#Vaalikenkä eli Trendin ja Lilyn vaalitentti, osa 10: Kaisa Peltonen (vihr.)

Kaikkihan me äänestämme eduskuntavaaleissa 19.4., eikös? Vaalien kunniaksi haastattelimme blogiimme 16 mielenkiintoista ehdokasta eri puolueista ja eri puolilta Suomea. Lue haastattelusarjasta lisää täältä.
 

1. Vihreiden Kaisa Peltonen, Minkä muun puolueen listoilta olisit voinut lähteä ehdolle, jos et olisi voinut valita omaasi?

Vasemmistoliitolla on hyvin samantyyppinen arvomaailma, jossa myös puolustetaan ympäristöä ja pienituloisia.

kenka¦êhaaste11.jpg

2. Pyysimme jokaista ehdokasta valitsemaan omista kenkäpareistaan suosikkinsa, kuvaamaan ne ja tägäämään ne sosiaalisessa mediassa #vaalikenkä. Valitsimme juuri kengät, koska ne symboloivat ehdokkaan matkaa kohti eduskuntaa. Kerro omien vaalikenkiesi tarina.

Kengät ovat olleet minulla jo useamman vuoden ja muotoutuneet täydellisen sopiviksi jalkoihini. Niillä kävellessäni tunnen mukavasti maan jalkojeni alla. Kenkien pohjassa lukee kaiken lisäksi Lucky me, mikä muistuttaa minua aina siitä, että saamme olla onnekkaita, kun tallustelemme tällä maapallolla. Kengät ovat jo kuluneet ja toinen pohjallinenkin irronnut, mutta se oikeastaan vain tekee niitä persoonallisemmat ja nostaa niiden tunnearvoa.

 

3. Jos tulet valituksi eduskuntaan, mihin valiokuntaan haluaisit ja miksi?

Liikenne- ja viestintävaliokuntaan. Olen pyöräilyaktiivi ja haluaisin estää liikaa autoistumista esimerkiksi rakentamalla turvallisia pyöräilyväyliä sekä kehittämällä erilaisia kannustimia ja koulujen pyöräilykasvatusta.
 

4. Minkä jo tehdyn poliittisen päätöksen tahtoisit kiivaimmin kumota?

Syksyllä tehdyn periaatepäätöksen Fennovoiman ydinvoimalasta. Uusiutuvien energiamuotojen kehittämisen olisi pitänyt mennä edelle sen sijaan, että sidoimme itsemme uuden ydinvoimalan rakentamiseen.
 

5. Mikä poliittinen päätös viime vuosina on ilahduttanut sinua eniten?

Tasa-arvoinen avioliittolaki on vienyt yhteiskuntaamme tasa-arvoisempaan ja suvaitsevaisempaan suuntaan.
 

6. Milloin maistoit viimeksi alkoholia?

Olin viime viikolla reissussa Madeiralla, missä join madeiraviiniä ruoan kanssa.
 

7. Tärkein oppimasi asia?

Kyky kyseenalaistaa ja ajatella kriittisesti on todella tärkeä taito. Olen kiitollinen siitä, että opettajakoulutuksessa tätä taitoa ruokittiin ja vahvistettiin. Siellä mitään ei pidetty itsestäänselvyytenä ja uusia vaihtoehtoja vanhoille toimintamalleille pyrittiin aina luomaan.
 

8. Mitä jännität?

Esiintymistilanteita, joihin en ole valmistunut. Kiipeilen kymmenienkin metrien korkeuksissa köyden kanssa, mutta boulderoinnissa, jossa kiivetään ilman köyttä, iskee pieni korkeanpaikankammo. Yritän haastaan itseäni pois peloista, etteivät ne rajoittaisi minua.
 

9. Ketä suomalaista poliitikkoa ihailet?

Vihreiden Heidi Hautalaa, koska hänellä kestävä käsitys siitä, miten ihmisten ja ympäristön oloja pitää parantaa. Myös rauhantoiminta on hänen politiikassaan vahvassa asemassa.
 

10. Mikä on voimabiisisi?

Tuure Kilpeläisen Ajatuksen voima -kappaleessa on oivalliset sanoitukset. Ne kuvaavat hyvin sitä, miten omilla asenteilla voi vaikuttaa omaan oloonsa: ajatteleeko hyviä ajatuksia vai keskittyykö negatiiviseen.

http://youtu.be/9oFoTR17T30
 

+1 Oletko feministi?

Olen kevyt feministi, toisin sanoen en niin räväkkä. Puolustan sekä miehiä että naisia. Naisten ja miesten asemat ovat Suomessa epätasapainossa, sillä joissain asioissa naisilla on enemmän valtaa ja joissain asioissa miehillä. Edelleen meillä on naisten ja miesten aloja työmarkkinoilla. Naisten palkat ovat myös usein pienemmät kuin miesten palkat.
 

Kaisa Peltonen

Ikä: 30.
Ehdolla: vihreät, Keski-Suomen vaalipiiri.
Asuinpaikka: Jyväskylä.
Työ: Jyväskylän pyöräilyseuran koordinaattori ja joogaohjaaja.
Luottamustoimet: Jyväskylän kaupunginvaltuutettu ja Keski-Suomen maakuntavaltuuston jäsen.
Koulutus: luokanopettaja.
Erikoista: Peltonen sai kimmokkeen avantouintiharrastukselleen retkiluistelukurssilta, jolla piti harjoitella pelastautumista kylmästä vedestä vaatteet päällä.
 

Haastattelusarja ilmestyy maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lue lisää vaalitentistä täältä.
 

Teksti: Johanna Keponen.

Lue myös muut vaalitentin osat:

Osa 1: Susanna Koski (kok.)
Osa 2: Tiia Lintula (vihr.)
Osa 3: Hanna Sarkkinen (vas.)
Osa 4: Nasima Razmyar (sd.)
Osa 5: Reija Taupila (kd.)
Osa 6: Tiina Elovaara (ps.)
Osa 7: Ida Schauman (r.)
Osa 8: Hanna Kosonen (kesk.)
Osa 9: Sanni Grahn-Laasonen (kok.)

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *