini. Ostin ne joitakin vuosia sitten ystävältäni parempaan talteen, koska hän ei ollutkaan tyytyväinen ostopäätökseensä. Keltainen väri on raikas piristys muuten melko tummasävyisessä tyylissäni. Puupohjasta ja pelkistetystä muotoilusta huolimatta näillä kengillä on mukava kävellä. Harvat käyttämäni kengät ovat herättäneet yhtä paljon huomiota kuin nämä. Monen muun tapaan entinen pääministeri Jyrki Katainen on kehunut kenkiä hienoiksi.
 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Valtiovarainvaliokuntaan tai talousvaliokuntaan, koska niissä päätetään talouteen, verotukseen ja elinkeinoelämään liittyvistä asioista. Ne liittyvät hyvinvointiin ja kiinnostavat minua erityisesti.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Viime aikojen käytännön esimerkkejä on solidaarisuusvero, jossa yli 100 000 euroa vuodessa tienaavien verotus kiristyi kaksi prosenttiyksikköä. Vuonna 2015 korkeinta tuloveroprosenttia maksetaan jo yli 90 000 euron vuosituloista. Haluaisin, että meillä olisi tasaisempi verotus, eli että työtä verotettaisiin nykyistä kevyemmällä progressiolla.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Työttömyysturvan suojaosa, joka mahdollistaa lyhytkestoisenkin työn vastaanottamisen ilman, että työttömyysturva pienenee.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Lauantaina Vaasan Sportin lätkämatsissa ravintola Kotkanpesän jälkipeleissä. JYP voitti 2–1. Kotijoukkueen tappio oli täpärä, joten se ei tuntunut niin pahalta.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Elämän ainutkertaisuutta pitää arvostaa. Tiedän omasta kokemuksesta, miltä menettäminen tuntuu ja mitä se merkitsee.
 

8. Mitä jännität?

Kokemusten kautta olen oppinut olemaan erityisemmin jännittämättä. Olen ollut kokoomusnuorten puheenjohtaja elokuusta 2013. Alku oli vauhdikas ja jouduin tilanteisiin, joissa piti pärjätä omillaan. Tämä tehtävä on kirjaimellisesti omalla vastuulla, eikä käytettävissä ole avustajia niin kuin esimerkiksi ammattipolitiikoilla on.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Kokoomuksen entistä puoluesihteeriä Taru Tujusta. Hän on raskaan sarjan ammattilainen, jolla on paitsi asennetta, myös näkemystä.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

Slashin World on Fire. Biisi kuuluu nupit kaakkoon -kategoriaan ja soi tällä hetkellä radiossa melko usein.

https://www.youtube.com/watch?v=r1ykviR59OI
 

+1 Oletko feministi?

En koe olevani feministi. Ajattelen, että tässä yhteiskunnassa molemmat sukupuolet ovat lähtökohtaisesti samanarvoisia, eivätkä naiset tarvitse sukupuolensa perusteella erityiskohtelua, koska heillä on käytännössä hyvin samantyyppiset mahdollisuudet kuin miehilläkin. Keinotekoiset ratkaisut, kuten kiintiöt, tekevät tyhjiksi naisten omat saavutukset, koska naiset pystyvät saavuttamaan asioita ilman pakotettuja apupyöriäkin. Olen kokoomusnuorten 86-vuotisen historian ensimmäinen naispuheenjohtaja, mutten koe sukupuolellani olleen merkitystä valintaani.
 

Susanna Koski

Ikä: 30.
Ehdolla: kokoomus, Vaasan vaalipiiri.

Asuinpaikka: Vaasa.
Työ: Kokoomusnuorten puheenjohtaja.
Luottamustoimet: Vaasan kaupunginvaltuutettu.
Koulutus: hallintotieteiden maisteri, pääaineena Eurooppa-hallinto.
Erikoista: Koski kirjoitti viime vuonna keskustelukirjan Punavihreä, sinivalkoinen yhdessä Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Anderssonin kanssa.

Teksti: Johanna Keponen.

 

Kommentit (24)
 1. Tasa-arvon kannattaja
  6.3.2015, 08:37

  On mielenkiintoista, kuinka moni on tarttunut Kosken kommenttiin feminismistä ja pitävät hänen lähestymistapaansa absoluuttisesti vääränä.
  Minä itse olen nainen, enkä miellä itseäni feministiksi. Olen tasa-arvon kannattaja. Komppaan Koskea vahvasti siinä, etten koe olevani eriarvoinen enkä halua missään tapauksessa erityiskohtelua koska olen nainen. Teidän mielestä tämä on feminismiä. Minun mielestäni se on tasa-arvoa. En voi seistä aatteen takana, joka sisältää vain toisen sukupuolen nimen ja joka mielletään yleisesti miesten mollaajaksi, oli aate sisällöltään kuinka sama tahansa siihen verrattuna mitä minä ajan ja haluan.
  Älkää siis jaksako tarttua käytettyihin termeihin vaan asiaan jota ajetaan. Olemme varmasti kaikki loppujen lopuksi sitä mieltä, että tasa-arvo on äärimmäisen tärkeä ja siihen tulisi pyrkiä kaikkialla.

  1. Yhtä hyvin voisi sanoa että en ole sovinisti, mutta mielestäni naisten tulisi pysyä nyrkin ja hellan välissä. Mutta ei jumiuduta termeihin hei.

 2. Kauhean kiva, ettei poliitikko ymmärrä mitä feminismi tarkoittaa. :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *